
Op woensdag 23 april is Beringen officieel een nieuwe boerderij rijker. Cas Vanzeer uit Paal opent dan immers hoevewinkel Proviand met groenten uit eigen veld. Proviand is een regeneratieve boerderij met oog voor vitaliteit, bodemzorg en verbondenheid. "Wij produceren een uitgebreid aanbod aan verse seizoensgroenten. Deze worden geproduceerd met de “no-dig” methode, dus zonder enige bodembewerking. Dit zorgt ervoor dat de boerderij werkt in harmonie met de natuur, en dat de bodem steeds gezonder wordt. En een gezonde bodem vertaalt zich naar gezonde planten, gezonde voeding, en dus ook naar gezonde mensen.
Wij werken steeds aan het creëren van een omgeving waar schoonheid heerst, om zo mensen bij elkaar te brengen, zodat zij op hun beurt ook geïnspireerd worden om bij te dragen aan iets wat mooi en goed is. Zo ontstaat er een gemeenschap die verbonden is met de landbouw en alles wat het leven op een boerderij te bieden heeft. Zo een gemeenschap bouwen is het maatschappelijk doel van dit project", zegt Cas trots.
Cas geeft voor de opening nog enkele persoonlijke rondleidingen. Je bent welkom zondag 13 april om 10u en woensdag 16 april om 19u. Adres: Wisselstraat 90.