Jo Herbots uit Sint-Truiden introduceert vanaf deze week het
Haspengouw Beef.
Hij heeft een deel van zijn veestapel gevoederd met een speciale gepatenteerde granenmengeling op basis van lokale graansoorten. Het vlees wordt zo mooi gemarmerd. Jo heeft het idee overgenomen vanuit het buitenland waar runderen op die manier al veel langer gevoederd worden. In België zien we nu ook een trend naar dit puurder vlees met meer vet.
"Het is een project waarmee ik een goed jaar geleden gestart ben. Ik wil vlees vetmesten zodat het mooi gemarmerd is. We gebruiken hiervoor Belgisch wit-blauw en de dieren worden nu gevoederd met lokale granen en we gebruiken geen sojaproducten meer. Ik heb de graansamenstelling hiervoor laten patenteren. Door die granen wordt het vlees mooi gemarmerd met vet", vertelt
Jo Herborts.
De eerste 100 runderen zijn nu klaar voor het slachthuis van Sint-Truiden.
De afgelopen dagen werd het vlees geproefd door verschillende specialisten en die zijn unaniem lovend over de smaak van het Haspengouw Beef.
Geyskens Delikatessen uit Beringen zal het vlees voor Vlaanderen exclusief verdelen aan restaurants.
"Ik ben enthousiast over dit vlees", zegt
Johnny Wijsmans, zaakvoerder van Geyskens Delikatessen. "De smaak is dankzij de gevoederde granen en zijn extra vet uniek. Ik ben ervan overtuigd dit het Haspengouw Beef een succes gaat worden'.