S-Plus Beringen bracht een bezoek aan
hespenfabrikant Grega en
brouwerij Bosteels in Buggenhout.
Grega is gekend voor zijn hammen die minstens 9 tot 36 maanden gedroogd zijn. Immers, net als bij wijn wordt de smaak van de ham voller naarmate de ham langer gerijpt is. Tijdens het bedrijfsbezoek kreeg de groep een rondleiding gevolgd door een drankje en een degustatie. Een bedrijfsbezoek bij Grega is meer dan en vlugge rondwandeling met een woordje uitleg. Gaston neemt zelf de groepen op sleeptouw, zorgt voor een leerrijke rondleiding tussen de 100.000 hammen gekruid met anekdotes en toont het productieproces nog eens op video. Om 12.30 uur kon iedereen aan tafel en werd een middagmaal aangeboden.
's Namiddags werd een bezoek gebracht aan brouwerij Bosteels. De familie brouwt ononderbroken op dezelfde plaats sinds 1791. Ondertussen wordt de brouwerij geleid door de zevende generatie, namelijk door Antoine Bosteels. Ze is gelegen in het hartje van Buggenhout en is gekend voor de streekbieren Tripel Karmeliet en Pauwel Kwak. Tijdens het bezoek kon iedereen Kwak, Karmeliet Tripel en Deus degusteren. (
Ingestuurd door Serge Daniëls)