Het leven kan soms heel simpel zijn. Met kleine dingen kan je een groot verschil maken.
Dat is ook het motto van
Bea Claes. "Sinds kort ben ik gestart met wandelcoaching. Wat is dat nu precies en hoe kom je daar nu bij zal je denken ? De zoveelste coaching die op het scherm voorbij komt, zal je denken.
Het is een gewoon een verlengde van wat ik zelf doe en dagelijks mee bezig ben, namelijk enkele keren per week mijn wandelschoenen aantrekken, de natuur in. Het beste medicijn dat er bestaat. Het kost niets, je wordt er rustig van, het geeft je energie, het geeft je letterlijk ook extra zuurstof. Als diëtiste en diabeteseducator dien ik ook nog eens dagelijks met mijn patiënten te spreken over bewegen. Het hoeft niet altijd geld te kosten. Het ligt voor je, je dient enkel maar een stevig paar schoenen aan te trekken, een jas en weg ben je, de natuur in. Wandelen is maar één manier om je beweging te stimuleren en daar wil ik je graag van laten proeven op een intuïtieve manier", zegt Bea.
En zodoende ontsproot het idee om mensen mee uit te nodigen om samen met Bea te wandelen. Een soort introductie naar een gezonde levensstijl.
"Hiervoor kies ik een locatie uit, vertel ik wat historiek en licht verschillende aspecten van beweging en voeding toe. Ik luister, reflecteer, inspireer en motiveer. Uiteindelijk hebben de deelnemers ook interessante verhalen".
Intussen naderen we het einde van het jaar, en komt de Warmste week eraan. En ook Bea wil haar steentje bijdragen.
"Hier koos ik om voor een specifiek project een actie op te zetten, namelijk om
diabeteskinderen in kansarmoede een extra boost te geven om mee op kamp te kunnen gaan. Als diabeteseducator heb ik afgelopen zomer als vrijwilliger een kamp mee begeleid. Daar heb ik zelf mogen ervaren wat het betekent als je én kansarm bent én er ook nog een een zware ziekte bij krijgt. Diabetes een ziekte die levenslang een nauwgezette opvolging vraagt".
De Diabetes Liga wil aan meer kinderen en jongeren met diabetes in kansarmoede een zorgeloze vakantie bieden. Op deze kampen leren ze lotgenoten kennen, verleggen ze hun grenzen en voelen ze zich geen ‘vreemde eend in de bijt’. Hun zelfvertrouwen en zelfstandigheid krijgen een boost, daardoor staan ze sterker en meer weerbaar in het leven.
Wandeling met een verhaal en een drankje
"Waarom niet wandelen ten voordele van de kampkinderen? Op “zondag 17 december” kunnen jullie deelnemen! Ik zal twee wandelingen begeleiden die vertrekken aan het Mijnmuseum. Komt u niet mee wandelen maar wenst u wel te komen luisteren naar het verhaal, dat kan voor de prijs van 5 euro of een extra vrije gift".
Meer info over deze actie en de wandelingen
via deze link.