Frituur De Klitsberg in Paal bestaat 25 jaar en dat werd gisterenavond gevierd met familie en vrienden.
Beatrice Bertinchamps en Herman Penné begonnen in 1993 aan een nieuwe avontuur. Café Sporting langs de Tessenderlosesteenweg waar Herman met plezier pintjes tapte, kreeg aan de zijkant een frituur. Bea bakte ze lekker bruin. De frituur werd al snel een succes en het koppel besloot om de zaak helemaal tot frituur te verbouwen. In 2000 maakte het café plaats voor frituur 'De Klitsberg'. In 2005 wordt de frituur via een wedstrijd van het Belang van Limburg uitgeroepen tot de beste frituur ter wereld. Mensen uit de wijde omgeving komen dan toch eens proeven van die lekkere frieten van Bea en Herman. Ondertussen werkt ook zoon Kris en schoondochter Bam mee in de zaak. De toekomst is dus verzekerd. Vandaag worden de frietjes gebakken in een ultramoderne friteuse en komen de verse frieten al gesneden binnen. De tijd van zelf
patatten jassen is al lang voorbij. 'In het begin schilden we al onze aardappelen nog zelf. 100kg aardappelen per dag, dat was een hele klus, en daar waren we uren mee zoet. En natuurlijk bergen afval van schillen. Dat is gelukkig nu voorbij. De frietjes komen nu vers en gesneden binnen", zegt Hermen. "En dankzij onze moderne friteuse worden de frietjes altijd perfect voorgebakken en gebakken voor onze klanten", zegt Bea nog. Het meest populair bij de frietjes zijn bouletten, cervela's, curryworsten en vleeskroketten. En natuurlijk is frituur De Klitsberg ook nog gekend voor het
Klitsberggras. Proficiat aan heel het team!