Het overige nieuws

Bregel Sport - Zonhoven Utd 1-4

Zondag 31 oktober 2021
Genk - Bregel Sport - Zonhoven Utd 1-4Bregel Sport ging thuis de boot in tegen Zonhoven Utd. Uitslag: 1-4. Zondag speelt Bregel Sport uit bij FC Alken A.

Turkse Rangers - KFC Opitter

Zondag 31 oktober 2021
Genk - Turkse Rangers - KFC OpitterDe Turkse Rangers Waterschei hebben vanmiddag thuis 3-3 gelijk gespeeld tegen KFC Opitter.

STA Genk B - LS Leut

Zondag 31 oktober 2021
Genk - STA Genk B  - LS LeutSTA Genk B verloor vanmiddag van LS Leut. Uitslag: 0-5.
Genk - Winterslag wint bij Zutendaal VV BSporting Winterslag is bij Zutendaal VV B gaan winnen met 1-2.
Genk - Racing Boxberg B verliest van TermolenRacing Boxberg B heeft vanmiddag met 3-2 verloren op het veld van Flandria Termolen Zonhoven.
Genk - Bokrijk Sport verslaat Lanklaar VVBokrijk Sport heeft vanmiddag thuis Lanklaar VV verslagen. Uitslag: 6-2.
Genk - Genk VV A speelt gelijk in ZutendaalGenk VV A heeft vanmiddag gelijkgespeeld op het veld van Zutendaal VV A. Uitslag: 2-2.
Gisteren is ere-pastoor Mathieu Thijssen overleden. Hij was 90 jaar en lid van de congregatie van de paters montfortanen. Op 31 maart 1957 werd hij priester gewijd. Hij was jarenlang pastoor in Winterslag. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Donderdag (19 uur) is er daar een avondwake.

Lanaken VV - STA Genk A 2-2

Zaterdag 30 oktober 2021
Genk - Lanaken VV - STA Genk A  2-2STA Genk A heeft vanavond 2-2 gelijkgespeeld op het veld van Lanaken VV.
Genk - Boxberg A - Dilsen-Stokkem A  stopgezetBij een 2-0 stand heeft de ref vanavond in de 93ste minuut een vroegtijdig einde gemaakt aan de wedstrijd Racing Boxberg A - Dilsen-Stokkem A. De ref voelde zich bedreigd na het trekken van de derde rode kaart.
Genk - Termien speelt gelijk bij Esperanza PeltTermien is vanavond bij Esperanza Pelt niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel.  De wedstrijd startte met 12 minuten vertraging omdat een lijnrechter niet tijdig ter plaatse was.

Jef Stienaers overleden

Zaterdag 30 oktober 2021
Genk - Jef Stienaers overledenDonderdag is Jef Stienaers overleden, de weduwnaar van Elza Haex. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de Christus Koningkerk in Waterschei.

Maria Bellinckx overleden

Zaterdag 30 oktober 2021
Genk - Maria Bellinckx overledenGisteren is Maria Bellinckx overleden, de weduwe van de vorig jaar gestorven François Stalmans. Zij was 81 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Een uur langer slapen

Zaterdag 30 oktober 2021
Genk - Een uur langer slapenHet is eind oktober, dus dit weekend wordt het winteruur weer van kracht. Komende nacht - zaterdag op zondag - zetten we de klok één uur achteruit, van 3 naar 2 uur. 

Echt herfstweer in de herfstvakantie

Zaterdag 30 oktober 2021
Weerbericht
Genk - Echt herfstweer in de herfstvakantieEen actieve storing bereikt onze streken in de namiddag en brengt een flinke plens hemelwater. Na deze storing stroomt gevoelig koudere lucht over onze regio. De volgende dagen wordt het een flink stuk kouder en de atmosfeer is onstabiel. Er staat veel wind en buien kunnen gemakkelijk ontstaan, al zijn er tussendoor ook droge perioden. De zon krijgen we slechts af en toe te zien.
Vandaag zorgt een golvende storing voor somber en grijs weer met perioden van regen. De zon komt er nauwelijks of (…) Het hele nieuwsbericht
De KRC Genk Ladies hebben zich als eerste geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van België bij de dames. Ze versloegen Luik FC met 7-0. De ruststand was 2-0, na doelpunten van Geraedts en Geers. In de tweede helft scoorden opnieuw Geers en verder Ibes, Martin, Duijsters en Vandersanden.
Op 1 januari 2022 verandert er heel wat op afvalgebied in Limburg en Diest. Door een nieuwe wetgeving en de start van Optimo worden verschillende soorten afvalzakken vanaf volgend jaar niet meer aanvaard. Limburg.net wil inwoners die nog volledige rollen zakken hebben tegemoetkomen, en ruilt deze van 1 december 2021 tot en met 31 maart 2022 in voor nieuwe zakken.
De wissel in zakken komt er omwille van twee redenen. Zo zijn de oude zakken gemaakt van nieuwe grondstoffen. De nieuwe zakken (…) Het hele nieuwsbericht

Pierre Roosen overleden

Zaterdag 30 oktober 2021
Genk - Pierre Roosen overledenOp 26 oktober overleed Pierre Roosen, de echtgenoot van Godelieve Haex. Hij was 88 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Genk-Centrum, vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat in Genk.

Adriënne Dorpmans overleden

Zaterdag 30 oktober 2021
Genk - Adriënne Dorpmans overledenIn Dilsen-Stokkem overleed op 23 oktober Adriënne Dorpmans. Zij was 56 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Boud Reggers overleden

Vrijdag 29 oktober 2021
Genk - Boud Reggers overledenGisteren is Boud Reggers overleden, de echtgenoot van Maggy Nelissen. Hij was 79 jaar. Boud was jarenlang voorzitter van het OCMW in Genk en van de vzw Integro, de woonzorggroep van Caritas in Limburg.De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Martinuskerk in Genk. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Horloges, geld en parfum gestolen

Vrijdag 29 oktober 2021
In een woning aan de Emiel Van Dorenlaan zijn enkele horloges, geld en parfum gestolen. De diefstal werd gisteren gepleegd.

Solar Installer failliet

Vrijdag 29 oktober 2021
De Ondernemersrechtbank heeft Solar Installer uit de Eikelaarstraat in Genk failliet verklaard. Schuldvorderingen worden ingediend op 25 november.

Beker: KRC loot Club Brugge

Donderdag 28 oktober 2021
In de achtste finales van de Beker van België komt KRC Genk thuis uit tegen Club Brugge. De wedstrijden van de achtste finales worden op 30 november en 1 en 2 december gespeeld.

Fietser (50) gewond bij aanrijding

Donderdag 28 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een 50-jarige fietser is gewond geraakt bij een aanrijding met een andere fietser in de Peperstraat in Diepenbeek. Het ongeval gebeurde vanochtend.

Fietser komt om bij aanrijding

Donderdag 28 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Kuringersteenweg in Hasselt is vanavond een fietser aangereden door een auto. Het slachtoffer bezweek aan de opgelopen verwondingen. Het parket heeft een onderzoek bevolen naar de precieze omstandigheden van het ongeval.

Maurizio Sappracone overleden

Donderdag 28 oktober 2021
Genk - Maurizio Sappracone overledenGisteren is Maurizio Sappracone overleden, de echtgenoot van Gusta Bakker. Hij was 62 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Maria Verlinde overleden

Donderdag 28 oktober 2021
Genk - Maria Verlinde overledenGisteren is Maria Verlinde overleden, de weduwe van de in 1967 gestorven Jan Roten en de levenspartner van de in 1993 gestorven Leo Wuyts. Zij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Man (76) in levensgevaar

Donderdag 28 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Op de Molenweg in Zonhoven is een 76-jarige fietser levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij geraakt werd door een auto. Het ongeval gebeurde deze voormiddag.

Fietser omgekomen

Donderdag 28 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
In de Molenstraat in Diepenbeek raakten vanmiddag een fietser en een vrachtwagen in een aanrijding betrokken. De fietser overleefde de klap niet.

Twintigjarige gewond bij botsing

Woensdag 27 oktober 2021
Een twintigjarige uit Genk is gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's op de N74 in Zonhoven. Het ongeval gebeurde vanmorgen rond 7 uur.

Bokrijk 'campus van het vakmanschap'

Woensdag 27 oktober 2021
Komende zondag en maandag kan men in het kasteel van het Domein Bokrijk de nieuwe campus van het vakmanschap bezoeken. Bezoekers kunnen er vaklui aan het werk zien, die bezig zijn met bijvoorbeeld keramiek, prints op textiel, handweven, vlechtwerk, juweelkunst of glasdesign. Of men kan ook zelf aan de slag - in een atelier zeep maken of mandenvlechten. 
Met de komst van het VAKlab is het provinciaal domein een soort draaischijf in Vlaanderen geworden van vakmanschap en ondernemerschap. Enerzijds geven vakmensen er hun vakkennis door aan leerlingen, en anderzijds kunnen die vakmensen onder mekaar ook kennis en expertise uitwisselen.  

Helga Plomp overleden

Woensdag 27 oktober 2021
Genk - Helga Plomp overledenGisteren is Helga Plomp overleden, de echtgenote van Dimi Zafiropoulos. Zij was 45 jaar. Het afscheid vindt woensdag (11 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Pierre Roosen overleden

Woensdag 27 oktober 2021
Gisteren is Pierre Roosen overleden. Hij was 88 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Inox en koper gestolen

Woensdag 27 oktober 2021
Genk - Inox en koper gestolenOp de bouwwerf van een bedrijf aan de Swinnenwijerweg sloegen dieven toe. Zij gingen er met inox en koper aan de haal.

Muziekles in Nederland veel duurder

Woensdag 27 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Waar er in Nederland enorm is beknibbeld op de subsidie voor de muziekscholen en de rest van de culturele sector, is in België het tegenovergestelde het geval. Daar wordt muziekles, in de vorm van muziekscholen, nog wel door de overheid gesubsidieerd. 'Bij jullie in Nederland is het voor de gegoeden - voor hen die het zich kunnen permitteren. Wij vinden hier dat artistieke ontwikkeling precies is wat je nu nodig hebt in de samenleving, daarom moet ieder kind daar recht op hebben', legt Peter Noten, (…) Het hele nieuwsbericht

Math Geelen overleden

Woensdag 27 oktober 2021
Genk - Math Geelen overledenZondag is Math Geelen overleden, de echtgenoot van Jeannette Brepoels. Hij was 70 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in besloten kring, gevolgd door de teraardebestelling op de begraafplaats van Gellik.
Genk - Eén op drie priesters ouder dan 70 jaarEén op drie parochiepriesters in Limburg is ouder dan 70 jaar. De jongste pastoor is 38. Drie priesters zijn tussen de 30 en de 40, acht tussen de 40 en de 50, negentien tussen de 50 en de 60, zeventien tussen de 60 en de 70 en 24 boven de zeventig.

Omdat het een wolf is

Dinsdag 26 oktober 2021
Vandaag gelezen
"Om maar te zeggen dat niet elke scheet die wolven laten zo speciaal is. Het lijkt speciaal omdat er maar weinig wolven zijn, en we daarom niet vaak wolven tegenkomen. Het lijkt speciaal omdat er soms harde roepers zijn die doen alsof het speciaal is. Het lijkt speciaal omdat we vaak met vooroordelen over de wolf zitten. Maar exact hetzelfde gedrag zien we bij zovele andere dieren. Voor- of tegenstander van de wolf zijn, maakt niet uit. Dat een landbouwer tegen de wolf is omdat er inspanningen moeten geleverd (…) Het hele nieuwsbericht

Genkse beloften kloppen OHL

Dinsdag 26 oktober 2021
De Genkse beloften zijn gisterenavond met 0-1 gaan winnen op het veld van OHL. Geusens maakte het Genkse doelpunt. Aan de rust was de stand 0-0. De Genkse beloften hebben nu zeven wedstrijden op zeven gewonnen.
Genk - Nieuwe trainer voor Racing Boxberg BPhilip Schoefs is de nieuwe trainer van Racing Boxberg B. Hij is de opvolger van Gerry Vresk.

Weer coronamaatregelen

Dinsdag 26 oktober 2021
Genk - Weer coronamaatregelenOmwille van de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen heeft het Overlegcomité deze namiddag volgende beslissingen genomen:
1. Mondmaskers: vanaf vrijdag is het verplicht een mondmasker te dragen in publieke binnenruimtes. Ook het personeel in de horeca en in de fitnesscentra zal een mondmasker moeten dragen vanaf vrijdag.
2. Covid Safe Ticket: vanaf 1 november zal het Covid Safe Ticket in het hele land verplicht moeten getoond worden voor een bezoek aan horeca, discotheken (…) Het hele nieuwsbericht

Fraaie herfstdagen

Dinsdag 26 oktober 2021
Weerbericht
Genk - Fraaie herfstdagenTussen een hogedrukgebied met kern nabij de Alpen en depressies ten zuidwesten van IJsland wordt in een strakke zuidwestelijke luchtstroming warme lucht naar onze streken gestuurd. De volgende dagen krijgt de wind een meer zuidelijke component en kan het nog wat warmer worden. In het weekend slaat het weer om en wordt het kouder met toenemende neerslagkansen. Het blijft winderig.
Vandaag zijn er talrijke wolken, maar op een bui na, is het meestal droog. Af en toe kan de zon ook doorbreken en het is (…) Het hele nieuwsbericht

Plant een boom of struik van hier

Dinsdag 26 oktober 2021
Genk - Plant een boom of struik van hierZoomLimburg is een regio met veel natuur, maar toch is er nog werk om de achteruitgang van wilde dieren en planten te stoppen. Natuurpunt wil daar wat aan doen en organiseert daarom ‘Plant van Hier’. Dat is een plantenverkoop met bomen en struiken gekweekt uit zaadjes van planten uit eigen streek. Ze zijn dus aangepast aan de lokale omstandigheden. Je kunt er je tuin natuurvriendelijk mee inrichten en vogels en insecten een plezier mee doen. Voor 1 november bestellen via deze website: www.natuurpuntlimburg.be.
Genk - Politiezone Carma ten strijde tegen radicaliseringDe politiezone Carma krijgt 60.000 euro van Vlaanderen om in de vier gemeenten van de zone een project uit te werken dat radicalisering op sociale media tegengaat. Met dat doel zal onder meer software worden ontwikkeld om extreme standpunten en haatberichten online in kaart te brengen. Tegelijk willen de vier gemeenten positieve en verbindende boodschappen brengen als tegengewicht voor polarisering en radicalisering.
"De bedoeling is dat we de sociale media opvolgen. Dat kan met een tool zijn, (…) Het hele nieuwsbericht

Maria Dries overleden

Dinsdag 26 oktober 2021
Genk - Maria Dries overledenZondag is Maria Dries overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Jean Vanderhallen. Zij was 98 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Hubertine Verslegers overleden

Dinsdag 26 oktober 2021
Genk - Hubertine Verslegers overledenOp 21 oktober is Hubertine Verslegers overleden, de weduwe van de eerder dit jaar gestorven Hubert Hendrix. Zij was 80 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat, gevolgd door de asverspreiding op de begraafplaats van Genk-Centrum. Begrooeting: woensdag (19-20 uur).
Genk - Acht maanden voor slagen aan vriendinDe rechtbank heeft een twintiger uit Winterslag tot acht maanden voorwaardelijke celstraf veroordeeld voor het toebrengen van slagen aan zijn vriendin. De man kreeg ook een boete van 800 euro.
Genk - Menten niet langer trainer van Genk VVStijn Menten is niet langer trainer van Genk VV. Club en trainer hebben hun samenwerking beëindigd. Menten was aan zijn derde seizoen bezig bij de Genkse club.

Fons Bas overleden

Maandag 25 oktober 2021
Genk - Fons Bas overledenVrijdag is Fons Bas overleden, de echtgenoot van Leneke Schepers. Hij was 85 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Termien. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
In eerste provinciale van het damesvoetbal hebben Bokrijk en Bilzen 2-2 gelijkgespeeld. De ruststand was 1-1.

STA Genk verliest van Membruggen

Zondag 24 oktober 2021
Genk - STA Genk verliest van MembruggenSTA Genk heeft vanmiddag met 0-1 verloren van Membruggen.

Winterslag B wint van Bokrijk B

Zondag 24 oktober 2021
Genk - Winterslag B wint van Bokrijk BSporting Winterslag heeft vandaag Bokrijk Sport verslagen met 4-3. Het was een wedstrijd in Vierde Provinciale.

Winst voor Boxberg B

Zondag 24 oktober 2021
Genk - Winst voor Boxberg BRacing Boxberg B versloeg vandaag FC Diepenbeek B met 4-1.

Winst voor Eendracht Termien

Zondag 24 oktober 2021
Genk - Winst voor Eendracht TermienEendracht Termien heeft vanmiddag Berlaar Heikant verslagen met 6-2.
In tweede provinciale A van het zaalvoetbal heeft GMA Cars Genk A A-Team Lommel A verslagen. Uitslag: 8-5.

De Wennel Genk - Acli Beverlo 1-3

Zondag 24 oktober 2021
In tweede provinciale A van het zaalvoetbal heeft De Wennel Genk verloren van Acli Beverlo. Uitslag: 1-3.

Vlietje Ham - Amici Genk 5-0

Zondag 24 oktober 2021
In tweede provinciale A van het zaalvoetbal heet Amici Genk Fc verloren van Vlietje Ham. Uitslag: 5-0.

STA Genk B verliest in Wiemismeer

Zaterdag 23 oktober 2021
Genk - STA Genk B verliest in WiemismeerSTA Genk B heeft vanavond een zware nederlaag geleden in Wiemismeer. Uitslag: 5-1. Zondag speelt STA Genk B thuis tegen LS Leut.

Genk VV - Racing Boxberg A 1-2

Zaterdag 23 oktober 2021
Genk - Genk VV - Racing Boxberg A  1-2Genk VV heeft vanavond thuis verloren van Racing Boxberg A. Uitslag: 1-2. Zondag speelt Genk VV uit bij Zutendaal VV.

Kadijk SK wint van Turkse Rangers

Zaterdag 23 oktober 2021
Kadijk heeft vanavond thuis Turkse Rangers verslagen met 5-3.  

Zaalvoetbal: Ranst - ZVK A5 Genk 2-5

Zaterdag 23 oktober 2021
Genk - Zaalvoetbal: Ranst - ZVK A5 Genk 2-5In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK A5 Genk Solona Ranst geklopt. Uitslag: 2-5.

Denise Droogmans overleden

Zaterdag 23 oktober 2021
Genk - Denise Droogmans overledenGisteren is Denise Droogmans overleden, de weduwe van de in 2002 gestorven Pierre Janssen. Zij was 95 jaar. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Thea Theys overleden

Vrijdag 22 oktober 2021
Woensdag is Thea Theys overleden, de weduwe van de in 2013 gestorven Lambert Booten. Zij was 64 jaar. Het afscheid vindt plaats in familiekring. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.
De dierenbeschermingsorganisatie "Animal Rights" looft een beloning van 5.000 euro uit voor diegene die een gouden tip heeft die leidt tot de ontmaskering en veroordeling van de persoon die in de afgelopen maanden een wolf uit de streek van Kalmthout en een wolf in Limburg heeft doen verdwijnen. Meer info.
Een 44-jarige voetgangster uit Genk raakte gewond toen zij door een auto werd aangereden op de Europalaan. Het ongeval gebeurde gisterennamiddag.
Kerim en Kerem Akkiran, beiden uit Genk, hebben de besloten venootschap Aedifix Constructie opgericht met zetel in Sledderlo. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer grond-, bouw- en renovatiewerken.

Nieuwe vennootschap: ChryptoCog

Vrijdag 22 oktober 2021
Christophe Dupont (32) uit Genk heeft de besloten vennootschap CryptoCog opgericht met zetel aan de Weg naar Ellikom in Oudsbergen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer management en consultancy en productie, handel en huur van software.

Twee verkeersongevallen met gewonden

Donderdag 21 oktober 2021
Genk - Twee verkeersongevallen met gewondenZoom0p de Bevrijdingslaan botste vanochtend rond 0.20 uur een auto tegen een geparkeerd voertuig. Een 37-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond. Op de Torenlaan werd vanochtend rond 6.45 uur een fietser aangereden door een auto. Een 59-jarige man uit Neeroeteren raakte daarbij gewond.

Sterke drank gestolen in café

Donderdag 21 oktober 2021
Genk - Sterke drank gestolen in caféDieven gingen aan de haal met kleingeld uit de kassalade en sterke dranken uit een café op de Noordlaan. Uit de voortuin van een woning op Craenevenne is een aanhangwagen gestolen. De diefstal werd vandaag vastgesteld.

Eduard Wojciechowski overleden

Donderdag 21 oktober 2021
Dinsdag is Eduard Wojciechowski (85) overleden. Hij was afkomstig van Opglabbeek en woonde in Genk. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Marcel Castermans overleden

Donderdag 21 oktober 2021
Genk - Marcel Castermans overledenOp 17 oktober overleed Marcel Castermans, de echtgenoot van Carine Bynens. Hij was 61 jaar en afkomstig van Genk. Begroeting: zaterdag (14-15 uur) in uitvaartcentrum Donkers-Cuypers in Hasselt.
De Limburger is over het algemeen (61%) gelukkig met zijn of haar loon. Daarmee hoort het bij de best scorende provincies van ons land. Over het algemeen is de Belg op dit moment even tevreden over zijn of haar loon als voor de coronacrisis. 6 op de 10 Belgen (59%) zijn gelukkig met hun huidig loon. Dat blijkt uit een studie van Stepstone bij 25 000 Belgen. Opvallend: ondanks de lange sluiting van de horeca, zijn er nu meer horecamedewerkers (57%) tevreden over wat ze verdienen in (…) Het hele nieuwsbericht

Het gaat stormen

Woensdag 20 oktober 2021
Genk - Het gaat stormenKomende nacht gaat het op sommige plaatsen (heel) hard waaien, en dat kan zorgen voor vallende takken, omvallende bomen en dies meer.  
Het KMI heeft code geel afgekondigd. De FOD Binnenlandse Zaken heeft tijdelijk het nummer 1722 geactiveerd voor storm- en waterschade waarvoor je bijstand van de brandweer nodig hebt.

Annie Owsianny overleden

Woensdag 20 oktober 2021
Genk - Annie Owsianny overledenZondag is Annie Owsianny overleden, de weduwe van de in 2009 gestorven Theo Mücke. Zij was 86 jaar. Het afscheid vindt maandag plaats. Begroeting: zondag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Elenora Vandebroek overleden

Woensdag 20 oktober 2021
Genk - Elenora Vandebroek overledenOp 16 oktober is Elonora Vandebroek overleden. Zij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Willy Kums overleden

Woensdag 20 oktober 2021
Genk - Willy Kums overledenOp 28 september is in Wilrijk Willy Kums overleden, de weduwnaar van de in 2018 overleden Anny Parthoens. Hij was 95 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vond plaats in intieme kring. Zondag 24 oktober (11 uur) is er een herdenkingsviering in de H. Hartkerk in  Winterslag.

Zoitsa Mpozatzidou overleden

Woensdag 20 oktober 2021
Genk - Zoitsa Mpozatzidou overledenGisteren is Zoitse Mpozatzidou overleden, de weduwe van Apostolos Grousdanakis. Zij was 84 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Gerireks-orthodoxe kerk aan de Galopinstraat in Zwartberg. Begroeting: donderdag 518-19 uur) in, funerarium Rerren in Waterschei.
In de Youth League heeft KRC Genk vanavond FC Köln verslagen met 3-1. Tijdens de rust kwam het tot een confrontatie tussen de supportersgroepen. Politie en stewards konden er een einde aan maken.
Deze namiddag rond 15 uur botsten een auto en een 64-jarige bromfietser uit Genk in de Vennestraat. De bromfietser raakte daarbij gewond.

Nieuwe vennootschap: Kemaguco

Dinsdag 19 oktober 2021
Kevin Bertrand uit Genk heeft de besloten vennootschap Kemaguco opgericht met zetel aan de Grotestraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer ICT Consulting en advies.

Maria Sanchez-Romero overleden

Dinsdag 19 oktober 2021
Genk - Maria Sanchez-Romero overledenZondag is Maria Sanchez-Romero overleden, de weduwe van Rafael Dieguez-Dominguez. Zij was 86 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (13 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Eventius aan de Noordlaan. Begroeting: woensdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Deborre aan de Noordlaan.
Genk - Verkeersinformatie, nu ook voor fietsersZoomHet verkeersbulletin is al sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw vooral gericht op de auto. Daar komt vanaf vandaag verandering in. Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel waarschuwen nu ook fietsers voor werkzaamheden of andere problemen op hun route naar het werk.

Junya Ito tot 2024 bij KRC

Maandag 18 oktober 2021
KRC Genk is met Junya Ito tot een akkoord gekomen over een contractverlenging voor een seizoen. De Japanse international is nu aan KRC Genk verbonden tot midden 2024. Junya Ito streek tijdens de wintermercato van 2019 neer in Genk. KRC huurde hem toen voor anderhalf seizoen van Kashiwa Reysol. Het duurde niet lang of Junya werd een vaste waarde op de rechterflank. In zijn eerste maanden had hij al een belangrijk aandeel in het behalen van de vierde landstitel, en vorig seizoen was hij sleutelfiguur in het team dat de beker won en bijna kampien werd.

Czeslawa Fudala overleden

Maandag 18 oktober 2021
Genk - Czeslawa Fudala overledenOp 15 oktober is Czeslawa Fudala overleden, de weduwe van de in 2010 gestorven Stipe Krznaric. Zij was 92 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (10.30 uur) plaats in de Christus Koning kerk in Waterschei. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Gustave Verleysen overleden

Maandag 18 oktober 2021
Genk - Gustave Verleysen overledenOp 15 oktober is Gustave Lavreysen overleden. Hij was 86 jaar. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Damesvoetbal: STVV - Bokrijk 9-1

Zondag 17 oktober 2021
In eerste provinciale van het damesvoetbal heeft Bokrijk met 9-1 verloren van STVV. Aan de rust was de stand 2-1. Bokrijk B versloeg THES met 11-0. De ruststand was 5-0.

OHL - KRC Genk Ladies 2-0

Zondag 17 oktober 2021
De KRC Genk Ladies hebben met 2-0 verloren van OHL. De eindstand was na een kwartier al bereikt.

Grimbie 69 - STA Genk A 2-1

Zondag 17 oktober 2021
Genk - Grimbie 69 - STA Genk A  2-1STA Genk A heeft vanmiddag verloren op het veld van Grimbie 69. Uitslag: 2-1.

STA Genk B verliest van Lanklaar

Zondag 17 oktober 2021
Genk - STA Genk B verliest van LanklaarSTA Genk B heeft deze namiddag met 3-5 verloren van Lanklaar VV.
Genk - Genk VV verliest in Mechelen a/d MaasGenk VV ging vanmiddag bij E. Mechelen a/d Maas verliezen met 2-0.
Genk - Winterslag klopt Kabouters Opglabbeek BSporting Winterslag is bij Kabouters Opglabbeek B gaan winnen met 1-4.

Bokrijk Sport klopt Zutendaal B

Zondag 17 oktober 2021
Genk - Bokrijk Sport klopt Zutendaal BBokrijk Sport heeft deze namiddag Zutendaal VV B verslagen met 4-2.

Genk A verliest van Grimbie 69

Zondag 17 oktober 2021
STA Genk A heeft vandaag met 2-1 verloren van K. Grimbie 69.

Turkse Rangers klopt Neeroeteren

Zondag 17 oktober 2021
Genk - Turkse Rangers klopt NeeroeterenTurkse Rangers heeft vanmiddag gemakkelijk gewonnen van Neeroeteren: 6-0.
Genk - E. Houthalen - Racing Boxberg B  6-4Eendracht Houthalen heeft de drie punten thuis gehouden tegen Racing Boxberg B. Uitslag: 6-4.

Volleybal: VC Genk - Tchalou 3-0

Zondag 17 oktober 2021
In Liga Vrouwen Nationaal heeft VC Genk Tchalou verslagen. Uitslag: 3-0.
In nationale 3 D Mannen van het volleybal heeft Genk-Wara A Riemst verslagen met 0-3. Na 5 wedstrijden staat Genk-Wara A aan de leiding.

RC Mechelen - Eendracht Termien 1-0

Zaterdag 16 oktober 2021
Genk - RC Mechelen - Eendracht Termien 1-0Eendracht Termien heeft vanavond verloren van RC Mechelen. Uitslag: 1-0. Zondag 24 oktober speelt Eendracht Termien thuis tegen FC Berlaar-Heikant.

Boxberg A - Zutendaal A 2-4

Zaterdag 16 oktober 2021
Genk - Boxberg A - Zutendaal A  2-4Racing Boxberg A heeft vanavond thuis verloren van Zutendaal A. Uitslag: 2-4.

Bregel Sport verliest van Bree-Beek

Zaterdag 16 oktober 2021
Genk - Bregel Sport verliest van Bree-BeekBregel Sport heeft vanavond thuis verloren van GS Bree-Beek A. Uitslag: 2-3.

ZVK A5 Genk - Hoeselt 4-5

Zaterdag 16 oktober 2021
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK A5 Genk thuis verloren van Pibo Hoeselt. Uitslag: 4-5.

Giuditta Corsetti overleden

Zaterdag 16 oktober 2021
Genk - Giuditta Corsetti overledenDonderdag is Giuditta Corsetti overleden, de echtgenote van Marcel Schepers. Zij was 63 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Italiaanse Missie aan de Risstraat in Hoevenzavel, gevolgd door de bijzetting in de familiegrafkelder in Waterschei.

Carlo Hendrickx overleden

Zaterdag 16 oktober 2021
Genk - Carlo Hendrickx overledenOp 11 oktober overleed Carlo Hendrickx (65). Hij was afkomstig van Genk en woonde in Heusden-Zolder. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

Ronny Claesen overleden

Zaterdag 16 oktober 2021
Genk - Ronny Claesen overledenDonderdag is Ronny Claesen overleden, de echtgenoot van Nicoline Thijs. Hij was 59 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Rooierheide (Diepenbeek). Dinsdag (18.30 uur) is er daar een avondwake waarna gelegenheid tot groeten in uitvaartcentrum Reweghs-Pipeleers in Diepenbeek.

Genkse beloften kloppen Standard

Vrijdag 15 oktober 2021
De beloften van KRC Genk hebben vandaag Standard verslagen met 6-1. Aan de rust leidde Genk al met 4-0. De doelpunten werden gescoord door Abid, Rommens, John (2) en Oyen (2). Na zes wedstrijden behouden de Genkse beloften de maximumscore.

Ronny Put overleden

Vrijdag 15 oktober 2021
Genk - Ronny Put overledenVandaag is Ronny Put overleden. Hij was 57 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Opletten voor fraude met Itsme

Vrijdag 15 oktober 2021
Genk - Opletten voor fraude met ItsmeOplichters richten zich de jongste tijd opvallend veel op Itsme-gebruikers. Dat is de app waarmee je je normaal op een veilige manier kunt identificeren. Op zich is het logisch dat de oplichters zich daar op richten want de app wordt breed gebruikt, onder meer door banken, overheidsdiensten en andere instanties. Ideaal dus om aan vertrouwelijke of kostbare gegevens te geraken. Mensen worden dan ook overspoeld met mails en berichten dat hun account geblokkeerd is, dat ze nieuwe software moeten installeren, (…) Het hele nieuwsbericht

Denken over de woonzorg van morgen

Vrijdag 15 oktober 2021
Momenteel woont 18% van de Limburgse tachtigplussers in een woonzorgcentrum. Als we deze trend aanhouden, hebben we rond 2030 in Limburg alleen 4.000 extra plaatsen nodig. Maar willen we nog meer van hetzelfde? Moeten we niet onderzoeken hoe we in 2030 anders, en wie weet zelfs beter zorg kunnen bieden aan die tienduizenden 80-plussers in Limburg?
Dat vraagt woonzorggroep Integro zich af. Als grootste Limburgse non-profit groep voor residentiële ouderzorg wil ze alle rechtstreeks (…) Het hele nieuwsbericht

OZ Express failliet verklaard

Donderdag 14 oktober 2021
De Ondernemersrechtbank in Hasselt heeft OZ Express uit Genk failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 13 november ingediend worden via RegSol.

Alitalia stopt na 74 jaar

Donderdag 14 oktober 2021
Genk - Alitalia stopt na 74 jaarZoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Hogere temperaturen in aantocht

Donderdag 14 oktober 2021
Weerbericht
Genk - Hogere temperaturen in aantochtOnder invloed van een hogedrukgebied over het noorden van Frankrijk is het op korte termijn meestal droog. Een storing trekt op het einde van de week over onze streken en wordt nadien opnieuw gevolgd door hogedruk. Het weekend verloopt meestal droog en de temperaturen komen wat hoger uit.
Vandaag wordt het een overwegend droge dag met een afwisseling van bewolkte perioden en enkele opklaringen. Na de middag zijn er wat meer opklaringen. Het is vrij zacht bij maxima rond 16 of 17 graden en de wind (…) Het hele nieuwsbericht

Nog altijd staking bij Lidl

Donderdag 14 oktober 2021
Genk - Nog altijd staking bij LidlZoomVandaag wordt er opnieuw gestaakt door een deel van het personeel van warenhuis Lidl in Limburg. Er zullen 2 stakersposten opgesteld worden, namelijk aan de Lidl winkels in Zonhoven en Genk. In Limburg zullen zeker 6 winkels dicht blijven, namelijk in Zonhoven, Genk, Lanaken, Koersel, Leopoldsburg en Maasmechelen. "Er kunnen nog winkels bij komen en in bepaalde winkels zal ook hinder zijn. Want de onvrede bij het personeel over de hoge werkdruk is groot. We zijn van plan om door te gaan met onze acties totdat er een akkoord bereikt wordt", zegt Mary-Anne Smeets van BBTK Limburg. Het is mogelijk dat ook de komende dagen nog gestaakt wordt.

Lèneke Roex overleden

Donderdag 14 oktober 2021
Genk - Lèneke Roex overledenOp 9 oktober is Lèneke Roex overleden, de weduwe van de in 2006 gestorven Hendrik Berger. Zij was 87 jaar. Het afscheid vond plaats in besloten kring.

Jos Strzeminski overleden

Woensdag 13 oktober 2021
Genk - Jos Strzeminski overledenMaandag is Jos Strzeminski overleden, de weduwnaar van de in 1992 overleden Rita Ziehe en de echtgenoot van Jeanine Reekmans. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (18-19 uur) i uitvaartcentrum   

Elisa Gielkens overleden

Woensdag 13 oktober 2021
Genk - Elisa Gielkens overledenOp 7 oktober is Elisa Gielkens overleden, de weduwe van de in 2017 gestorven Edmond Lieben. Zij was 91 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (12 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Clement Polus overleden

Woensdag 13 oktober 2021
Genk - Clement Polus overledenVandaag is Clement Polus overleden, de echtgenoot van Agnes Pauls. Hij was 87 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Broeder Lucien Remels overleden

Woensdag 13 oktober 2021
Genk - Broeder Lucien Remels overledenOp 8 oktober is Broeder Lucien Remels overleden. Hij was 95 jaar en lid van de Broeders van de Christelijke Scholen. De uitvaartliturgie vindt op 20 oktober (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Termien. Hij wordt begraven op het kerkhof van Bokrijk.

Louis Habex overleden

Woensdag 13 oktober 2021
Genk - Louis Habex overledenVandaag is Louis Habex overleden. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

KRC steunt clubs met jeugdwerking

Woensdag 13 oktober 2021
Genk - KRC steunt clubs met jeugdwerkingZoomDe coronacrisis heeft het lokale jeugdvoetbal zwaar getroffen. Naast de motorische gevolgen voor jongeren zijn er ook de financiële gevolgen voor clubs met een jeugdwerking. Het maatschappelijk belang van lokale clubs kan nauwelijks overschat worden. Daarom lanceert KRC Genk een initiatief om het lokale jeugdvoetbal financiële ademruimte te geven: KRC Genk Winterbreak, een winterevenement ten voordele van het Limburgs jeugdvoetbal. Op woensdag 29 december vindt KRC Genk Winterbreak plaats. Het is (…) Het hele nieuwsbericht

Autobrand op E314

Woensdag 13 oktober 2021
Genk - Autobrand op E314Gisterenavond rond 19.30 uur vatte een auto vlam op de E314 in Genk. De wagen is uitgebrand ondanks het snelle optreden van de brandweer.

Stakingsacties bij Lidl

Woensdag 13 oktober 2021
Genk - Stakingsacties bij LidlZoomOngeveer de helft van de Limburgse Lidl winkels blijft vandaag dicht omdat de werknemers willen protesteren tegen de verhoogde werkdruk. Ondanks gesprekken met de directie is er geen akkoord bereikt. De winkels die vandaag dicht zouden kunnen blijven: As, Bret (Genk), Bilzen, Kermt, Koersel, Lanaken, Leopoldsburg, Lummen, Peer, Sint-Truiden (2), Sint-Lambrechts-Herk, Tessenderlo, Tongeren, Maasmechelen (halve dag).

Jean Thomassen overleden

Woensdag 13 oktober 2021
Genk - Jean Thomassen overledenGisteren is Jean Thomassen overleden. Hij was 90 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de Sint-Martinuskerk in Genk. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Vandalisme in Thor Park

Dinsdag 12 oktober 2021
In het Thor Park in Waterschei hebben onbekenden het glazen dak van een aantal picknickplaatsen vernield. Bij de politie is klacht neergelegd.

Reiniging carpoolparkings

Dinsdag 12 oktober 2021
Genk - Reiniging carpoolparkingsZoomHet Agentschap Wegen en Verkeer gaat in de komende twee weekends de carpoolparkings in Limburg reinigen. Het is de bedoeling daarbij onkruid, bladeren, veegvuil, enz. te verwijderen. De werken gebeuren in de nacht van vrijdag op zaterdag, dan geldt er een parkeerverbod tussen 20 en 6 uur. Dit weekend komen die van Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen en Paal aan de beurt, in de nacht van 22 op 23 oktober gaat het om Heusden-Zolder, Diepenbeek, Lummen en Maasmechelen.
(foto Kris Van de Sande)

Oppassen met hout stoken

Dinsdag 12 oktober 2021
Genk - Oppassen met hout stokenIn deze periode van het jaar steken mensen graag de houtkachel aan om het huis te verwarmen. Daarnaast zie je her en der ook houtkorven en winterbarbecues opduiken om buiten voor wat sfeer te zorgen. Stoken is nu eenmaal een gezellige bezigheid, maar het gebeurt niet altijd even gezond.
Waar moet je op letten? Om te voorkomen dat er donkere rook en geurhinder ontstaan bij het gebruik van je kachel is het belangrijk dat je droog en onbehandeld hout gebruikt. Dat geldt ook bij vuurtjes in de buitenlucht. Voor een duidelijk overzicht van wat wel en niet kan, heeft de Vlaamse overheid enkele richtlijnen verzameld op deze site. Je leest er hoe je het gezond kunt houden voor jezelf en je buren wanneer je een haard of kachel gebruikt en je vindt er ook regels die gelden bij vuurtjes in de buitenlucht.
Genk - Stemmen voor Fietsgemeente of -stadZoomDe Vlaamse Stichting Verkeerskunde organiseert ook nu weer samen met Vlaanderen en de Fietsersbond de online verkiezing fietsgemeente/stad 2022. De deelnemers kunnen op deze website stemmen en aanduiden waarom ze een gemeente wel of niet voordragen voor de titel fietsgemeente. De Fietsersbond doet een oproep om deel te nemen aan de stemming, te meer omdat de gemeente - bij nominatie - een studiebureau op bezoek krijgt dat een objectieve beoordeling maakt van de fietsinfrastructuur.

Linda Dullers overleden

Dinsdag 12 oktober 2021
Genk - Linda Dullers overledenZaterdag is Linda Dullers overleden. Zij was 56 jaar. Het afscheid en de plaatsing van de urne op de begraafplaats van Waterschei vinden in beperkte kring plaats. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan in Genk.

Louis Snoeks overleden

Dinsdag 12 oktober 2021
Genk - Louis Snoeks overledenOp 6 oktober is Louis Snoeks overleden, de weduwnaar van de in 2016 gestorven Jeanne Schruers. Hij was 92 jaar en afkomstig van Kleine-Brogel. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (19-20 uur).

Elektriciteitsnet wordt versterkt

Maandag 11 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Netbeheerder Fluvius gaat het elektriciteitsnet in Limburg versterken met extra capaciteit. Het aantal lokale klachten over zonnepanelen die uitvallen bij veel zon is het voorbije jaar de lucht in geschoten. 'Het gaat om een hyperlokaal probleem,' zegt Fluvius. Meer bij De Tijd

Limburg telt 129 windturbines

Maandag 11 oktober 2021
Genk - Limburg telt 129 windturbinesZoomTussen 2005 en 2020 is het aantal windturbines in Limburg sterk gestegen. Eind 2020 telden we er 129 in onze provincie
De cijfers gaan over het aantal werkende grootschalige windturbines op het land. Eind 2005 telde Limburg er nog maar 11. Dat aantal ging dan licht omhoog tot 16 in 2010. Drie jaar later (in 2013) was het al verdubbeld tot 32. De grootste sprong voorwaarts werd gemaakt tussen 2013 en 2015. In dat jaar telden we al 91 windturbines op Limburgse bodem. Sinds 2015 groeide dat aantal (…) Het hele nieuwsbericht

Willy Mercken overleden

Maandag 11 oktober 2021
Genk - Willy Mercken overledenVrijdag is Willy Mercken overleden, de echtgenoot van Maria Noben. Hij was 85 jaar. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Volleybal: Gent - LVL 3-0

Zondag 10 oktober 2021
In de liga dames van het volleybal heeft LVL met 3-0 verloren van Gent. Sets: 25-23, 25-17, 25-18.

KRC Ladies - AA Gent 1-1

Zondag 10 oktober 2021
KRC Genk Ladies heeft 1-1 gelijkgespeeld tegen AA Gent. De doelpunten vielen in de tweede helft. Voor Genk scoorde Giuga.

Auto tegen rotonde: vrouw gewond

Zondag 10 oktober 2021
Vanochtend rond 1.50 uur is een auto tegen de rotonde van de Oosterring en de Zuiderring gebotst. Een 34-jarige vrouw uit Bilzen die als passagierster in de wagen zat liep daarbij verwondingen op.
Kort nieuws van bij de buren
In het kader van een onderzoek naar inbreuken tegen de wapenwetgeving viel Politie CARMA binnen in een woning in de Leutsestraat in Zutendaal. Een 57-jarige man en zijn 27-jarige zoon werden ter plaatse gearresteerd. Politie CARMA kreeg voor de arrestatie bijstand van de speciale eenheden van de Federale Politie. Ook DOVO kwam ter plaatse. In de woning werden allerhande verboden wapens, munitie en springstoffen aangetroffen. De politie vond ook een aantal cannabisplanten en attributen voor de aanmaak van synthetische drugs. De twee verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die besloot de vijftiger aan te houden en de twintiger in vrijheid te stellen.

Afstraffing voor Racing Boxberg B

Zondag 10 oktober 2021
Genk - Afstraffing voor Racing Boxberg BRacing Boxberg B heeft vanmiddag met 9-1 verloren van Halveweg Zonhoven. Zondag speelt Racing Boxberg B uit bij Eendracht Houthalen.
Genk - Eendracht Termien verslaat BetekomEendracht Termien heeft vanmiddag Betekom verslagen met 3-0. Zaterdag moet Eendracht Termien naar Racing Mechelen.
Genk - Genk VV klopt Umitspor MaasmechelenGenk VV heeft vandaag Umitspor Maasmechelen verslagen met 1-0. Het doelpunt viel in de 9de minuut en werd gescoord door Kochen.
Genk - Monsterscore voor Sporting WinterslagSporting Winterslag heeft vanmiddag STA Genk B verslagen. Uitslag: 8-1.

Thuisverlies voor STA Genk

Zondag 10 oktober 2021
Genk - Thuisverlies voor STA GenkSTA Genk A heeft thuis met 1-2 verloren van buur FC Diepenbeek A. Alcamisi scoorde voor de thuisploeg.
Genk - Turkse Rangers kloppen Exc. HamontTurkse Rangers Waterschei hebben vanmiddag thuis met 4-3 gewonnen van Exc. Hamont.
Genk - Bregel verliest van Zepperen-BrustemBregel Sport verloor vanmiddag met 2-0 op het veld van Zepperen-Brustem. Zaterdag ontvangt Bregel Sport GS Bree-Beek A.

Racing Boxberg A en B verliezen

Zaterdag 9 oktober 2021
Genk - Racing Boxberg A en B verliezenRacing Boxberg A heeft thuis verloren van Heis Sport met 0-1. Racing Boxberg B ging met 9-1 de boot in op het veld van Halveweg Zonhoven.

ZVK A5 Genk - Borgerhout 2-5

Zaterdag 9 oktober 2021
Genk - ZVK A5 Genk - Borgerhout 2-5In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK A5 Genk thuis verloren van FT Borgerhout. Uitslag: 2-5.

Bokrijk Sport - KRC Genk C 1-1

Zaterdag 9 oktober 2021
Genk - Bokrijk Sport - KRC Genk C 1-1In eerste provinciale van het damesvoetbal hebben Bokrijk Sport en KRC Genk C vanmiddag gelijkgespeeld. Uitslag: 1-1.

Robrecht Put overleden

Zaterdag 9 oktober 2021
Genk - Robrecht  Put overledenOp 6 september overleed Robrecht Put. Hij was 69 jaar. Zaterdag 16 oktober (10.30 uur) is er een herdenkingsviering in de parochiekerk van Termien.

Jeannine Kusnieruk overleden

Vrijdag 8 oktober 2021
Genk - Jeannine Kusnieruk overledenWoensdag is Jeannine Kusnieruk overleden, de weduwe van de in 2012 overleden René Van Oosterwijck. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Françoise Leenen overleden

Vrijdag 8 oktober 2021
Genk - Françoise Leenen overledenGisteren is Françoise Leenen overleden, de weduwe van de in 1961 gestorven Martin Froyen en van de in 2002 overleden Jef Severijns. Zij was 89 jaar. Het afscheid vindt donderdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: woensdag (19-20 uur).
Genk - Geen plaats voor kandidaten-hoofdinspecteurEnkele Limburgse kandidaten-hoofdinspecteur die recent toegelaten werden tot de opleiding tot hoofdinspecteur, kunnen daar toch niet mee starten. De helft van de beschikbare plaatsen in de Limburgse politieschool werd toegewezen aan kandidaten uit andere provincies. Bij de grootste politiezones Carma en LRH vallen er zo vijf van de zeven kandidaten uit de boot.
De dienst Rekrutering en Selectie van de Federale Politie hanteert een systeem waarbij kandidaat-hoofdinspecteurs, afhankelijk van (…) Het hele nieuwsbericht

Hubert Paulussen overleden

Donderdag 7 oktober 2021
Genk - Hubert Paulussen overledenGisteren is Hubert Paulussen (80) overleden, de echtgenoot van Suzanne Nouwen. Hij woonde in Genk en was afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Remans in Genk. Begroeting: maandag (19-20 uur).
Genk - Acht procent te snel tijdens flitsmarathon
Gisteren vond de nationale flitsmarathon plaats. Ook Politie CARMA ging met de flitswagen op pad. Tussen 6 18 uur werden op vijf verschillende locaties in de zone snelheidscontroles uitgevoerd. In totaal controleerde de politie 2.653 voertuigen waarvan 214 bestuurders zich niet aan de maximaal toegelaten snelheid hielden.

Stan Stefanski overleden

Donderdag 7 oktober 2021
Genk - Stan Stefanski overledenOp 1 oktober is Stan Stefanski overleden, de echtgenoot van Christine Marszamek. Hij was 72 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt zaterdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg Jorissen in Zutendaal.

Test BE-Alert

Donderdag 7 oktober 2021
Genk - Test BE-AlertVandaag doet het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken zijn jaarlijkse test van het alarmsysteem BE-Alert. Daarmee worden waarschuwingen uitgestuurd in geval van een ramp of noodsituatie. Bedoeling van de test is om na te gaan hoe het systeem reageert op een piek van verzonden berichten.

Zwaar vervoer gecontroleerd

Woensdag 6 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Zwaar vervoer gecontroleerdZoomIn Diepenbeek heeft de politie vandaag controle gedaan op het zwaar vervoer. Acht van de twaalf gecontroleerde voertuigen bleken niet in orde te zijn. De politie schreef voor bijna 7.000 euro boetes uit.

Germaine Martens overleden

Woensdag 6 oktober 2021
Genk - Germaine Martens overledenMaandag is Germaine Martens overleden, de weduwe van de in 1977 gestorven Frans Nijssen en de echtgenote van Alfred Lamaire. Zij was 89 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting : vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Jef Kleynen overleden

Woensdag 6 oktober 2021
Genk - Jef Kleynen overledenGisteren is Jef Kleynen overleden, de echtgenoot van Paula Mets. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Veroordeeld voor bedreigingen

Woensdag 6 oktober 2021
Genk - Veroordeeld voor bedreigingenZes maanden cel met uitstel en een boete van 800 euro waarvan de helft effectief: dat is de straf die een vrachtwagenchauffeur kreeg omdat hij de politie met een schaar bedreigde bij een verkeerscontrole in Genk. (PG)

Patrick Van Breda overleden

Woensdag 6 oktober 2021
Genk - Patrick Van Breda overledenGisteren is Patrick Van Breda overleden. Hij was 56 jaar. Begroeting: donderdag, (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Grote schade bij brand

Dinsdag 5 oktober 2021
Kort nieuws van bij de buren
Een brand in een woning aan de Binnenveldstraat in Diepenbeek heeft grote schade tot gevolg. De oorzaak van de brand is niet gekend. De brand ontstond rond 22.30 uur.

Nieuwe flitsmarathon

Dinsdag 5 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Genk - Nieuwe flitsmarathonZoomDe Federale Wegpolitie en de Lokale Politie slaan opnieuw de handen in elkaar voor een 'flitsmarathon'. De tweede editie van 2021 vindt plaats op woensdag 6 oktober vanaf 6 uur ‘s ochtends. In heel België zullen snelheidscontroles plaatsvinden op autosnelwegen en secundaire wegen. Tijdens de vorige flitsmarathon in april 2021 was 3,81% van de gecontroleerde voertuigen in overtreding. Er namen toen 118 politiezones deel aan de actie, goed voor in totaal 619 controleplaatsen.

Regen, nadien wat beter

Dinsdag 5 oktober 2021
Weerbericht
Genk - Regen, nadien wat beterOp korte termijn bepalen depressies en storingen het weerbeeld in onze streken. Bij momenten kan er zelfs flink wat regen vallen en staat er behoorlijk wat wind. Daarna komen we terecht onder de beschermende vleugels van een hogedrukgebied met kern over Rusland. Het wordt droger, zonniger en de zon kan het kwik ook wat hoger doen uitkomen. In de ochtend is er wel kans op mist.
Vandaag trekt een storing in de namiddag over onze streken met regen. Na wat zon in de voormiddag neemt de (…) Het hele nieuwsbericht

Tachtig jaar kerk Termien

Dinsdag 5 oktober 2021
Op 17 oktober viert de parochie Termien de tachtigste verjaardag van de OLV van de Rozenkranskerk met een eucharistieviering (11 uur), gevolgd door een academische zitting. Om 14, 15.30 en 17 uur is er een gratis geleid bezoek aan de kerk. Inschrijven via 089352216 of termienparochie3948[!]gmail.com

Verkeersongeval in Woudstraat

Dinsdag 5 oktober 2021
In de Woudstraat kwam het gisterennamiddag rond 17 uur tot een aanrijding tussen twee auto's. Daarbij is een 33-jarige man uit Genk gewond geraakt.

Jan Vanheusden overleden

Dinsdag 5 oktober 2021
Genk - Jan Vanheusden overledenZondag is in Genk Jan Vanheusden (92)) overleden, de echtgenoot van Lea Roelens. Hij was afkomstig van Hamont en ere-leraar aan het Sint-Jan Berchmanscollege in Genk. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Termien. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.
Het is maar dat je 't weet
Genk - 'Everzwijnen gaan sterven van de honger'ZoomDe kans is groot dat veel everzwijnen de komende winter gaan sterven van de honger. Door het koude voorjaar en de natte zomer vallen er deze herfst minder eikels en beukennootjes van de bomen - een slecht mastjaar, zoals dat heet. Tegelijkertijd is het aantal zwijnen in de afgelopen jaren flink toegenomen. Dat meldt de Vereniging Wildbeheer Veluwe op Nature Today. Mutatis mutandis kan die situatie misschien ook gelden voor de everzwijnen in Limburg. Meer info. (Archieffoto Emilie Boogers)

Uit je kot: Wandelen in Limburg

Dinsdag 5 oktober 2021
Nieuwe boeken
Genk - Uit je kot: Wandelen in LimburgZoomWe hebben tijdens de coronaperiode terug leren wandelen en veel nieuwe plekjes ontdekt. En wandelen blijft een populaire sport of bezigheid van veel Limburger. Robert Declerck schreef nu een nieuw wandelboek: Uit je kot: Wandelen in Limburg. Hij bespreekt tien wandelingen in Limburgse steden: Beringen, Bilzen, Diepenbeek, Genk, Hasselt (2x), Maastricht, Sint-Truiden, Tongeren en Zonhoven. "Tijdens de coronacrisis hebben we het wandelen ontdekt. Massaal trokken we de natuur in, maar we ontdekten ook (…) Het hele nieuwsbericht

Sociale media liggen plat

Maandag 4 oktober 2021
Genk - Sociale media liggen platFacebook, Instagram, Whatsapp en Messenger liggen momenteel wereldwijd plat. En dat al sinds 18u vanavond. Ook de ondersteunende Facebookpagina's van Internetgazet zijn dus niet raadpleegbaar. UPDATE De panne is hersteld.
Kort nieuws van bij de buren
In de Nanofstraat in Diepenbeek is een 19-jarige bromfietser gewond geraakt bij een botsing met een auto. Het ongeval gebeurde vanmiddag rond 12.30 uur.

Motorrijder (34) gewond bij val

Maandag 4 oktober 2021
Op de Marcel Habetslaan kwam deze namiddag rond rond 15.30 uur een 34-jarige motorrijder uit Hasselt ten val. Hij raakte gewond.

Myriam Verryssen overleden

Maandag 4 oktober 2021
Genk - Myriam Verryssen overledenOp 25 september overleed Myriam Verryssen. Zij was 54 jaar. Het afscheid vindt donderdag plaats. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Everzwijncoördinator gezocht

Maandag 4 oktober 2021
Genk - Everzwijncoördinator gezochtZoomHet provinciebestuur van Limburg en het Agentschap voor Natuur en Bos sloten een overeenkomst af rond enkele belangrijke speerpunten uit het plan "Duurzaam samenleven met het everzwijn", gelanceerd door minister Demir in september 2020. In dat kader zijn ze op zoek naar een Vlaamse everzwijncoördinator. Van de Vlaamse everzwijncoördinator wordt verwacht dat deze het duurzaam samenleven met de groeiende everzwijnpopulatie in Limburg en Vlaanderen stimuleert en dat hij/zij een bruggenbouwer is die, samen met partners en stakeholders, op zoek gaat naar mogelijkheden om de schade veroorzaakt door everzwijnen te vermijden en acties onderneemt om de everzwijnpopulatie in toom te houden.

Franca Manfredi overleden

Maandag 4 oktober 2021
Genk - Franca Manfredi overledenOp 30 september overleed Franca Manfredi, de echtgenote van Karel De Backer. Zij was 71 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt woensdag (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. De urne wordt begraven op de begraafplaats van Houthalen. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij uitvaartzorg De Linde aan de Guldensporenlaan.

Maurice Kums overleden

Maandag 4 oktober 2021
Genk - Maurice Kums overledenVrijdag is Maurice Kums overleden, de echtgenoot van Marie-Louise Hayot. Hij was 86 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Brugge - KRC Ladies 1-0

Zondag 3 oktober 2021
KRC Genk Ladies heeft verloren op Club Brugge. Uitslag: 1-0. KRC domineerde de eerste helft. In de tweede helft was Brugge baas. Het doelpunt viel in de 71ste minuut.

LVL Genk - Charleroi 0-3

Zondag 3 oktober 2021
In de liga dames van het volleyba heeft LVL Genk met 0-3 verloren van Charleroi. Sets: 22-25,18-25, 21-25. Zaterdag moet LVL naar Gent.

STA Genk B - Zutendaal VV B 0-4

Zondag 3 oktober 2021
Genk - STA Genk B - Zutendaal VV B  0-4STA Genk B heeft vanmiddag thuis verloren van Zutendaal VV B. Uitslag: 0-4.
Genk - Bregel Sport - Torpedo Hasselt 2-3Bregel Sport heeft vanmiddag thuis verloren van Torpedo Hasselt A. Uitslag: 2-3.
Genk - Gelijkspel en winst voor R. BoxbergRacing Boxberg A heeft 0-0 gelijkgespeeld op het veld van Mechelen-aan-de-Maas B. Racing Boxberg B klopte Umitspor Maasmechelen B met 4-1.
Genk - Sparta Lille - Turkse Rangers 2-5Sparta Lille verloor deze namiddag met 2-5 van Turkse Rangers
Vanmiddag rond 12.20 uur was er een kop-staartbotsing tussen twee auto's op de Hoevenzavellaan. Een 39-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond.

ZVK A5 Genk klopt Koersel

Zondag 3 oktober 2021
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK A5 Genk RSC Koersel verslagen. Uitslag: 6-2.

Ongeval in Hengelhoefstraat

Zaterdag 2 oktober 2021
In de Hengelhoefstraat botsten deze namiddag rond 14.45 uur een auto en een fietser. Een 65-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond.

Bokrijk Sport verslaat Kabouters

Zaterdag 2 oktober 2021
Genk - Bokrijk Sport verslaat KaboutersBokrijk Sport is vanavond gaan winnen op het veld van Kabouters Opglabbeek B. Uitslag: 3-4.

Genk VV verliest in Lanaken

Zaterdag 2 oktober 2021
Genk - Genk VV verliest in LanakenGenk VV heeft vanavond verloren van Lanaken VV. Uitslag: 3-1 .
Genk - Eendracht Termien verliest van LilleEendracht Termien heeft vanavond verloren van KVC Lille United. Uitslag: 4-2.
Genk - Sp. Winterslag verliest in ZonhovenSporting Winterslag verloor vanavond op het veld van Zonhoven United B. Uitslag: 3-1.

STA Genk A verliest in Kesselt

Zaterdag 2 oktober 2021
Genk - STA Genk A  verliest in KesseltSTA Genk A heeft vanavond verloren van VC Kesselt. Uitslag: 3-1.

Die nieuwe blauwe zak

Zaterdag 2 oktober 2021
Het is maar dat je 't weet
Genk - Die nieuwe blauwe zakZoomWist je dat vanaf 1 januari 2022 alleen nog blauwe PMD-zakken met een wit treklint buitengezet mogen worden? Heb je nog een voorraad met zwarte treklinten? Gebruik die dan eerst op! Na 31 december van dit jaar worden die niet meer meegenomen.

Christiane Kozelj overleden

Zaterdag 2 oktober 2021
Genk - Christiane Kozelj overledenOp 30 september is Christiane Kozelj overleden. Zij was 65 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de aula van begrafenissen Witters en Baers in Houthalen-Oost? Begroeting: dinsdag (18.30-19 uur).

Albert Vanderhallen overleden

Zaterdag 2 oktober 2021
Genk - Albert Vanderhallen overledenOp 22 september is Albert Vanderhallen overleden, de echtgenoot van Josephina Lauwers. Hij was 84 jaar. Het afscheid vond plaats in beperkte kring.

'Van mij moet hij niet weg'

Zaterdag 2 oktober 2021
Vandaag gelezen
"De wolf wordt Europees beschermd en dat zal niet gauw veranderen. Van mij moet hij niet weg. Europa schrijft ook voor dat de schade van de wolf zo goed mogelijk voorkomen of gecompenseerd wordt, precies om te vermijden dat landen hem weer gaan bestrijden. Daarom ijver ik voor een zo volledig mogelijke compensatie van mijn schade en investeringen: dode dieren, omheining, honden, extra werk."
(Schaapsherder Johan Schouteden, vandaag in De Standaard Magazine)

Regen en wind

Zaterdag 2 oktober 2021
Weerbericht
Genk - Regen en windEen omvangrijk depressionair gebied ten westen van Schotland bepaalt het weer op korte en lange termijn in onze streken. Met een strakke zuidwestelijke luchtstroming wordt gestoorde lucht geregeld naar onze streken gestuurd. Slechts af en toe zijn er wat drogere intermezzo's en er is vooral ook veel wind aanwezig. De nacht van zaterdag op zondag zou er wel eens erg veel neerslag kunnen vallen. Het wisselvallige en winderige weer blijft ook na het weekend nog aanhouden. De temperaturen zijn eerder normaal (…) Het hele nieuwsbericht

Drie faillissementen

Vrijdag 1 oktober 2021
De Ondernemingsrechtbank in Tongeren sprak het vonnis van faillissement uit van installateur Bobbaers L&G, telecom European Voip Service en aannemer Mark Smets, allen uit Genk. Schuldvorderingen moeten voor 27 oktober ingediend worden.
Tribunaliteiten
Genk - Ook een bedrieger heeft beroepskostenEen man was door de correctionele rechtbank van Veurne strafrechtelijk veroordeeld wegens verduistering van 838.598 euro. Hij was handelsagent van een bank en had via zijn vennootschap het geld van de klanten van de bank achtergehouden en met valse rekeninguittreksels overgeschreven naar eigen rekeningen. De rechtbank veroordeelde hem ook tot terugbetaling van de verduisterde som aan de gedupeerde bank.
Als toemaatje ontving hij van de fiscus nog een belastingaanslag van 937.776,35 euro. De fiscus (…) Het hele nieuwsbericht

Tino Polo Riva overleden

Vrijdag 1 oktober 2021
Genk - Tino Polo Riva overledenDinsdag is Tino Polo Riva overleden, de echtgenoot van Godelieve Pironet. Hij was 74 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vandaag (18-19 uur) in UCAS aan de Kerkstraat in As.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen