Het was de afgelopen dagen behoorlijk druk bij de Beringse horecazaken die afhaal organiseerden voor de kerstdagen.
Dat zagen we onder andere bij
Oma's IJs, Barnaba, Traiteur Verpoorten, 't Voorste Huis en Eetkaffee De Buiting.
Uit een bevraging van
Horeca Vlaanderen blijkt dat nu dubbel zoveel horecazaken afhaal organiseren.
"Verder zien horecazaken dat bijna alle bestellingen voor maximaal twee of vier
personen zijn. De vele bestellingen zijn een grote ondersteuning voor de
horecazaken. Daar willen we iedereen voor bedanken. Ook al maakt het helaas de
omzet niet goed, blijf alstublieft massaal onze horeca verder ondersteunen. Dat is
essentieel. Deze eindejaarsperiode maakt de omzet helaas niet goed. Zes op de tien horecazaken haalt hiermee slechts 1 tot 25% van de normale omzet in die periode. Blijf daarom alstublieft massaal onze horeca verder ondersteunen. Wij blijven daarnaast in overleg met de regeringen om in januari te landen
met een broodnodige relance- en steunplan voor 2021”, zegt
Mathias De Caluwe van Horeca Vlaanderen.
Ondanks de lange sluitingsperiode zetten de horecaondernemers dus alles op alles om hun
klanten zo goed en veel mogelijk te bedienen. 64% van de ondernemers zorgt daarbij voor
een speciaal eindejaarsmenu. 23% geeft dezelfde keuzes als in eerdere maanden, en
opvallend voor deze tijd van het jaar: fondue wordt amper tot niet aangeboden.
(foto's Patrick Cosemans en Hans Put)