Wim Schoofs uit Paal wil deze zomer zijn
Pinguino aperitiefwijn op de menukaart zetten. Een paar jaar geleden experimenteerde hij met allerlei drankjes om te komen tot een leuke aperitiefwijn. Nu is de tijd rijp om zijn drankje te
lanceren bij het grote publiek. De naam verwijst naar pinguïns, dieren die op het ijs leven en daarom moet het drankje ook heel koud gedronken worden.
"Pinguino is gebaseerd op een
oud mediterraans recept waarin roséwijn, verse citrusvruchten, suiker en kruiden gemengd worden. Dit wordt met alcohol omgevormd tot
een likeur van 14°. Je kunt het zo drinken met heel veel ijs maar de combinatie met witte wijn of bubbels is ook heel lekker. En natuurlijk kun je ook leuke cocktails maken met Pinguino. Een
combinatie met gin vind ik persoonlijk ook heel lekker", vertelt Wim enthousiast.
Wim is kok van opleiding en creëren zit hem in het bloed. Nu is de tijd rijp om het product in heel België te vermarkten. Wim gaat dat vooral doen via persoonlijke proeverijen. Pinguino is momenteel te verkrijgen in een aantal gespecialiseerde drankzaken en in al de winkels van
Prik & Tik. Meer info vind je op de
website of
facebookpagina.