De
stad Beringen heeft haar meerjarenplan 2020-2025 bekend gemaakt. Het stadsbestuur investeert de komende jaren 105 miljoen euro. Hierbij worden een aantal oude ideeën terug boven water gehaald. Zo wordt
'wonen aan het water' terug nieuw leven ingeblazen. Met de komst van de nieuwe brug is er extra ruimte om naar analogie met Hasselt een 'blauwe boulevard' te maken inclusief een fietsbrug. Het idee werd in 2010 ook al gelanceerd. Misschien is de tijd nu wel rijp, Beringen zit immers in een flinke groeifase.
"De bouw van het nieuwe stadhuis gaat voort met de heraanleg van de markt en de centrumstraten. De realisatie van het
mijnbelevingscentrum be-MINE PIT blijft een prioriteit. Vanuit een duurzame dorpsontwikkelingsvisie onderzoeken we de
haalbaarheid van een vrijetijdscentrum in Paal. Daarnaast starten we met de ontwikkeling van nieuwe stukjes Beringen, bijvoorbeeld met wonen aan het water aan de kanaalzone, de herbestemming van het OCMW-gebouw in Beverlo of het Mijnstadion", zegt burgemeester Vints.
De stad trekt ook fors meer middelen uit voor veiligheid en leefbaarheid.
"We verhogen de
dotatie aan de politiezone met 1 miljoen euro. Daarnaast werken we het GAS-reglement verder uit en zetten we in op effectieve handhaving van de verkeersregels. Verkeersveiligheid is één van de voornaamste bekommernissen van het stadsbestuur. Daarom investeren we ook in veilige schoolomgevingen en in bijkomende fietsvoorzieningen", zegt Vints.
De bestuursploeg heeft naar eigen zeggen ook goed geluisterd naar de burger.
“Zo luisterden we naar onze inwoners via de online bevraging ‘Beringen Bevraagt’ en consulteerden we ook het georganiseerde middenveld en het overkoepelend buurtplatform. Dit is dus een breedgedragen en verbindend meerjarenplan met 8 beleidsdoelstellingen: Beringen bereikbaar; Beringen ondernemend en talentgericht; Beringen verbindt; Beringen groeit; Beringen leefbaar en veilig; Beringen toegankelijk en zorgzaam; Beringen bruisend en kindvriendelijk; Beringen excelleert", zegt
een ambitieuze burgemeester