Op de
Halfoogstfeesten in Beverlo werd zaterdag het
Berrings Keeske voorgesteld. Het is een gerecht dat gemaakt is door chef
Wilfried Beliën op vraag van Toerisme Beringen. Wilfried is iemand die graag met lokale en streekproducten werkt.
Wilfried is gebeten door streekproducten en wil voor elke Limburgse gemeente een uniek recept maken. Hij deed dat eerder al Hoeselt, Riemst, Sint-Truiden en Hasselt. Nu heeft ook Beringen een uniek gerecht.
"Het Berrings Keeske is een knapperige kroket van geitenkaas gevuld met zelfbereide gelei van blauwe bessen en wordt geserveerd op een slaatje van waterkers, fijne frisée, gemarineerde radijsjes en enkele blauwe bessen besprenkeld met een honingvinaigrette", zegt
Ludo Claes, voorzitter van Toerisme Beringen.
De geitenkaas haalt Wilfried bij ’t Kasteeltje in Beverlo, net zoals de honing voor de vinaigrette. De blauwe bessen komen van Blueberry Fields en voor de salade gebruikt hij waterkers van St-Lucie uit Lauw.
"Het Berrings Keeske is een vegetarisch gerecht en kan zowel als voor- of als hoofdgerecht gebruikt worden. Het best serveer je het met het Berings Koolputtersbier Goud of Zwart", zegt Wilfried nog.
Wij mochten zaterdag proeven en we durven zeggen dat dit een echt heel lekker en mooi gepresenteerd gerecht is. Het is nu aan de Beringse restauranthouders om dit gerecht op hun kaart te zetten.
(Hans Put - foto's Stefanie De Bakker)