De Antwerpse
chef Stefano Bagnoli keert de komende vier weken terug naar zijn Limburgse roots. Hij is een kleinzoon van een Beringse mijnwerker en speelt zijn Italiaanse roots graag uit in zijn gerechten. Stefano is traiteur en werd gevraagd door Tom De Weyer (bekend van Watt 17 en Villa Het Zwarte Goud) om te koken voor
'Under The Stars'. Under The Stars, ondertussen over gans België gekend als het concept waarbij je dineert in je eigen gezellig bubbel op een exclusieve locatie, gaat voor een indoorwintereditie in
Watt 17 in Zolder, het prachtige gebouw dat nog dienst deed als elektriciteitscentrale voor de laatste mijnvestiging in ons land, die exact 30 jaar geleden haar deuren sloot.
De 13 domes zullen een maandje in Heusden-Zolder overwinteren, waarbij je kan kiezen voor een Lovers Connect Dome voor 2 personen, of een Souls Connect Dome voor 3 tot 8 personen. Ook bedrijven zijn welkom om deze unieke setting te dineren met hun team en het eindejaar mooi af te sluiten.
Voor het culinair verhaal werd samen met chef Stefano Bagnoli gezorgd dat de smaken en geuren uit de cité van de jaren 50 op creatieve manier herleven op het bord.
"Ik laat me bij mijn gerechten vaak inspireren op de kookkunsten van mijn nonna, mijn oma Nicoletta Cornacchione. Ze woonde in Beringen-Mijn en als kind genoten we altijd van haar kookkunsten. Ze had haar eigen pizzaoven en maakte heerlijke gerechten. Ik stond daar toen niet bij stil maar die rijkdom van mijn nonna wilde ik toch bewaren toen ik besloot om zelf in de horeca te gaan. Mijn oma leed aan Altzheimer en ik heb veel gesprekken gevoerd om haar recepten te noteren. Dit stukje Italiaanse erfgoed gebruik ik nu. Ik geef er wel mijn eigen moderne twist aan", vertelt Stefano.
"Het is mooi om te zien hoe creatief Stefano omgaat met gerechten. Het zijn smaakbommetjes", vertelt Tom trots. "Wij hebben al vaker samengewerkt en onze passie voor het Limburgs erfgoed delen we".
Op het menu staan onder andere het gekende 'kolenklumpke', een pane bianco met porcini en truffel, een carpaccio van Holstein met een Oosters tintje, de vis van de dag, een mals stukje graankalf en witte chocolade.
Meer info
via deze link.