Door de coronacrisis zijn er meer en meer handelaars die nu payconiq introduceren en dat zien we ook in Beringen. Bij
bakkerij Rudy in Beringen-Mijn bijvoorbeeld wil men de klanten voortaan laten betalen met payconiq.
"Wij zien voornamelijk dat de aanvragen die vandaag binnenkomen, allemaal te maken hebben met de huidige situatie. Zo zien we nu dat er duidelijk een aantal sectoren uit springen: medische praktijken, tandartsen, apothekers, bakkers/slagers en horeca ondernemingen die een bezorgservice willen starten", zegt
Catherine Dhooghe.
Contactloos betalen zit zo in een stroomversnelling.
"Voor handelaren die aangesloten zijn bij één van onze partner banken (KCB, ING, Belfius, Axa bank, BNP Paribas Fortis), lopen de aanvragen via de bank zelf. Alle banken blijven aan het werk en zijn telefonisch of schriftelijk bereikbaar om een Payconiq-contract te kunnen afsluiten: handelaren hoeven niet langs hun kantoor hiervoor. Wij activeren dan de accounts binnen 24u na ontvangst van de bank. Voor handelaren die niet bij een partner bank zijn aangesloten, geven wij bij activatie voorrang aan die ondernemingen die het snelst geholpen dienen te worden in verband met de huidige crisis: medische zorg en horeca/food. Dit duurt maximaal 3 à 4 werkdagen", zegt Catherine Dhooge nog.
UNIZO is ook blij met de door de banken aangekondigde verhoging van de limiet voor contactloos betalen van
€25 naar €50. “We zijn al lang vragende partij om contactloos elektronisch betalen in ons land extra te stimuleren, gelet op de achterstand die op dit vlak hebben in vergelijking met heel wat andere landen. Het verhogen van het limietbedrag dat contactloos kan worden betaald, is volgens ons dan ook een bijzonder goede maatregel. Zeker nu het in het belang van ieders gezondheid is om zo weinig mogelijk met cash te betalen. We hopen dat de consument hierdoor meer vertrouwd geraakt met contactloos betalen, waardoor hij ook na de coronacrisis op deze manier blijft betalen", vertelt Danny Van Assche van UNIZO.
(foto Payconiq)