Gisteren verwerkte
brouwerij Remise 56 een goede 400 kg vers geplukte Limburgse 'Gorsemse' krieken. Manueel werden de blaadjes en takjes eruit gehaald, de krieken ontsteeld en gekneusd. De krieken werden daarna toegevoegd aan het basisbier voor KriekenBier Remise. "De suikers uit de krieken gaan nu vergisten en omgezet worden in alcohol, koolzuurgas (de bruis in het bier) en een boel smaak. De natuurlijk aanwezige zuurbacteriën gaan zorgen voor de frisse zurige toets. En de smaak en aroma van de sappigste Limburgse krieken is nadien natuurlijk terug te vinden in het bier.
Ook de pitten gaan mee het rijpend bier in: deze zorgen voor dat toetsje extra complexiteit en rondheid van het bier (een beetje een vanille-toets voor de kenners).
Het kriekenbier blijft nu een goed jaar (en een deel ervan nog een jaartje extra) liggen rijpen. Natuurlijk gaat er tussendoor nu en dan al eens geproefd worden. Brouwer zijn heeft zo zijn voordelen", lacht
Patrick Haselaars. Als bierliefhebber hoef je natuurlijk geen jaar te wachten: er is nog voldoende voorraad afgewerkt Remise KriekenBier op tank en in de fles. Ideetje voor de zomer die eindelijk gaat beginnen?