De
Beringse stadsapp is nog teveel een lege doos, dat zegt
Tijs Lemmens van VOLUIT. "Bij de lancering vorige week waren er nog geen handelaars of verenigingen die al in de app aanwezig waren en dat is een gemiste kans
. Toch heeft de app potentieel en veel mogelijke toepassingen en dat is positief voor de burger", zegt het onafhankelijk raadslid nog. Tijs merkt ook nog op dat er een probleem is met het eigendomsrecht van de inhoud die geplaatst wordt en dat er niet goed genoeg is nagedacht over het beheer. "Aangezien de handelaars en verenigingen zelf beheren is de correctheid niet gewaarborgd. Iemand die op termijn zijn activiteiten stopt zal niet noodzakelijk zijn gegevens uit de app halen, want hij heeft daar niet noodzakelijk baat bij. Als een gebruiker een aantal keren vaststelt dat de gegevens niet up-to-date zijn, zal deze afhaken", gaat Tijs Lemmens verder.
Ondertussen hebben al wel een aantal handelaars en verenigingen zich geregistreerd bij de app.
Ook
Wesley Jeunen van N-VA vindt de lancering een prima idee maar heeft toch een paar bedenkingen bij de app."Toch lijken er functies te ontbreken die de burgerparticipatie in Beringen hadden kunnen verbeteren. Via stemming en opmerkingen kan het bestuur immers snel een tendens meten en komen problemen aan het licht voor er een beslissing wordt genomen", zegt Jeunen.
Schepen van communicatie Anne Cuypers kan meteen positief op de vraag van Wesley Jeunen antwoorden. "We hebben eerst via de firma Hoplr contact gehad om zo'n applicatie te voorzien maar de kostprijs was nogal hoog. Daarom hebben het voorgelegd aan Mobicage, de huidige leverancier van de stadsapp. Zij ontwikkelen momenteel voor onze stad buurtplatformen om in onze stadsapp te integreren. Aangezien dit een volledig nieuw luik is in de stadsapp, duurt de ontwikkeling van deze extra applicatie wat langer maar betekent ook dat we straks met een primeur kunnen uitpakken waarbij burgerparticipatie en Beringen als een smart city voorop staan", zegt schepen Anne Cuypers.