Zaterdag werd op feestelijke wijze de samenwerking tussen Studio Pieter Stockmans Genk en kaasmeester Peter Verbruggen uit Beringen voorgesteld. Het resultaat is Focus on Cheese, een uniek kaasbord.
“Ik wilde een bord maken dat enkel voor kaas kan dienen”, stelde trotse
kunstenaar Pieter Stockmans. Ook
kaasmeester Peter Verbruggen blaakt van enthousiasme: “Ik droomde al heel lang van een uniek en eigentijds kaasbord. Ik ben heel blij met het resultaat en met de aanwezigheid en creaties van deze fantastische Limburgse sterrenchefs.”
Als kaasmeester was het al lang een wens van Peter Verbruggen om een kaasbord te maken. Kaas
eten is meer dan gewoon kaas op een bord leggen, het is een beleving. En daar hoort, naast het gepaste mes, ook het gepaste bord bij.
De samenwerking hiervoor met studio Pieter Stockmans gebeurde echter niet toevallig. Zo kreeg Peter als leerling aan het Stedelijk Hoger Instituut voor Visuele Communicatie en Vormgeving te Genk al les van Pieter Stockmans. Daarnaast werd ook een van de eerste tentoonstellingen van Pieter Stockmans gehouden in het oude bedrijfsgebouw van Peters schoonouders. Toen ze als oude bekenden, zo’n negen maanden geleden, elkaar tegen het lijf liepen, werd al snel voorgesteld aan Pieter of hij geen bord wilde maken.
“Doe ik”, was zijn antwoord en de rest is geschiedenis.
Om de onthulling van deze samenwerking extra in de verf te zetten, werd aan
enkele Limburgse chefs uit Limburg gevraagd om hun culinaire kaasfantasieën op het bord los te laten.
Bij de lancering van het kaasbord is ook een wedstrijd verbonden waar je etentjes kunt winnen in toprestaurants waar kaasmeester Peter leverancier is.
Meer info vindt u ook op www.focusoncheese.be (vanaf donderdag 20 oktober)