Miniflat heeft een investeringsprogramma op tafel liggen van
6,750 miljoen. Dat maakte CEO
Bert Dierick vandaag bekend bij de persconferentie van het
8ste investeringsrapport van Unizo en VKW Limburg.
In een eerste fase worden nieuwe CNC-machines aangekocht ter waarde van 650.000 euro en 5 miljoen is voor de bouw van een nieuwe productiehal in Beverlo. Het ontwerp is van CLVR Architectenbureau uit Lummen. In een tweede fase wordt nog gedacht aan de bouw van nieuwe kantoren en KMO-Units. En dat allemaal op de huidige site in Beverlo.
Vanavond opent ook een
nieuwe showroom in Aalter. Zo heeft het bedrijf nu vier showrooms verspreid in de Euregio. (3 in Vlaanderen, 1 in Duitsland)
Het bedrijf heeft verder nog participaties genomen in Transparand, een glasbedrijf en in Miniflat Flanders. Miniflat kocht ook nog een villa in Schilde. Deze villa moet het visitekaartje worden voor renovatietechnieken voor oude villa’s of grote historische gebouwen. Het gaat dus goed met het bedrijf uit Beverlo. Miniflat bestaat sinds 1967 en in 2014 kocht zoon Bert Dierick het bedrijf van zijn vader. Nu, negen jaar later, zijn de kredieten afgelost en wil Bert flink investeren.
Miniflat bestaat uit 10 vennootschappen en is goed voor 80 jobs.
Investering door eigen Limburgse bedrijven zoals Miniflat, dat is cruciaal voor onze Limburg economie. Dat bleek deze ochtend bij de voorstelling van het Limburgse investeringsrapport.
"De hoge en sneller oplopende loonkosten zijn voor 6 op 10 Limburgse bedrijven dé voornaamste concurrentiehandicap die investeringen het meeste onder druk zetten. Ook de hoge inflatie, het gebrek aan personeel en de onzekere economische toestand blijken vandaag belangrijke obstakels om (meer) te investeren. Geopolitieke conflicten zoals in Oekraïne zijn vandaag minder een rem geworden dan een jaar geleden. In de productiesector en bij grote bedrijven overweegt niet minder dan 1 op 4 minstens een gedeeltelijke delokalisatie van de huidige activiteiten of reeds geplande investeringen naar het buitenland. Naast de hogergenoemde problemen worden namelijk ook de zwaardere administratieve lasten, hogere energieprijzen en de verstardere arbeidsregelgeving in ons land benoemd als grote concurrentiehandicaps". Dit blijkt allemaal uit het intussen al achtste investeringsrapport van ondernemersorganisaties
UNIZO Limburg en VKW Limburg.