In de
Beringse Samentuin De Motten werd vandaag een demonstratie gegeven door de compostmeesters.
Ze gaven uitleg over het composteren van groenten, fruit en tuinafval. Het GFT-afval uit je eigen keuken en tuin dat je zelf tot compost verwerking hebt, is de beste voedingstof voor je tuin, de moestuin, het gazon, de siertuin en de boomgaard. De leden van de Samentuin voelen de lente al kriebelen en zijn begonnen aan de bewerking van hun percelen. Het aantal leden in Beringen steeg dit jaar, samen tuinieren en ecologisch tuinieren zit immers in de lift.
"Tuinieren gebeurt hier op biologische wijze, zonder pesticides en gebaseerd op wisselteelt. Wij gaan steeds opzoek naar een natuurlijke manier voor het bestreden van ziektes of invasieve. De keuze voor een ecologische samentuin is voor ons logisch, gezien wij willen tuinieren met respect voor de omgeving en het klimaat. Op die manier dragen wij bij aan een duurzame samenleving en zetten we in op de SDG’s. Naast onze volkstuin doen we ook andere activiteiten open tuinen, infomomenten, workshops, begeleiding,.. Dit voor zowel particulieren, verenigingen en scholen. Zo verspreiden we onze kennis rond ecologisch tuinieren en laten we zien dat het zeker mogelijk is. Onze droom is dan ook een wereld zonder pesticides", zegt
Rob Vandebergh. Op zaterdag 2 april is er een nieuwe demodag composteren. Iedereen is er welkom om 11u. Toegang is gratis.