Topchef
Soenil Bahadoer was onlangs te gast bij Berghoff Belgium in Paal. De ontmoeting met Hilde Rutten en Rabin Houben was zeer vruchtbaar. Het resultaat is een samenwerking tussen BergHOFF Belgium en Soenil. Ze lanceren een gepersonaliseerde productlijn, die bestaat uit 4 basisproducten voor elke chef: een bakpan, een sauspan, een snijmes en een pepermolen.
Zo deelt de topchef zijn passie voor lekker eten met amateurkoks en fijnproevers.
Soenil Bahadoer is de chef van het tweesterrenrestaurant De Lindehof in het Nederlandse Nuenen. Zijn kooktalent wordt gesmaakt tot ver buiten de landsgrenzen. Zo was de Surinaamse chef al te gast in Hongkong en Griekenland, en reist hij binnenkort af naar India en Curaçao.
Tijdens één van zijn kookdemo’s belandde Soenil
zowaar in… Beringen.
“Op aanraden van één van onze leveranciers nodigden we Soenil vorig jaar uit voor een klantenevent in ons hoofdkwartier. We waren enorm onder de indruk van zijn kookkunsten, waarbij hij de Franse keuken laat versmelten met Oosterse invloeden. Ook persoonlijk klikte het vanaf de eerste minuut. En van het één kwam het ander... na wat freewheelen ontsproot het idee om samen een productlijn te ontwikkelen", zegt
Hilde Rutten van Berghoff Belgium.
Soenil Bahadoer is een chef pur sang. Met zijn gepersonaliseerde productlijn zet de geboren topkok nu zijn eerste schuchtere stappen als ondernemer.
“Ik koester een diepe liefde voor smaken, gerechten en geuren”, aldus
Soenil. “Die passie voor het koken wil ik delen met de hobbykok, de gastronoom of de fijnproever, die vaak net hetzelfde voelt. Daarom breng ik een eigen productlijn op de markt. Als ik achter de pannen sta werk ik enkel met kwalitatieve en leuke spullen. Logischerwijs trekken we die visie door in onze eigen producten.”
Soenils kookcollectie is te koop in zijn gloednieuwe webshop en in restaurant De Lindehof. Dat betekent meteen het begin van een ruimer assortiment. In de webshop
www.soenil.com vind je binnenkort namelijk ook Soenil-saus, Soenil-kruiden, …