Bij
Berghoff in Paal werd het boek
'Wild Cooking' van Frank Fol en Ilse De Vis voorgesteld. Frank Fol is in de culinaire wereld de absolute top op het gebied van de groentekeuken en de man achter
We're Smart World. Ilse De Vis ontwerpt en creëert handgemaakte keramiek via
Wild moon. Samen presenteren ze ook het tv-programma Z-Mastercooks op Kanaal Z.
Voor de foodfotografie deed het duo beroep op
Wim Demessemakers alias the Soul Food Photographer. Het resultaat is een prachtige uitgave boordevol lekkere en gezonde gerechten met groenten en fruit als basis. Wat dacht je van een salade van witte druiven en zoete aardappel, sesamzaadjes, olijfolie, limoen en zeezout of een ravioli van koolrabi, noten, bloemkool en truffel?
Het boek brengt je meteen in de juiste sfeer om culinair te genieten en de mooie fotografie doet je watertanden. De meeste gerechten zijn ook zeer laagdrempelig zodat je thuis best aan de slag kunt gaan om simpel de wondere wereld van Frank Fol te ontdekken. De keramiek van Ilse is degelijk aardewerk dat tegen een stootje kan en zeer aards, ideaal om al die aardse groenten en fruit op te presenteren.
De journalisten en bloggers genoten alvast van de kookkunsten van Frank terwijl Ilse een demonstratie klei draaien gaf. Koken is een kunst maar het werken met goede producten is voor elke kok een must.
In het boek vinden we dan ook wat productplacement voor de merken waarmee Frank samenwerkt. De gasten op persconferentie konden proeven van lekkere olijfolie van Iluigi, arganolie van Arqan, bier van brouwerij De Kroon of Holy Water Cuberdon Gin. En natuurlijk is er een link met het Beringse Berghoff voor keukenmateriaal. En duurzaamheid is de rode draad in het hele verhaal. Want daar zijn alle partners er het over eens: onze wereld heeft meer nood aan duurzaamheid.
'Wild Cooking' is uitgegeven bij Lannoo en is nu verkrijgbaar in de boekhandel of online.