Gisteren opende in Casino Beringen de
expo Tuto Bello waar zes kunstenaars juwelenkunst tonen.
Onder de noemer BLÄ maakt
Nicole Baert hedendaagse juwelen in de breedste zin van het woord. Je kan het uniek stuk uit haar collectie dragen als juweel of een plaatsje geven in je interieur. Nicole houdt van de wisselwerking tussen structuren, vormen, materialen en vezels. De toevoeging van ultramarijn blauw is een bewuste keuze. Het pigment is gemaakt van Lapis Lazuli en dit verwijst naar klassieke sieraden. Aangezien Nicole een liefhebber is van Denemarken geeft ze graag de naam BLÄ aan haar collectie.
Textielkunstenares
Mirjam Gielen maakt organische borduursels op een achtergrond van eco-bedrukt en eco-geverfde stof. Ze laat zich daarbij inspireren door de natuur. Ze gaat zelfs op zoek in de natuur naar materialen die ze kan gebruiken in haar werken. Dat zie je aan de stenen en de stukjes oud porselein die ze een nieuwe bestemming geeft door eromheen te haken.
Annika Ingelaere behaalde haar Meester in de beeldende kunsten - diploma grafische- en reclamevormgeving aan Sint-Lucas Gent in 1994, edelsmeedkunst aan de Academie van Sint-Niklaas in 2000 en Master in Juweel-en objectdesign aan PXL-MAD in 2020. Ze schoolt zich nog constant bij. Ze houdt van het creëren maar ook van het doorgeven van haar kennis. Vandaar dat ze op regelmatige basis workshops organiseert.
Sieraden, beeldhouwwerken en grafische kunst: door deze verschillende media te gebruiken, verkent
Maynie Malan de dunne lijn tussen kunst en ambacht. Door grenzen af te tasten komt ze als dusdanig tot een visueel en tactiel werk, een werk waarin kunst en draagbaarheid één geheel vormen. Maynie is zeer gevoelig voor visuele prikkels en ervaringen, vooral in de natuur. Deze onderwerpen vind je regelmatig terug in haar werk.
Decor is voor
Viviane Paelinck een kunstvorm die ze overal toepast. Haar kunstwerken, haar huis, haar tuinontwerpen zijn een decor om in te leven. Leven is opera en opera is decor.
In die geest ontwierp ze barokke manchetten die een zweem van nostalgie evoceren. Ze borduurt daarbij op bestaand (oud) textiel en voegt er een applicatie van oude juwelen aan toe.
Mirella Parisi kende een moeilijke kindertijd waarin ze van internaat naar internaat werd weggestopt. Door de kunst vond ze een balans in haar leven. Ze volgde eerst keramiek in Genk en daarna beeldhouwkunst in de academie van Meylandt. Ze gebruikt vaak materialen uit de natuur, zoals takken en dergelijke. Mirella heeft een ruime interesse voor diverse artistieke disciplines. Haar voorkeur gaat echter uit naar haakwerken met koperdraad, al dan niet gecombineerd met andere materialen.
De expo is open op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14u tot 17u tot en met zondag 4 december.