Philip Reynders, de huidige zaakvoerder van bier- en eetcafé
Het Vijgeblad in Beringen gaat de uitbating verzorgen van het
horecagedeelte van het duikcentrum TODI in Beringen-Mijn.
Philip zocht al een tijdje een andere uitdaging.
"Ik wil me
meer bezighouden met koken en zo mijn creativiteit kunnen botvieren. De keuken in Het Vijgeblad is veel te klein. Met amper 10m² en geen uitbreidingsmogelijkheden was ik al een tijdje op zoek naar een andere uitdaging. Vorig jaar ben ik in contact gekomen met de mensen van TODI. In Beringen-Mijn zal ik straks een keuken hebben van 100m²", lacht Philip.
"In het horecagedeelte is er ruimte voor een
grote brasserie met terras, degustatie- of proeflokalen en ruimte voor feestjes. De ligging is bovendien heel mooi. Aan de voet van de terril, waar ook de ingang komt van de Avonturenberg, en natuurlijk wordt het duikcentrum ook uniek in Europa. Ik ben blij dat ik deze stap heb genomen", besluit Philip.
Voor
Het Vijgeblad wordt een overnemer gezocht. Hiervoor zijn er al ver gevorderde gesprekken. Eind 2015 stoppen Philip en Hilde in Beringen. De opening van brasserie TODI is voor oktober 2016.