Geyskens Delicatessen, de groothandel voor de horeca, beëindigde zonet fase 1 van de bouw van een volledig nieuw gedeelte naast de huidige gebouwen. Het
nieuwe complex wordt deze week door het personeel in gebruik genomen. Dan is het de beurt aan de huidige gebouwen: deze worden afgebroken en maken plaats voor nieuwe kantoren en een nieuwe productiesite.
„Doel van de investering is de
capaciteit te verhogen en een geïntegreerde aanpak te hebben van handel en maatproductie. Met de investeringen zijn ook heel wat milieuvriendelijke maatregelen genomen. De gebouwen worden enerzijds sterk geïsoleerd en anderzijds wordt de warmte van de koelinstallatie gerecupereerd voor de productie van warm water en voor de verwarming. Tenslotte bevat het nieuwe koelsysteem geen schadelijk freon meer, maar koelmiddel CO2”, vertelt J
ohnny Wijsmans, zaakvoerder van
Geyskens Delikatessen.
Een gedeelte van de investering gaat daarnaast naar de implementatie van een nieuw
Warehouse Management Systeem. Hiermee wil het bedrijf de verwerking van de orders optimaliseren samen met de administratieve afhandeling ervan.
„Ondanks dat de horeca vaak omschreven wordt als een labiele sector weet het bedrijf jaarlijks
mooie groeicijfers te verwezenlijken. Steeds meer bedrijven in de horeca vinden hun weg naar Geyskens Delicatessen voor de levering van zowel verse producten, diepvries als droge producten. Met de investeringen en de uitbreiding wil het bedrijf zijn gestage groei kracht bijzetten.
Zodra de werken gefinaliseerd zijn in
april 2016 voorzien we een officiële opening waar klanten en leveranciers kunnen komen kennis maken met de volledig vernieuwde site”, besluit Johnny.