Op donderdag 12 mei 2016 breekt voor de drie resterende duo’s van
Mijn Pop-uprestaurant één van de belangrijkste dagen tot nu toe aan. Welk duo gaat als eerste rechtstreeks door naar de finale en komt zo een grote stap dichter bij de 100.000 euro?
Aan culinaire wereldster
Albert Adria en driesterrenchef Gert De Mangeleer om die moeilijke knoop door te hakken. Zij bezoeken en beoordelen de drie pop-ups met het oog op die belangrijke wildcard voor de finale.
Albert Adria stond samen met zijn broer Ferran meer dan 20 jaar aan het roer van het legendarische El Bulli, één van de meest toonaangevende en invloedrijke restaurants ter wereld. El Bulli werd maar liefst 5 keer verkozen tot allerbeste restaurant ter wereld. Adria zakt speciaal naar ons land af om de pop-ups te bezoeken. Hij wordt vergezeld door één van de allerbeste chefs van Vlaanderen: Gert De Mangeleer, chef van driesterrenzaak Hertog Jan.
De Paalse zusjes Chloë & Magali gaan in Strombowli resoluut voor hun eigen tactiek. Telkens wanneer er een recensent langskomt, serveert Chloë een nieuw gerecht. Safe is saai, vinden de twee zussen en dus gaan ze er volledig voor. Het is erop of eronder. Het voorgerecht bevalt alleszins al. Nu de rest nog…
Nadat Albert Adria en Gert De Mangeleer de deur achter zich dichtgetrokken hebben, is er voor de duo’s echter geen tijd om te ontstressen. De volgende dag krijgen ze immers te horen wie zich de
eerste finalist van Mijn Pop-uprestaurant 2016 mag noemen. Wie mag alvast dromen van een spannende finale met zicht op zee in Knokke-Heist? En welke twee pop-ups worden bijgevolg genomineerd voor sluiting?