Van 25 tot 31 januari 2017 organiseert het
Federaal Voedselagentschap (FAVV) een aangekondigde
controleactie in Beringen. Het doel van deze controleactie is om alle ondernemers actief in de voedselketen (slagers, bakkers, restaurants, detailhandels, grootkeukens, marktkramen) ertoe aan te zetten om altijd en overal in orde te zijn op vlak van voedselveiligheid. Zo kan er voldaan worden aan de verwachtingen van de consument en is de voedselveiligheid altijd gegarandeerd, ongeacht of er controles zijn. De actie past ook in de aanpak van het FAVV om ondernemers die actief zijn in de voedselketen te informeren en sensibiliseren en meer in het bijzonder van de kleinhandelaars van de B2C-sector.
In samenwerking met de stad Beringen werd op 9 januari 2017 een opleidings- en informatiesessie georganiseerd door het FAVV en de Provinciale Controle-Eenheid Limburg. Er waren
56 aanwezige ondernemers uit Beringen die een toelichting kregen over de regelgeving i.v.m. voedselveiligheid. Ook heeft de PCE uitleg gegeven over het verloop en de belangrijkste punten van een inspectie om de bedrijven zo goed mogelijk voor te bereiden op het controlebezoek van het FAVV.
Voor meer informatie of vragen kan je terecht bij het FAVV of de dienst lokale economie van de stad Beringen.