Kaasmeester Peter Verbruggen uit Beringen is op dit moment al een paar dagen in het Franse Tours waar hij zijn (h)eerlijke kazen presenteert op de
'Mondial du Fromage'. Onder de noemer 'Cheese - Made in Belgium' laat hij daar het publiek tot en met morgen proeven van exclusieve hoevekazen gemaakt met verse rauwe melk.
In 2009 won Peter in Lyon de Caseus Award met de
Achelse Blauwe en werd zo uitgeroepen tot de beste kaas ter wereld.
"De beurs in ondertussen uitgegroeid tot een belevingsbeurs rond kaas. Zo heeft Studio Pieter Stockmans een kaasbord ontworpen, kan je de bieren proeven van 't Aerts paradijs uit Koersel en heeft de 'Keukenkoets' uit St Truiden eveneens 5 smaken bedacht om met kaas te pairen. Verder is het een 'meet and greet' van liefhebbers en professionelen uit de hele wereld. Maar pas op het riekt hier een beetje naar kaas", lacht Peter.
Morgen weten we of Peter met één van zijn Belgische kazen opnieuw in de prijzen valt.