Chloë Szpyt uit Paal verloor haar hart aan
Dax Geyskens en aan Brussel. Vorige maand verloofde het koppel zich en met hun
zaak Chef & Chief delen ze nu hun culinaire passies met Brussel en de wereld.
"We ontmoetten elkaar in 2018 en voelden meteen een sterke connectie door onze gedeelde passie voor het koken.
Van kleins af aan was lekker en huisgemaakt eten dan ook een belangrijke constante in onze beide levens.
Ik ben opgegroeid in een multicultureel gezin waarbij de 'pasta
al forno' en 'lasagna' een vaste plaats in het wekelijks menu had.
In een later leven ontdekte ik de Franse en Aziatische keuken en leerde ik de kneepjes van het vak op avondschool - waar ik een opleiding tot chef-kok en sommelier volgde. Als kers op de taart won ik
samen met mijn zusje Magali het VTM-programma Mijn Pop-Up Restaurant en sindsdien laat de kookmicrobe me niet meer los", zegt Chloë.
Het koppel koos voor de wereldstad Brussel om hun culinaire ervaringen te bundelen en te delen.
"Ik had het geluk om als klein kind de hele wereld rond te reizen met mijn ouders, broers en zussen en kwam al snel in contact
met de internationale keukens van Afrika en Azië. En ook ik kon niet van de schoolbanken wegblijven, als rasechte vleesliefhebber koos ik voor een opleiding tot slager, waardoor ik nu de lekkerste stukken vlees op je bord kan toveren. Nu we onze krachten gebundeld hebben, laten we je graag kennis maken met onze lievelingsgerechten van over de hele wereld, waar we onze eigenzinnige persoonlijke toets aan
geven", zegt Dax.
Hun intense culinaire ervaringen en jarenlang gastronomische trips doorheen Europa en daarbuiten vormen nu de basis van hun concept 'Chef en Chief'. Meer info
via deze link.