Van donderdag 18 tot en met zondag 28 november kan je in Beringen opnieuw deelnemen aan de
Week van de Smaak. “De bibliotheek nodigt jullie, in samenwerking met Vol-au-Vent en Vlaanderen Verbeelding Werkt, uit voor leuke activiteiten”, vertelt schepen van Bibliotheek Jessie De Weyer enthousiast.
De zoektocht naar 'De Smaak van Geluk' staat dit jaar centraal. Iedereen heeft ongetwijfeld een favoriet gerecht om van te genieten en, al is het maar even, steeds weer oprecht gelukkig van te worden. De Week van de Smaak brengt dit culinair genot tot leven .
“Tijdens de Week van de Smaak gaan we ook op zoek naar culinaire herinneringen en ervaringen die je gelukkig maakten of jullie samenbrachten, naar de kleine geneugten van het leven of jullie favoriete opkikkertje”, vervolgt schepen De Weyer.
“Tijdens de Week van de Smaak willen we onze lokale smaak- en eetcultuur bij een zo breed mogelijk publiek onder de aandacht brengen. Gedurende de hele week kan je meedoen met de digitale smaakquiz die de dienst Cultuur samen met de bib heeft uitgewerkt. We hebben enkele gastronomische weetjes verwerkt in deze gevarieerde quiz en wie weet win je wel een leuke prijs", zegt schepen van cultuur An Moons.
Deelname is gratis en kan tot en met zondag 28 november
via deze link.
Op zaterdag 27 november zijn er van 10u tot 13u proeverijtjes in de bib. Van de vegantaartjes van Zoetzuur, de zoete tarteletjes en taart van Bakery Alysiaa tot de frangipanes en speculaas van Lynn Mentens, er is voor ieder wat wils. En Jeroen Aerts van Het Aerts Paradijs voorziet daar nog een appelsapje bij dat volledig ambachtelijk werd gebrouwen.