Morgen is de Dag van de Duurzame Gastronomie. Dan wijzen de Verenigde Naties op mogelijkheden van duurzaamheid in de keuken. “Dat begint bij iets dat iedereen elke dag doet: eten klaarmaken”, zegt Hilde Rutten van BergHOFF Belgium uit Paal. De verdeler van kooktools brengt daarom een nieuwe collectie op de markt. LEO Balance en Graphite vormen de eerste complete reeks van energiezuinig en 100% gerecycleerd keukengereedschap. “Dat is één van de drie componenten van planeetvriendelijk koken. Als alle Belgen zich hier bewust van zijn, kunnen we de CO2-uitstoot fors reduceren", zegt Rutten fier.
“We zijn ons er misschien niet meteen van bewust, maar met iets dat we allemaal dagelijks doen – namelijk koken – kunnen we een serieuze klimaatbesparing realiseren”, zegt Kenneth Van den Bergh van Carbon+Alt+Delete. Met zijn scale-up helpt hij bedrijven en organisaties om hun koolstofimpact in kaart te brengen. Hij doet dat ook voor BergHOFF Belgium.
Dat bracht Hilde Rutten (CEO van BergHOFF Belgium) en het moederbedrijf op het idee om consumenten te informeren over energievriendelijk koken en een nieuwe reeks te ontwikkelen.