Erik en Luc Carmans, de succesvolle broers achter vleesgroothandel Carmans gaan de vegetarische toer op.
Met
Butcher's Bastards willen ze de markt van vegetarische vleesvervangers gaan veroveren.
"We starten met de Vegafrik, een frikandel gemaakt op basis van tarwe, soja en erwten. Die is qua smaak niet te onderscheiden van de frikandel die we nu kennen", zegt Erik Carmans.
De broers willen dit jaar nog 2 miljoen stuks op de markt brengen.
"Daarnaast gaan we ook een assortiment van vegetarische charcuterie zoals salami, goudworst of paté op de markt brengen. En ook veggie kebab zit in de pijplijn", zegt Erik nog.
Het bedrijf speelt hiermee in op de trend waarbij jongeren meer en meer veggieproducten verwerken in hun eetpatroon.
Eerder experimenteerde Carmans al eens met het printen van vlees, nu bekijken ze de mogelijkheden van kweekvlees, dat is het kweken van vlees via een minuscuul staaltje uit een dier.
"Dat procedé bestaat maar is nu heel duur, maar we houden zeker ook deze trend in de gaten en willen als de tijd rijp is, zeker ook hierin investeren", zegt Carmans tot slot.