50 enthousiaste OKRA-leden genoten van een boeiende en leerrijke activiteit, die hen meenam op een reis door de geschiedenis van de boer, zijn vee en de akkers. Er werden mooie herinneringen opgehaald aan het leven op de boerderij van vroeger, met verhalen over het bakhuis, de oogst en de molens in Koersel. Een bijzonder accent lag op de belangrijke rol van de graanboeren en hun bijdrage aan ons dagelijks brood.
"Na deze interessante terugblik kregen we een deskundige uitleg van Rob en Elodie, van bakkerij René. Zij vertelden alles over de graankorrel en de verschillende soorten granen. In kleine potjes op tafel konden de leden de verschillen ontdekken tussen bloem, meel, volkorenmeel, zemelen en gepelde tarwe, en kregen ze inzicht in de broodsoorten die hiermee worden gebakken.
Vervolgens namen Rob en Elodie ons mee door het uitgebreide assortiment aan brood. Ze legden het proces van broodbereiding uit en gaven praktische tips over het bewaren van brood en wat je kunt doen met oud brood".
Tijdens de pauze konden alle deelnemers genieten van een proeverij van diverse broden en gerechten gemaakt met oud brood, terwijl ze gezellig bijpraatten.
Na de pauze werden de vragen die leefden bij de OKRA-leden aan het bakkerskoppel voorgelegd en deskundig beantwoord.
"De activiteit werd afgesloten met een leuke quiz en oude spreekwoorden rond het thema brood, wat voor veel plezier en interactie zorgde.
Het was een uiterst leerrijke en smakelijke namiddag, waarin we niet alleen onze kennis over het boerenleven en brood hebben verrijkt, maar ook samen hebben genoten. Een welgemeende dankjewel aan bakker Rob en Elodie voor hun enthousiaste medewerking". (Jean Beerten)