Deze ochtend ontstond er brand
in een container van restaurant 't Hoeveke in Beringen. Deze deed dienst als opslagruimte en werd door het vuur volledig vernield. "De brand ontstond door het verdelgen van onkruid in de buurt van de container", zegt Werner Van Kerckhove van brandweerzone Zuid-West Limburg. De brandweerkorpsen van Beringen en Heusden-Zolder waren gelukkig snel ter plaatse en konden verhinderen dat de brand oversloeg naar de keuken en het restaurant.
Fab Timmermans en Christel Hemelaers, de zaakvoerders van het gekende restaurant, zijn erg aangedaan. "De brandweer heeft heel snel gereageerd en heeft ook snel de gasflessen aan de kant kunnen zetten. De brand is zo beperkt gebleven tot de container. Dat was mijn kantoor en ook de opslagruimte. Daarin lag de kledij van het personeel en onze papierwaren, dat is allemaal vernield. Gelukkig is de zaak gevrijwaard", zegt
Fab Timmermans. Fab en Christel waren recent gestart met afhaalmenu's in deze coronacrisis. "We hadden net nog geïnvesteerd in een automaat met afhaalgerechten en dit is een extra slag bovenop de coronacrisis", zegt Christel nog. "We laten de moed niet zakken, dit weekend zullen we terug onze afhaalgerechten kunnen presenteren aan de klanten", zegt Fab strijdvaardig.
De brandweer wijst door deze brand nog eens op het gevaar van gasbranders. "Wij zien de laatste tijd vaak dat branden ontstaan door gasbranders om het onkruid te verdelgen. Extra opletten is zeker de boodschap", zegt Werner Van Kerckhove nog.