Om Limburg en bij uitbreiding heel Vlaanderen nog meer op de culinaire wereldbol te plaatsen wordt
BergHOFF Belgium een opleidingscentrum voor jonge topchefs. “Als je weet dat meer dan 40% van alle toeristen bij de keuze van een vakantiebestemming rekening houdt met de eetcultuur van een land, dan willen en moeten wij ons steentje bijdragen. Wij steunen volop het project Culinary Talents waarbij de in de Hotelschool Hasselt opgeleide topchef Jo Nelissen een prominente rol speelt”, zegt zaakvoerder BergHOFF Belgium Hilde Rutten.
Vlaanderen wil zich internationaal profileren als een culinaire topbestemming. Dat kan veel nieuwe bezoekers lokken. Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts gaf daarom de aanzet tot de oprichting van een Flanders Food Faculty, een professionele netwerkorganisatie die de link tussen Vlaanderen en lekker eten moet versterken. De Flanders Food Faculty komt nu met een nieuw project: ‘Culinary Talents’.
BergHOFF Belgium zal vanaf 2020 hieraan meewerken. Culinary Talents bestaat uit het beste jonge (maximum 25 jaar) en Vlaamse talent uit onze hotelscholen. Het is de bedoeling om met een ploeg van 8 jonge koks te scoren op internationale wedstrijden zoals de Culinary Worldcup en de Olympiade der Küche.
In het
Experience Center van BergHOFF Belgium in Beringen worden deze jonge chefs verder opgeleid, ze organiseren er een ‘Star Experience Event’ en werken met BergHOFF-keukenmateriaal. Horeca Vlaanderen investeert ook in jong talent. De hele wereld moet en zal weten dat we in Vlaanderen kunnen koken. Het succes zal bovendien jonge culinaire talenten inspireren om zich toe te leggen op hun gastronomische gaven. De in Limburg opgeleide topchef Jo Nelissen traint het team.