Op 19 juli is het 1 jaar geleden dat de eerste
hondenbar in België zijn deuren opende op de Be-mine site in Beringen. Een gesmaakt concept dat ruim 2000 baasjes met hun hond lokte. Het was een initiatief van
Stefan Vranckx uit Koersel. Ook dit jaar gaat hij weer met de hondenbar het land in met een aangepast concept. "Om nog meer beleving te creëren concentreren wij ons enkel en alleen nog op de hondenbar. Daarom kan je ons dit jaar vinden op de meest hippe zomerbars. Kick off voor 2020 is zaterdag 18 en zondag 19 juli op de zomerbar CoolDown Town aan het casino van Beringen. In de dog corner verwennen wij baasje en vooral de hond.
Dagschotel van de chef is het paradepaardje voor deze on tour. We werken bordjes af voor de hond met oog voor detail als was het voor de mensen", zegt Stefan.
De porties zijn klein (120 gr) om zowat elke hond ervan te laten genieten. De basis is een portie verse kip met groentjes die gestoomd zijn.
"Deze zetten wij in een mooie ronde vorm op een vierkant bordje. Verder afgewerkt met schijfjes kippenworst in hartvorm, hartjes van zalm overgoten met enkele puntjes zalmolie. Tenslotte nog wat snippers schapenvet en korrels van hondensnoep.
Voor de verdere uitbreiding van het gamma zijn wij vooral bij Britse producenten gaan samenwerken. Nieuw bij de dranken zijn 3 soorten honden thee, witte en rosé hondenwijn", zegt Stefan trots.
Voor de desserts kan de hond nu kiezen uit een breed aanbod. Van ijslolly , popcorn voor dogs tot cup cakes en hondentaart in roze en blauw. In augustus is er nog een tuinontbijt bij CoolDown Town.