In een artikel in Het Belang van Limburg maken vandaag een aantal Beringse horecazaken hun beklag en stellen dat
Beringen dood is. De terrasjes zijn leeg en er wordt met jaloerse blikken naar Paal gekeken. Maar moet de Beringse horeca de hand niet in eigen boezem steken? De laatste jaren waren verschillende horecazaken gesloten bij evenementen in Beringen. De bezoekers laken al jaren een aantal Beringse horecazaken die hun deuren sluiten tijdens bepaalde evenementen. Op
sociale media krijgt de Beringse horeca vandaag dan ook de wind van voren.
"Dat men anno 2018 nog hunkert naar de oude tijden met grote kermissen! De kermis is helaas een entertainmentbusiness uit de vorige eeuw dat al lang op zijn retour is. De middenstand in Beringen centrum mag zichzelf eens verjongen, de oude garde op hun verdiende pensioen laten gaan en nieuwe visies en instellingen qua ondernemen in de plaats nemen. Dan pas kan het centrum terug opleven", lezen we in één van de vele reacties op het artikel.
Met Beringen Beach en Breugel in Beringen is er de laatste jaren hard gewerkt aan twee nieuwe succesvolle evenementen waarbij de horeca zeker een flink graantje kan meepikken. Maar zelfs dan zijn er horecazaken gesloten. In Paal zijn er elke week tijdens de zomermaanden evenementen maar deze worden behalve Paal op Stelten georganiseerd door de horeca zelf. Elk café organiseert zelf één of meerdere evenementen. En bij Paal op Stelten heeft de Paalse horeca een nevenprogramma uitgewerkt om u tegen te zeggen. Misschien moeten de Beringse horecazaken eens op werkbezoek komen in Paal? Wedden dat Beringen dan ook leeft! Of is Paal een brug te ver?