Van
12 tot 22 november tintelen de Beringse smaakpapillen net iets harder dan gewoonlijk en dit tijdens de
Week van de Smaak. Vergeten is het thema dit jaar en alles draait deze keer rond vergeten tradities, recepten, ambachten, feesten, keukenspullen. Je kunt ze herleven tijdens de lekkerste week van het jaar.
Op
zaterdag 14 november van 10 tot 13 uur is er in de bib een
baristabar.
Barista is een hippe term maar het branden van koffie om de juiste aroma’s te laten ontstaan is van alle tijden. Kom gratis een kopje vers gebrande koffie proeven in de bib samen met een Berings snoepballetje!
Bovendien worden deze ochtend de prijzen uitgereikt aan de trotse winnaars van de woordzoeker wedstrijd.
Woensdag 18 november om 15 uur is er een voorleesmoment voor kleuters. Luister naar een smakelijk verhaaltje en knutsel nadien een snoepje in mekaar.
En dan is er nog de
themastand ‘Proeven van het verleden’.
Van een lepel en een vork tot een krokettenmachine en een automatische appelschiller, keukenmateriaal evolueerde mee met de technologie. En die ‘vergeten’ spullen blijken soms verrassend hedendaags.
Kom die vergeten keukenspullen ontdekken in de bib samen met een interessante collectie boeken, folders of flyers over vergeten keukenrecepten.