Commentaar
Deze week brachten we het bericht dat Domino's Pizza een vestiging opent in Beringen. Dat bericht werd, net zoals een bericht eerder dit jaar over de komst van McDonalds, massaal gedeeld en geliket. 37 keer gedeeld, 291 opmerkingen, 8322 bereikte mensen... dat zijn straffe matrixen voor de Internetgazet Beringen. Het zijn vooral jongeren die elkaar taggen en razend enthousiast zijn over deze fastfoodketens. Het verbaasd met uiteraard niet, België volgt de Amerikaanse trends maar op het gebied van eten verontrust me dat toch een beetje. Waarom verkiest men fastfood boven het betere origineel? Kent men de smaak van een echte hamburger niet meer? Of de smaak van een op hout gestookte pizza met veel liefde klaargemaakt door een Italiaanse pizzabakker? Is er nu een generatie die thuis geen vers eten meer krijgt maar die leeft op kant-en-klare (diepvries)maaltijden of afhaalmenu's? Ik ben zot, maar echt zot van verse frietjes, ik snij dan ook elke week een paar dikke frietpatatten tot frietjes. Daar gaat echt niets boven, ik heb die smaak meegekregen als kind en daar gaat geen enkele fastfoodketen iets aan veranderen. En als kind kreeg ik thuis ook hamburgers van bij de slager. En ook nu nog eet ik heel graag hamburgers, maar dan echte hamburgers en niet die dunne droge lapjes van McDonalds of Quick. Gelukkig zien we toch ook een kentering bij veel mensen.
Vooral dertigers willen gezond en lekker eten, restaurants serveren terug verse handgesneden frietjes en op de festivals zie je vaak al verse en lekkere hamburgers op de grill liggen. Ondanks alle topchefs op tv die ons de liefde voor het koken en het eten willen meegeven en ondanks de vele kookboeken die jaarlijks verschijnen, zijn onze kinderen gek van fastfood. Wie al eens in Amerika is geweest, weet wat ons te wachten staat...Ik zal alleszins mijn frietjes blijven snijden. De smaak van je kinderjaren, die gaat nooit weg! (Hans Put)
Nieuwere berichten in
'Commentaar'Oudere berichten in
'Commentaar'