Vandaag start de
Week van de korte keten. Meer en meer horecabedrijven kiezen bewust om te werken met lokale producten. In Beringen is dat onder andere het geval bij Oogst van Eden en bij
Foodmaker, een keten met ruim twintig horecazaken
Foodmaker is als smaakmaker nadrukkelijk aanwezig op BE-mine met de uitbating van de brasserie in duikcenter Todi en de cafetaria van het zwembad en heeft zo twee pijlen op zijn boog.
Marketingewijs zie ju ook de naam FDMKR opduiken, een jeugdige afkorting waar veel geheimen achter verscholen zitten.
Elleke Van Win, zaakvoerder van beide horecazaken, legt uit wat de filosofie van Foodmaker is : “Mijn ouders hebben biovelden in Diest die zij bewerken met de principes van de cyclische landbouw. Dat is een puur plantaardig en biologisch proces dat geen gebruik maakt van productiedieren en dierlijke meststoffen. Kortom, er wordt zonder vergif gewerkt. In de bio cyclische vegan landbouw beschikken zij over het hoogste certificaat in België. We maken kraakverse, lekkere voeding die voor iedereen gezond is. Bij ons vindt je geen kunstmatige smaakstoffen en bewaarmiddelen maar wel gerechten vol groenten en gezonde voedingsstoffen. Gezond en lekker, zo klinkt onze leuze. We maken het onze klanten erg gemakkelijk om de juiste keuzes te maken”.