KWB Koersel organiseerde donderdag een
kookworkshop met insecten. Filip Lelie, verantwoordelijke voor het opstellen van het KWB programma voor Vlaanderen, gaf tekst en uitleg. "Insecten kunnen een
duurzaam alternatief zijn voor voedingseiwitten en bevatten ook vitamines, mineralen en vetzuren.Voor hen die allergisch zijn voor schaaldieren en huisstofmijt zijn ze wel niet aan te raden.Wereldwijd worden ruim 1500 insecten soorten als eetbaar voor de mens
beschouwd. In België zijn er een
twaalftal soorten te koop die geschikt zijn voor consumptie", vertelt Filip..
Met deze activiteit wilde men de aanwezigen informeren over
duurzame alternatieven
voor overmatige vleesconsumptie. Met heel wat achtergrond informatie kon men
samen ontdekken welke insecten eetbaar zijn en kon men nadien zelf aan de slag in de keuken
om enkele insectenhapjes klaar te maken en te proeven. De meesten waren aangenaam
verrast over de smaak en dachten er over om thuis het eten van insecten ook af en toe eens
op de menu te zetten. (Jos Neys)