Tijdens de twaalfde Week van de Smaak zal
‘Gezond-tijd’ centraal staan.
Van 15 tot en met 25 november worden er overal in Vlaanderen activiteiten georganiseerd, ook in Beringen. Op 17 november kan je in de bib proeven van suikervrije hapjes van Tinekes Cucina.
De Beringse
Tineke Vanhove (foto) lijdt al sinds haar tienerjaren aan diabetes. Daarom begon ze al snel lekkere, suikervrije recepten op te zoeken, aan te passen en deze ook te delen met familie en vrienden.
Tineke’s Cucina werd opgestart in april 2010 als een weblog met suikervrije recepten. Tineke deed mee aan het tv-programma ‘Vlaanderen kookt’ voor Njam! TV en schreef haar eigen kookboek. Ze laat je graag proeven van haar heerlijke recepten. Je bent welkom van 10u tot 13u.
Op dinsdag 20 november om 20u is er een lezing door
Karolien Olaerts.
Karolien is een foodie in hart en nieren. Koken is voor haar een manier om liefde te geven, aan zichzelf en al wie haar dierbaar is. Via haar lezing wil ze mensen ervan overtuigen dat echt eten blij maakt en kracht geeft. Als master in de biomedische wetenschappen heeft ze een nuchtere kijk op de overload aan gezondheidsclaims die producten zichzelf vandaag maar al te vaak toeschrijven. Met een keuken vol groenten en fruit gaat ze hier graag tegenin.
Inschrijven voor deze lezing kan via bibliotheek
beringen.be