De
horecabeurs in Gent is voor de Beringse horeca en bedrijven actief in de voeding een plaats waar ze niet kunnen ontbreken. De meeste horeca-uitbaters gaan dan ook één of zelfs twee dagen naar Gent om bij hun leveranciers langs te gaan en te proeven van wat lekkers. De cafébazen hebben altijd een vaste afspraak bij de vele brouwerijen die op de beurs aanwezig zijn.
Andere bedrijven zoeken dan weer naar nieuwe klanten en afzetmarkten.
Brouwland uit Beverlo was dit jaar voor de eerste keer op de beurs aanwezig en kon rekenen op veel interesse voor hun brouwketels en hun trendy UKegs, mini-vaatjes onder druk. Ook de
Flexitarian Bastards waren voor de eerste keer aanwezig. Deze start-up van de gebroeders Carmans en Steve Bonnyns kreeg meteen veel volk over de vloer voor hun vegan en veggie frikandellen, bitterballen en cervela's. Met hun Vega Frick waren ze zelfs genomineerd voor een innovatie-award. Die namen ze niet mee naar huis maar wel brengen ze een pak nieuwe klanten mee naar Beringen. Het bedrijf heeft trouwens nog grote plannen voor meer veggieproducten. Vegetarische producten zijn trouwens dé trend op de horecabeurs dit jaar. Een vaste waarde op de beurs is
Geyskens Delikatessen. Zij verwenden ook dit jaar hun klanten weer met een waaier van hoogstaande culinaire gerechten. Tot slot was
Bidfood prominent aanwezig met een grote stand. Deze horecareus heeft verschillende vestigingen waaronder eentje in Beringen.