Onze
Beringse zwemtrots Pieter Timmers is volgende week te gast bij
Sofie Dumont. 7000 kcal ofwel zes uitgebreide maaltijden per dag, dat is wat Sofie Dumont voor Pieter gaat maken.
Pieter traint volop voor de Olympische Spelen in Rio deze zomer, maar voor een culinaire onderdompeling maakt hij graag even tijd.
Op maandag 08/02 gaan Sofie en Pieter terug in de tijd met zeetongetjes en gegratineerde bloemkoolstoemp. Zijn oma kon dit gerecht waarbij je de vis eerst door een eitje haalt, als de beste klaarmaken. En zo werd
“eikevis”, het favoriete jeugdgerecht van Pieter, geboren.
Dinsdag 09/02 is voor Pieter een sprong in het diepe, want dan maakt Sofie een gerecht met witloof en mosselen, twee ingrediënten die hij
echt niet lust. Overwinning voor Sofie? Of volgende keer beter?
Woensdag 10/02 krijgt Sofie een hele nieuwe kant van haar souschef te zien. Pieter droomt er blijkbaar van om ooit een bakkerscursus te volgen. Sofie wakkert die passie maar al te graag aan met heerlijke
cinnamon rolls.
Donderdag 11/02 droomt het duo weg naar Rio de Janeiro en maken ze samen ossenhaas, ofwel
beef tenderloin, met een typisch Braziliaanse salade. Intussen komt ze eindelijk te weten wat al die atleten ’s nachts na hun wedstrijd in het Olympisch dorp eten.
Omdat Valentijn er op zondag 14/02 aan komt, zorgen Sofie en Pieter op vrijdag 12/02 voor inspiratie thuis met een pre-Valentijn diner.
Pieters vriendin Elle is verzot op pasta met kreeftenvlees en een tomatenroomsausje, en laat dat nu toevallig op het menu staan wanneer zij op vrijdag mee aanschuift aan tafel.