Van
12 t.e.m. 22 november kan je in Beringen weer deelnemen aan de jaarlijkse
Week van de Smaak. De smaak- en eetcultuur onder de aandacht brengen, in deze voor de horeca bijzonder moeilijke periode, is absoluut geen overbodige luxe. De bib en de cultuurdienst van stad Beringen slaan daarom de handen in elkaar en bieden in november onder het motto
‘Smaak van geluk’ tal van coronaproof activiteiten aan.
“Met ‘Smaak van Geluk’ willen we de smaak- en eetcultuur en het culinair vakmanschap in Beringen onder de aandacht brengen en delen met een breed publiek. We bezochten bijvoorbeeld een Beringse kok die met veel passie over zijn favoriete gerecht vertelt. Daar komt binnenkort een filmpje over", zegt schepen van cultuur An Moons aan.
Verder kunnen de Beringenaren zich inschrijven voor een online sessie om van eten echte kunstwerkjes te leren maken. De
workshop – ‘Food Art’ gedoopt – wordt door de bekende Beringse food artieste Jolanda Stokkermans begeleid op zaterdag 14 november om 10 uur. Deelname is gratis, maar de ingrediënten moet je zelf voorzien. Je kan je inschrijven door een mail te sturen naar weekvandesmaak
beringen.be. Je krijgt dan een deelnamelink toegestuurd, samen met een lijstje van de benodigde ingrediënten.
De bibliotheek organiseert ten slotte nog een wedstrijd om de smaak van geluk in eigen stad te helpen ontdekken. De deelnemers maken kans op een van de cadeaucheques van Toerisme Beringen als ze de lokale Beringse producten en leveranciers herkennen op de foto. Wedstrijdformulieren zijn nog tot 14 november te vinden in de pop-upbib op Lutgart of bij CC Beringen.