Jeroen Aerts van distilleerderij 't Aerts Paradijs lanceert dit weekend zijn eerste grappa. "Een heerlijk zachte Eau de vie van druivenmost, beter bekend als Grappa. Na een gisting van 3 maanden werd de most tweemaal uitgestookt tot een destillaat van 65%vol. Hierna heeft het gerijpt op een nieuw eiken vat gedurende één jaar. Ongefilterd gebotteld op een alcoholpercentage van 42% vol in 375ml elegante Schlegelfles,afgewerkt met een zegellak en verpakt in zijdepapier. Het is een mooi zacht destillaat geworden gemaakt met druiven van het Berings wijndomein Beau Marais", zegt Jeroen trots. De grappa is te bestellen via de website of te proeven op de winterborrel van 't Aerts Paradijs. Die is er dit jaar van 20 tot 23 december en van 27 tot 30 december, telkens van 10u tot 18u.
En dan is het uitkijken naar de eerste Beringse whisky die ondertussen op het domein ligt te rijpen. Die wordt in april 2025 aan het publiek voorgesteld. In het assortiment van Jeroen zit ondertussen gin, Appelstook en dus nu ook een grappa.