Deze namiddag opende aan de Avonturenberg in Beringen terug een putbarakje. Het zijn
Philippe Reynders en Hilde Meyen, uitbaters van brasserie TODI die op het idee kwamen na een tentoonstelling van
Citévolk Spreekt over het caféleven in Beringen-Mijn. Na een zware werkdag gingen veel mijnwerkers hun dorst lessen aan één van de barakjes die tegenover de mijn stonden. Naast een frisse pint werden daar ook veel cervela's gesmuld. Philippe, zelf een zoon van een beenhouwer heeft nu opnieuw een 'putcervela' laten maken bij de slager van Spar Beringen-Mijn.
"De cervela's van vroeger waren er met tamelijk veel vet en minder vlees", weet Philippe. "Daarom hebben we nu net het omgekeerde gedaan. We hebben een cervela laten maken met heel veel vlees om een beetje trendy te zijn in de stijl van Würst en andere zaken waar kwaliteit primeert".
In het barakje aan de Avonturenberg kan je naast cervela ook ijsjes, snoepjes en drank verkrijgen.
Het barakje werd gekocht van de
Vrienden van het mijnstreekmuseum die deze replica maakten.