De heropening van de horeca is momenteel de 'talk of the town', haast iedereen kijkt reikhalzend uit naar een terrasje met een hapje en een drankje. Alles wordt dan ook minutieus voorbereid. Elk plukje onkruid wordt door
John Vanheyst van Het Voorste Huis in Beringen vakkundig verwijderd. De zaak zou normaal afgelopen maand het 10-jarig bestaan vieren maar dat feestje kon niet doorgaan. "We gaan zeker nog iets doen voor onze klanten maar op een later tijdstip. Nu gaan we ons focussen op de heropening van de zaak, na zeven maanden stilstand is het tijd om er terug in te vliegen. We komen ook met een nieuwe kaart met extra Italiaanse gerechten, de specialiteit van de dochter, die nu mee in de zaak komt", zegt John enthousiast.
De frigo's worden momenteel ook overal gevuld en de bierhandelaars zijn volop bezig met leveringen want zonder bier vallen zoals in Engeland, dat willen ze in België niet. Brouwerij Alken-Maes is op alles voorbereid. Vandaag is het bij Alken-Maes alle hens aan dek om de uitbaters bij te staan en hun zaak klaar te stomen voor de
heropening. Afgelopen weken werden door de brouwer maar liefst
2.500 tapinstallaties gereinigd. Naast advies en
materialen om hun zaak veilig in te richten lanceert de brouwer ook een online
campagne #eerstepintje op Facebook
waaraan hun horecapartners kunnen deelnemen. Via de sociale media wordt zeer gericht en lokaal gecommuniceerd
aan consumenten dat de uitbater helemaal klaar is voor de heropening van de terrassen op zaterdag.
Uiteraard ziet de brouwer er ook op toe dat er weer vers bier door de tapkranen stroomt in de cafés.
“Deze
week kwamen er berichten uit het Verenigd Koninkrijk dat de pubs daar met een tekort aan bier kampen. We kunnen
de Belgische consument alvast gerust stellen, wij kunnen onze cafés voorzien van vers bier. Ongeveer 60% van al onze
horeca klanten heeft bestellingen om op 8 mei open te gaan. We houden altijd een slag om de arm want we weten
natuurlijk niet hoeveel mensen vanaf zaterdag een pintje op een terras zullen gaan drinken, maar we hebben er
vertrouwen in dat we voldoende bier kunnen voorzien", zegt
Kenny Willems, horecadirecteur bij Alken-Maes.