Moeten we de feestdagen thuis doorbrengen of gaan de restaurants misschien toch terug open? Het is momenteel een onbeantwoorde vraag. Die twijfel is voor horecaondernemers hard. Daarom kiezen ondernemers nu al om niet te openen en voluit te kiezen voor afhaal. Zo heeft
't Voorste Huis in Beringen van John en Hilde (foto) al beslist om het restaurant niet te openen bij de feestdagen en te kiezen voor afhaalmenu's. Hun feestmenu's staan ondertussen online. Ook verschillende andere Beringse horecazaken hebben hun feestmenu's al klaar.
De Vlaamse regering heeft afgelopen vrijdag wel beslist dat de Vlaamse premie, met de naam Nieuw Vlaams Beschermingsmechanisme, verlengd wordt tot eind dit jaar. “We zijn de Vlaamse regering dankbaar om het beschermingsmechanisme te verlengen tot eind dit jaar. Dit zorgt voor extra stabiliteit voor onze horecaondernemers, want er is nog geen duidelijkheid over wat er zal gebeuren na 13 december. Het virus evolueert, en de economische impact ervan ook. Permanent overleg werkt en blijft ook in de toekomst noodzakelijk om bij te sturen waar nodig. Met deze maatregelen anticipeert de Vlaamse regering op tijd en zorgt ze voor perspectief. Dit kunnen we alleen maar toejuichen”, reageert CEO van Horeca Vlaanderen Matthias De Caluwe.
Een witte Kerst? Het lijkt eerder een winter met veel zwarte sneeuw voor horecaondernemers.