Na drie weken lockdown pikken veel horecazaken de draad terug op met een
afhaaldienst. Enerzijds om inkomsten te genereren maar anderzijds om bezig te blijven want niets doen, staat niet in het woordenboek van een doorsnee chef-kok. Ook de klant snakt naar een andere maaltijd want na drie weken zelf koken, is de inspiratie vaak al ver zoek.
Traiteur Peter Daniels uit Paal start dit weekend met een afhaaldienst. "Ons voorjaar bestaat traditioneel uit veel communiefeesten en bruiloften die nu verschoven worden naar het najaar. De paasvakantie is altijd heel druk voor ons maar we moeten ons nu aan de omstandigheden aanpassen. Daarom starten we vandaag met een reeks van afhaalgerechten met Vlaamse asperges van bij de lokale boer. En onze ontbijtmanden kunnen ook weer besteld worden", zegt Peter Daniels.
Fab Timmermans van
restaurant 't Hoeveke 2.0 in Beringen schakelde bij het begin van de crisis al meteen.
"De eerste week was desastreus, misschien door het plotse gegeven. Wij zijn dan overgeschakeld naar enkel weekends en koude afhaling. Vanaf het moment dat de asperges voorradig waren, loopt de afhaal wel. Het zijn geen topweekends zoals anders maar ik ben bezig en het betaalt toch enkele rekeningen. We merken wel dat de klanten het enorm appreciëren", zegt Fab.
Ook bij
restaurant Italia in Beringen kozen ze voor een afhaalservice.
"Die staat nu op punt. We hebben gekozen uit een mix van onze meest populaire gerechten van onze restaurantkaart in combinatie met dagelijks nieuwe suggesties. We krijgen veel positieve reacties. Zowel van de gerechten op zich, als op de manier hoe we ze aan de man brengen. Te veel mensen denken nog dat we niet open zijn, dus bij deze", lacht Isabelle Vermeulen.
Hetzelfde verhaal bij
De Posthoorn in Beringen-Mijn. Daar wordt er gestart met levering aan huis. Hiervoor werd een nieuwe website online gezet.
"Zo willen wij inwoners van Beringen die niet in onze hoevewinkel geraken ook laten genieten van onze ambachtelijke producten. Zo kan iedereen in zijn kot blijven en toch genieten van onze maaltijden. We werken momenteel met een beperkte bezetting verder. De activiteiten van de groendienst liggen volledig stil, de taverne is natuurlijk gesloten maar er zijn een aantal mensen aanwezig om de producten te maken voor de hoevewinkel en levering aan huis", horen we bij De Posthoorn.