Het overige nieuws

Stookoliefonds eindelijk in werking

Maandag 28 februari 2022
Eigenaars of gebruikers van een lekkende stookolietank kunnen vanaf 1 april 2022 terecht bij de vzw Promaz. De erkenning van het langverwachte stookoliefonds werd vandaag gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. Dat meldt Vlaams minister Zuhal Demir.
De vzw Promaz moet fungeren als erkend stookoliefonds dat eigenaars van lekkende stookolietanks of -leidingen financieel moet ondersteunen en ontzorgen op kosten van de sector. “Na bijna 20 jaar onderhandelen met de stookoliesector kunnen de (…) Het hele nieuwsbericht

Fina Broeders overleden

Maandag 28 februari 2022
Genk - Fina Broeders overledenGisteren is Fina Broeders overleden, de weduwe van Bèrke Huskens. Zij was 80 jaar. Begroeting: woensdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Damesvoetbal: Bokrijk - Piringen 3-4

Maandag 28 februari 2022
In tweede provinciale van het damesvoetbal heeft Bokrijk met 3-4 verloren van Piringen. De ruststand was 2-2.

Aan de onderhandelingstafel

Maandag 28 februari 2022
Genk - Aan de onderhandelingstafelZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Gisteren gezien, in Parijs...

Maandag 28 februari 2022
Genk - Gisteren gezien, in Parijs...Zoom                                                                      (Foto Marc Faes)

Julien Verjans overleden

Maandag 28 februari 2022
Genk - Julien Verjans overledenOp 24 februari is Julien Verjans overleden, de echtgenoot van Sonja Franssen. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring; Begroeting: dinsdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Genk - Volleybal: LVL Genk wint van TchalouLVL Genk (Liga vrouwen nationaal) heeft een 0-3 overwinning behaald bij Tchalou. LVL staat tweede in de stand.

Volleybal: Genk verslaat Athus

Zondag 27 februari 2022
Genk Wara A (nationale 3 D Mannen) heeft Athus verslagen met 3-0. Genk Wara A staat aan de leiding.

'The unmasked dictator'

Zondag 27 februari 2022
Genk - 'The unmasked dictator'Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Racing Boxberg B - Lanklaar VV 9-2

Zondag 27 februari 2022
Genk - Racing Boxberg B - Lanklaar VV 9-2Racing Boxberg B heeft vanmiddag met 9-2 gewonnen van Lanklaar VV.

STA Genk verliest van Biesen

Zondag 27 februari 2022
Genk - STA Genk verliest van BiesenSTA Genk heeft vandaag met 1-2 verloren van KMR Biesen.

Racing Boxberg wint bij Membruggen

Zondag 27 februari 2022
Genk - Racing Boxberg wint bij MembruggenFC Racing Boxberg is met 1-2 gaan winnen bij Membruggen.

Genk VV verliest van Diepenbeek

Zondag 27 februari 2022
Genk - Genk VV verliest van DiepenbeekGenk VV heeft met 4-1 verloren op het veld van FC Diepenbeek.

Houthalen klopt STA Genk B

Zondag 27 februari 2022
Genk - Houthalen klopt STA Genk BEendracht Houthalen heeft STA Genk B verslagen met 3-0.

Verlies voor Bokrijk Sport

Zondag 27 februari 2022
Genk - Verlies voor Bokrijk SportBokrijk Sport is bij Dilsen-Stokkem B gaan verliezen met 3-1.

Gelijkspel voor Turkse Rangers

Zondag 27 februari 2022
Genk - Gelijkspel voor Turkse RangersDe Turkse Rangers zijn bij Verbroedering Lommel niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel.

212 winkelpanden staan leeg

Zondag 27 februari 2022
In Genk stonden begin dit jaar 212 winkelpanden leeg, op een totaal van 1449. Dat was goed voor een totaal van 14,6% leegstand. De gemeente bekleedt daarmee de negende plaats in de lijst van de Limburgse gemeenten met de meeste leegstand begin 2022. 

Hoge luchtdruk

Zondag 27 februari 2022
Weerbericht
Genk - Hoge luchtdrukEen hogedrukgebied bevindt zich over ons land en zorgt voor droog en zonnig weer. In de nacht koelt het wel flink af met vriestemperaturen. Het hogedrukgebied verplaatst zich stilaan naar het noordoosten, waarbij de wind zuidelijk wordt. Na de doortocht van een zwakke storing op dinsdag en deels woensdag, stijgt de luchtdruk in het tweede deel van de week opnieuw.
Vandaag vriest het in de ochtend met gemiddeld -2 graden. Het is helder en de stralende zon domineert, nauwelijks gehinderd door wolken. Het (…) Het hele nieuwsbericht
Genk - Drugsproblematiek als sterk stukje theaterZoomSTERK! is een podiumproject van de therapeutische gemeenschap van Katarsis in Genk in samenwerking met Theaterhuis Mals Vlees in Beringen. Via spel en drama worden binnen dit project elkaars grenzen verlegd en groeikansen gecreëerd. Samen met Gideon Hakker zijn de spelers van STERK! vertrokken vanuit hun eigen belevingswereld waarin hun drugsproblematiek op de voorgrond staat. Door samen te werken, hun verbeelding te gebruiken en vooral hun moed te tonen spelen ze HARNAS, het resultaat van een intens maakproces. Tickets en info via deze link.

Zaalvoetbal: Genk verliest in Hoeselt

Zaterdag 26 februari 2022
Genk - Zaalvoetbal: Genk verliest in HoeseltIn tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft ZVK A5 Genk met 4-3 verloren van Pibo Hoeselt.

KFC Diest - Eendracht Termien 0-0

Zaterdag 26 februari 2022
Genk - KFC Diest - Eendracht Termien 0-0Eendracht Termien heeft vanavond 0-0 gelijkgespeeld op het veld van KFC Diest.

KRC-Ladies pakken Play-Off1-ticket

Zaterdag 26 februari 2022
Door een 1-1 gelijkspel op Standard pakken de KRC Genk Ladies het laatste Play-Off 1 ticket. Van Den Steen maakte het Genkse doelpunt, Gielen pakte geel.
Voor de wedstrijd tegen KV Kortrijk morgennamiddag zijn volgende KRC-spelers geselecteerd: Vandevoordt, Leysen, McKenzie, Sadick, Juklerod, Munoz, Lucumi, Cuesta, Preciado, Aziz, Heynen, Tresor, Geusens, Hrosovsky, El Kannouss, Oyen, Thorstvedt, Ito, Bongonda, Onuachu, Paintsil, Németh en Kelvin.

Paul Wijnen overleden

Zaterdag 26 februari 2022
Genk - Paul Wijnen overledenDinsdag is Paul Wijnen overleden, de echtgenoot van Gemmy Olaerts. Hij was 77 jaar. De uitvaartliturgie vindt woensdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Winterslag. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Nieuwe vennootschap: Auto's Memo

Vrijdag 25 februari 2022
Mehmet Cayir uit Genk heeft de besloten vennootschap Auto's Memo opgericht met zetel aan de Boenerstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de aan- en verkoop, de import en export en verhuring van personenwagens, bedrijfswagens, wagens voor gemengd gebruik, landbouwmachines en tractoren, caravans, mobilhomes, zeil- en motorboten, zowel in nieuwe als in tweedehandse staat.
Het is maar dat je 't weet
Meer dan een op vijf Belgen is niet in staat om zich minstens een week vakantie buitenshuis te veroorloven (20,3%). In Wallonië en Brussel gaat het om zo’n derde van de bevolking (30,6% en 28,2%), in Vlaanderen om 13,2% van de bevolking. (Bron: StatBel).
De jonge wolf die op 17 januari werd doodgereden op de A67 nabij Eindhoven was één van de zes Limburgse welpen van 2021. Dat maakt het INBO bekend, dat samen met de Nederlandse zusterorganisatie de herkomst van de wolf onderzocht. De mannelijke welp was pas 9 maanden oud en al heel vroeg gaan zwerven.
Eerder verongelukte ook al een broer van deze welp bij het oversteken van een drukke weg binnen het ouderlijk territorium in Peer. In de nacht van 15 op 16 februari werd nóg een dode wolf (…) Het hele nieuwsbericht
Een 26-jarige fietsster uit Genk raakte gewond toen zij door een auto werd aangereden in de Mercuriuslaan. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 22.15 uur.

KRC Genk mogelijk zonder Bongonda

Vrijdag 25 februari 2022
KRC Genk moet zondag mogelijk zonder Theo Bongonda aantreden tegen KV Kortrijk. De speler kampt al enkele dagen met een zware keelontsteking waardoor hij niet voluit kon trainen.
Arteaga mag niet meespelen tegen KV Kortrijk en Cercle Brugge. De Disciplinaire Raad besliste vandaag dat Arteaga twee duels en één voorwaardelijk niet mag spelen. Eerder had Arteaga één speeldag effectief en één voorwaardelijk geschorst maar het bondparket ging in beroep.

Vijftien bomen omgewaaid

Vrijdag 25 februari 2022
Langs het fietspad naar 'Fietsen door het Water'  in Bokrijk zijn vijftien bomen omgewaaid. De bomen zijn inmiddels al opgeruimd.

Man onder invloed van drugs

Donderdag 24 februari 2022
Bij een verkeerscontrole op de weg Sledderlo werd gisterennamiddag een auto aan de kant gezet. De bestuurder legde een positieve speekseltest af en had ook drugs op zak. De man had bovendien een rijverbod en kon geen geldig keuringsbewijs voorleggen. Zijn voertuig werd geïmmobiliseerd voor de duur van het rijverbod.

Botsing in de Doornstraat

Donderdag 24 februari 2022
In de Doornstraat kwam het gisterenavond rond 18 uur tot een aanrijding tussen twee auto's. Een minderjarige jongen uit Genk raakte daarbij gewond.

Robert Geeraerts overleden

Donderdag 24 februari 2022
Genk - Robert Geeraerts overledenGisteren is Robert Geeraerts overleden, de echtgenoot van Fabienne De Rossi. Hij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Jean-Pierre Remacle overleden

Donderdag 24 februari 2022
Genk - Jean-Pierre Remacle overledenGisteren is Jean-Pierre Remacle overleden, de echtenoot van Viviane Meuwis. Hij was 81 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in De Fléékelaer in Gelieren. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Piet Vangelooven overleden

Donderdag 24 februari 2022
Genk - Piet Vangelooven overledenOp 15 februari is Piet Vangelooven overleden, de echtgenoot van Marie-Claire De Block. Hij was 76 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Hayen in Hoeselt.

Viviane Bertjens overleden

Donderdag 24 februari 2022
Genk - Viviane Bertjens overledenIn Dilsen is gisteren Viviane Bertjens overleden, de echtgenote van Raymond Deckers. Zij was 60 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (19-19.30 uur) in funerarium Bussels in Neeroeteren.

Eddy Adamczak overleden

Donderdag 24 februari 2022
Genk - Eddy Adamczak overledenMaandag is Eddy Adamczak overleden, de levenspartner van Mia Pauwels. Hij was 66 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt zaterdag (9.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. De asverspreiding vindt plaats op de begraafplaats van Houthalen-Helchteren.
Genk - Vrijdag geen brieven, maandag postkantoren dichtOp vrijdag 25 februari worden er door postbodes geen brieven bezorgd. De postkantoren zijn wel geopend. Op maandag 28 februari is het precies omgekeerd: wel brieven, maar gesloten postkantoren.

Nieuwe vennootschap: Aannemingen Ruw

Woensdag 23 februari 2022
Nicky Van Oostveldt uit Genk en Yannick Govaerts uit Oudsbergen hebben de besloten vennootschap Aannemingen Ruw opgericht met zetel in Sledderlo in Genk. Tot het doel van de vennootschap behoort de uitbating van een algemeen bouwbedrijf.

Zwaar vervoer gecontroleerd

Woensdag 23 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Bij een controle op zwaar vervoer in Diepenbeek waren gisteren 12 van de 15 gecontroleerde voertuigen niet in orde. De politie schreef voor ruim 6.000 euro boetes uit.

Man (75) gewond bij botsing

Woensdag 23 februari 2022
Aan het kruispunt van de Westerring en de Evence Coppéelaan zijn deze namiddag rond 14.30 uur twee auto's gebotst. Een 75-jarige Genkenaar raakte daarbij gewond.

Trein valt in panne

Woensdag 23 februari 2022
In Bokrijk is vanmorgen de trein Genk-Blankenberge in panne gevallen. Het euvel was een klein halfuurtje later opgelost.

Nicola Cianci overleden

Woensdag 23 februari 2022
Genk - Nicola Cianci overledenOp 16 februari overleed Nicola Cianci, de weduwnaar van Elisabetta Di Ienno. Hij was 92 jaar.

Lea Bouchet overleden

Woensdag 23 februari 2022
Genk - Lea Bouchet overledenMaandag is Lea Bouchet overleden, de weduwe van Simon Margiela en de moeder van modedesigner Martin Margiela. Zij was 89 jaar en stelde haar lichaam ter beschikking voor wetenschappelijk onderzoek. Rouwadres: Terboekt 109, 3600 Genk.

Jef Vuegen overleden

Woensdag 23 februari 2022
Genk - Jef Vuegen overledenIn Winterslag is maandag Jef Vuegen overleden. Hij was 77 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Tadeusz Nowak overleden

Woensdag 23 februari 2022
Maandag is Tadeusz Nowak overleden. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Brecht Merlo overleden

Woensdag 23 februari 2022
Genk - Brecht Merlo overledenOp 18 februari overleed Brecht Merlo. Hij was 29 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid, gevolgd door de begraving op de begraafplaats van Kotem, vindt in intieme familiekring plaats.

Paul Dexters overleden

Woensdag 23 februari 2022
Genk - Paul Dexters overledenOp 18 februari is Paul Dexters overleden, de echtgenoot van Hilde Mennens. Hij was 79 jaar en afkomstig van Genk. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in Uitvaartcentrum Papillon in Maasmechelen.

Nieuwe vennootschap: HC Dakwerken

Dinsdag 22 februari 2022
Hayrulla Caliskan heeft de besloten vennootschap HC Dakwerken opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Klotstraat.
Tayfur Ogrenir uit Genk heeft de besloten vennootschap Genker Dakwerken opgericht. De zetel van de vennootschap is gevestigd aan de Margarethalaan.
Genk - Gerardo Arteaga mist maar één matchKRC-speler Gerardo Arteaga krijgt slechts één speeldag effectieve schorsing en één speeldag voorwaardelijk voor zijn rode kaart in Anderlecht. Dat heeft het disciplinair comité beslist. Dit betekent dat hij zondag niet kan meespelen tegen KV Kortrijk.

Ada Cairo overleden

Dinsdag 22 februari 2022
Genk - Ada Cairo overledenZaterdag is Ada Cairo overleden, de echtgenote van Franco D'Onofrio. Zij was 74 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk Sint-Albertus in Zwartberg. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Jefke Jacobs overleden

Dinsdag 22 februari 2022
Genk - Jefke Jacobs overledenOp 18 februari is Jefke Jacobs overleden, de echtgenoot van Janina Bindas. Hij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Zonnig weekend

Dinsdag 22 februari 2022
Weerbericht
Genk - Zonnig weekendHet is misschien nog een beetje ver vooruitkijken, maar het weekend ziet er op de weerkaarten veelbelovend uit. Dankzij de invloed van een hogedrukgebied blijft het droog en kan de zon tevoorschijn komen. De nachten verlopen wel koud met kans op lichte vriestemperaturen. Eer het echter zo ver is, krijgen we nog enkele wisselvallige dagen te verwerken, maar woensdag is er ook de zon.
Vandaag zijn er opklaringen in de ochtend en is er ruimte voor de zon. De bewolking neemt echter gestaag toe (…) Het hele nieuwsbericht

Een magische dag

Dinsdag 22 februari 2022
Genk - Een magische dagZoomAls je naar buiten kijkt, dan is het een dag als een ander. Een eerder sombere dinsdag in een al even sombere februarimaand. Geen dag om in het huwelijk te stappen. En toch doen dat vandaag 60 koppels in Limburg. Het is immers de 22ste van de 2de maand in het jaar 2022, een palindroomdag dus, waarvan je de datum in twee richtingen kunt lezen. Maar als je het in digitale cijfers zet dan is het getal ook een ambigram. Als je omgekeerd, van boven naar onder draait, blijft die dag dan ook hetzelfde.
In het verleden zijn er nog al palindromen in data geweest: vorig jaar was er 12.02.2021, en twee jaar geleden 02.02.2020. Voordien was het 900 jaar geleden dat er nog eens zo'n datum was. De volgende is er op 03.02.2030 en valt op een zondag. En over 99 jaar is er  12.12.2121!
Genk - Wolven in Benelux en Duitsland in kaart gebrachtZoomDoor de grote afstanden die ze tijdens hun leven kunnen afleggen zijn wolven dieren die bijna zeker een of meerdere keren landsgrenzen oversteken. De wolven in Nederland en Vlaanderen maken naar het oosten deel uit van de Centraal-Europese wolvenpopulatie en naar het zuiden van de Alpiene. Samenwerking tussen de Benelux en Duitsland heeft ervoor gezorgd dat er recent een grensoverschrijdende kaart van de wolventerritoria (…) Het hele nieuwsbericht

Dirk Berghs overleden

Dinsdag 22 februari 2022
Genk - Dirk Berghs overledenOp 18 februari is Dirk Berghs overleden. Hij was 58 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid en de begraving van de urne op de begraafplaats van As vinden plaats in intieme familiekring.
KRC Genk gaat niet akkoord met het bondsparket van de Belgische voetbalbond dat Arteaga drie wedstrijden wil schorsen voor zijn rode kaart op Anderlecht. Arteaga moet nu voor het disciplinair comité voor het profvoetbal verschijnen.

Dieven maken geld buit

Maandag 21 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
In Tuinwijk Beverzak in Zonhoven hebben dieven geld geroofd in een woning. Om binnen te geraken braken zij een raam open. De feiten zijn gisterennamiddag vastgesteld.

Albert Steyfkens overleden

Maandag 21 februari 2022
Genk - Albert Steyfkens overledenZaterdag is Albert Steyfkens overleden. Hij was 72 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Rita Verrando overleden

Maandag 21 februari 2022
Genk - Rita Verrando overledenOp 17 februari overleed Rita Verrando, de echtgenote van Leo Berghmans. Zij was 65 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Auto in gracht op Oosterring

Maandag 21 februari 2022
Op de Oosterring verloor een bestuurster gisterennamiddag rond 16 uur de controle over het stuur. De auto belandde in de gracht. Een 30-jarige vrouw uit Genk raakte daarbij gewond.

Limburg telt 860 erfgoedobjecten

Maandag 21 februari 2022
Genk - Limburg telt 860 erfgoedobjectenZoomLimburg telt 860 erfgoedobjecten. Tussen 2021 en 2022 steeg het aantal erfgoedobjecten van Monumentenwacht in Limburg van 819 tot 860. Het aantal beschermde objecten nam toe van 500 tot 551, het aantal niet-beschermde daalde van 319 tot 309. Van de 860 monumenten in 2022 hebben er 402 de functie van kerk of kapel, 96 de functie van bewoning, 67 een culturele functie en 49 de functie van abdij of begijnhof. (Bron: Limburg in cijfers)

Dak van woning weggeblazen

Maandag 21 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Schelstraat in Zonhoven is een woning tijdelijk onbewoonbaar nadat vanochtend de storm het dak had weggeblazen. De brokstukken belandden op de rijbaan.

Huizen beschadigd door bomen

Maandag 21 februari 2022
In de Onderwijslaan in Waterschei zijn vanochtend twee huizen beschadigd door omgewaaide bomen. Het bleef bij materiële schade. Op de Nijverheidslaan is dertig meter hoge boom geveld door de wind.

'Imperium Romanum' in het GRM

Maandag 21 februari 2022
Genk - 'Imperium Romanum' in het GRMZoomHet Gallo-Romeins Museum in Tongeren is volop bezig met de voorbereidingen van alweer een verrassende tentoonstelling: ‘Imperium Romanum - Het Romeinse Rijk door de lens van Alfred Seiland’. Ze opent op 4 juni de deuren.
Op zijn grootst strekte het Romeinse Rijk zich uit over een gebied behorend tot meer dan 40 hedendaagse landen. Overal zijn er nog zichtbare restanten van dat enorme Imperium: van vervallen ruïnes tot indrukwekkend goed bewaarde monumenten. (…) Het hele nieuwsbericht

Versterking voor Racing Boxberg B

Maandag 21 februari 2022
Genk - Versterking voor Racing Boxberg BRacing Boxberg B heeft drie spelers van Winterslag aangetrokken: Vittorio Perri, Gjem Elshanaj en Anass Mahfoud.

Volleybal: LVL - Asterix Avo 0-3

Maandag 21 februari 2022
Genk - Volleybal: LVL - Asterix Avo 0-3Liga A dames van het vollebal heeft LVL Genk met 0-3 verloren van Asterix Avo. Sets: 15-25, 12-25, 14-25.

Arnold Lowette overleden

Maandag 21 februari 2022
Genk - Arnold Lowette overledenOp 18 februari is Arnold Lowette overleden, de weduwnaar van de in 2016 gestorven Hubertine Lowette. Hij was 97 jaar. Het afscheid vindt in besloten familiekring plaats. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Zutendaal B - Bokrijk Sport 1-2

Zondag 20 februari 2022
Genk - Zutendaal B  - Bokrijk Sport 1-2Bokrijk Sport heeft vanmiddag met 1-2 gewonnen op het veld van Zutendaal B.
Genk - Eendracht Termien - Racing Mechelen 2-2Eendracht Termien heeft vanmiddag thuis 2-2 gelijkgespeeld tegen leider Racing Mechelen. Degeling en Opdekamp maakten de Genkse doelpunten. Termien kwam twee keer op voorsprong.
Genk - Genk VV verliest van Mechelen a/d MaasGenk VV heeft met 1-4 verloren van Eendracht Mechelen a/d Maas B.
Genk - Boxberg B verliest bij E. HouthalenBoxberg B heeft thuis de wedstrijd tegen Eendracht Houthalen verloren met 1-5.

STA Genk A wint van Grimbie

Zondag 20 februari 2022
Genk - STA Genk A wint van GrimbieSTA Genk A heeft met 3-1 gewonnen van K. Grimbie 69.

Boxberg wint bij Zutendaal

Zondag 20 februari 2022
Genk - Boxberg wint bij ZutendaalRacing Boxberg A is bij Zutendaal VV gaan winnen met 0-4.

STA Genk B verliest in Lanklaar

Zondag 20 februari 2022
Genk - STA Genk B verliest in LanklaarSTA Genk B heeft vanmiddag met 3-2 verloren op het veld van Lanklaar VV.

Man gewond bij ongeval op E314

Zondag 20 februari 2022
Deze namiddag is een man gewond geraakt bij een auto-ongeval op de E314, richting Maasmechelen.

Woninginbraak in Volmolen

Zondag 20 februari 2022
Dieven drongen vrijdagavond binnen in een woning in Volmolen. Zij wisten beslag te leggen op geld en juwelen.

Botsing in Guillaume Lambertlaan

Zondag 20 februari 2022
In de Guillaume Lambertlaan kwam het gisterenavond rond 19.20 uur tot een aanrijding tussen twee auto's. Een 35-jarige Leuvenaar raakte daarbij gewond.

Machines gestolen in Kasterstraat

Zondag 20 februari 2022
In een bedrijf aan de Kasterstraat gingen dieven met enkele machines aan de haal. De diefstal is gisterenvoormiddag vastgesteld.
Genk - Eunice zorgt voor doorbraak in energiedebatZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

Bregel verliest van Bree-Beek

Zaterdag 19 februari 2022
Genk - Bregel verliest van Bree-BeekBregel Sport is vanavond met 3-0 gaan verliezen op het veld van GS Bree-Beek.

Turkse Rangers winnen in Neeroeteren

Zaterdag 19 februari 2022
Genk - Turkse Rangers winnen in NeeroeterenTurkse Rangers Waterschei heeft een 2-6 uitoverwinning behaald bij KFC Neeroeteren.
Voor de wedstrijd in Anderlecht morgen zijn de volgende spelers geselecteerd: Vandevoordt, Leysen, Stevens, McKenzie, Sadick, Arteaga, Juklerod, Munoz, Lucumi, Cuesta, Preciado, Aziz, Heynen, Trésor, Geusens, Hrosovsky,Oyen, Thorstvedt, Ito, Bongonda, Onuachu en Paintsil.

Auto vat vlam in Stalenstraat

Zaterdag 19 februari 2022
Genk - Auto vat vlam in StalenstraatIn de Stalenstraat heeft een geparkeerde auto vanochtend vuur gevat. De brandweer was het vuur snel meester. Over de brandoorzaak is niets geweten.

Silvio Londero overleden

Zaterdag 19 februari 2022
Genk - Silvio Londero overledenDinsdag is Silvio Londero overleden, de echtgenoot van Marilena De Felice. Hij was 63 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: maandag (18.30-19.30uur) Uitvaartzorg Deborre aan de Oostlaan.

Theodossios Pitsioudis overleden

Zaterdag 19 februari 2022
Genk - Theodossios Pitsioudis overledenWonsdag is Theodossios Pitsioudis overleden, de echtgenoot van Paschalina Konstantinou. Hij was 88jaar. De uitvaartliturgie vindt dinsdag (10.30 uur) plaats in de Grieks Orthodoxe Kerk aan de Galopinstraat. Begroeting: maandag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Deborre aan de Oostlaan.

Nog steeds harde wind

Vrijdag 18 februari 2022
Weerbericht
Genk - Nog steeds harde windEen stormdepressie trekt vandaag over het Verenigd Koninkrijk met daar windkracht 10 en soms 11 en windstoten lokaal boven 160 km/u. Ook onze Noorderburen krijgen stormweer te verwerken met over de Wadden windstoten tot 150-160 km/u. Aan onze kust is een uitschieter van 130 km/u mogelijk en in Limburg zijn uitschieters van 100-110 km/u te verwachten. Daarbij staat een krachtige zuidwestenwind. Daarbovenop gaat het ook nog eens regenen. Het blijft flink waaien tot dinsdag, vanaf dan doet de wind het (…) Het hele nieuwsbericht

Treinverkeer flink verstoord

Vrijdag 18 februari 2022
Genk - Treinverkeer flink verstoordDe storm Eunice heeft op veel plaatsen schade aangericht aan ons spoorwegnet. In totaal werden al 40 incidenten opgetekend en het treinverkeer blijft zwaar verstoord. Verschillende ploegen zetten alles op alles om de schade zo snel mogelijk te herstellen zodat het treinverkeer in alle veiligheid kan hervatten.

Manfred Heinze overleden

Vrijdag 18 februari 2022
Genk - Manfred Heinze overledenDinsdag is Manfred Heinze overleden, de echtgenoot van Tineke Van Der Giessen. Hij was 64 jaar. Het afscheid vindt dinsdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Angela Niebojewski overleden

Vrijdag 18 februari 2022
Genk - Angela Niebojewski overledenGisteren is Angela Niebojewski overleden, de weduwe van Theo Ghelen. Zij was 82 jaar. Begroeting: dinsdag (18-19 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Boom op busje gevallen

Vrijdag 18 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Verbindingslaan in Diepenbeek is een omgewaaide boom op een busje beland. Er raakte niemand gewond.

Nieuwe vennootschap : BollenK Kine

Vrijdag 18 februari 2022
Kristof Bollen (32) uit Genk heeft de besloten vennootschap BollenK Kine opgericht met zetel aan de Hooiplaats. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer kinesitherapie en osteopathie.

Rita De Winter overleden

Vrijdag 18 februari 2022
Woensdag is Rita De Winter (74) overleden. Zij woonde in Genk en was afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Opgelet voor sterke wind

Vrijdag 18 februari 2022
Genk - Opgelet voor sterke windHoe zit het vandaag met de storm bij ons? vragen veel mensen zich af. Onze weerman Michel Nulens benadrukt dat het ergste van de storm voorbebehouden is voor Nederland, vooral boven de Wadden, en in iets mindere mate voor onze kust waar uitschieters tot 130 per uur mogelijk zijn. Ook in Limburg wordt het stormachtig, maar minder erg. Hier denken de meteodiensten aan windstoten tot 90 km per uur, met mogelijke uitschieters tot 100 of 110 km per uur en dat vooral na de middag tussen 14 en 18 uur. Weinig reden tot paniek dus, alleen opletten met zaken die kunnen loskomen of wegwaaien - en of het ideaal fietsweer is, laten we ook in het midden... Het KMI geeft voor Limburg code geel.
Vandaag gelezen
"Pesticiden mogen dan wel zijn gewassen beschermen, voor de landbouwer zelf zijn ze niet ongevaarlijk. Zo toont wetenschappelijk onderzoek aan dat er een verband is tussen pesticiden en de ziekte van Parkinson. En de beschermende kledij die landbouwers (zouden) moeten dragen, beschermt hen in veel gevallen helemaal niet. Dat blijkt uit een samenwerkingsproject van media in tien Europese landen, waaronder Knack." (Knack)

Fietsster (12) gewond bij aanrijding

Donderdag 17 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanmorgen rond 7.40 uur raakte een 12-jarige fietsster en een auto in een aanrijding betrokken in de Nierstraat in Diepenbeek. Het meisje raakte daarbij gewond.

Geen treinen in Nederland na 14u morgen

Donderdag 17 februari 2022
Het is maar dat je 't weet
Vanwege de aangekondigde (hevige) storm Eunice, die morgen voorbijkomt en mogelijk hevige windstoten zal veroorzaken, rijden er morgen vanaf twee uur in de namiddag geen treinen meer in Nederland. Dat is besloten omdat er anders gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. De kans is bijvoorbeeld groot dat er bomen op het spoor waaien en dat het voor storingsploegen te gevaarlijk is om hun werk te doen.

Daar is de Amerikaanse stierkikker

Donderdag 17 februari 2022
Het is maar dat je 't weet
Genk - Daar is de Amerikaanse stierkikkerZoomIn zes vijvers in het natuurgebied De Rammelaars in Ham zijn DNA-sporen van de Amerikaanse stierkikker (of brulkikker) ontdekt en dat is geen goed nieuws. Het is een invasieve soort en die moet liefst zo snel mogelijk bestreden worden. De provincie Limburg trekt hiervoor geld uit. Het was onderzoek van het Provinciaal Natuurcentrum en het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek dat de aanwezigheid kon aantonen.
De Amerikaanse stierkikker (foto) kan tot 25cm groot worden en een halve kilo wegen. Hij wordt ongeveer 14 jaar oud. Hij dankt zijn naam aan het felle geluid dat hij maakt en dat lijkt op dat van een brullende stier. (Foto Hans Put)

Vrouw (20) gewond bij botsing

Donderdag 17 februari 2022
Op de Europalaan in Genk botsten vanmiddag rond 13 uur twee auto's. Een 20-jarige vrouw uit Oudsbergen raakte daarbij gewond.

Gewond bij auto-ongeval

Donderdag 17 februari 2022
Op de Swinnenwijerweg is een 58-jarge man gewond geraakt bij een auto-ongeval. Het ongeval gebeurde deze namiddag rond 14.30 uur.

Inbraak in Armand Maclotlaan

Donderdag 17 februari 2022
Er is ingebroken in een woning aan de Armand Maclotlaan. De buit bestaat uit horloges en een laptop. Uit de kelder van een appartementsgebouw aan de Grotestraat is een mountainbike gestolen. De diefstallen zijn gisteren vastgesteld.

Irène Bleukx overleden

Donderdag 17 februari 2022
Dinsdag is Irène Bleux (93) overleden. Zij woonde in Genk maar was afkomstig van Peer. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Stormachtig!

Donderdag 17 februari 2022
Weerbericht
Genk - Stormachtig!De straalstroom ligt bijna recht boven onze regio waardoor tot en met het weekend veel wind verwacht wordt. Vooral op vrijdag passeert een stormdepressie dichtbij onze streken waardoor zeer krachtige rukwinden verwacht worden, met mogelijke windschade als gevolg. De temperaturen blijven ondertussen op een hoog pitje voor de wind.
Vandaag is het bewolkt met in de ochtend kans op enkele buien. Het waait nog flink met rukwinden tot 80 km/u. Na de middag blijft het droog en is er (…) Het hele nieuwsbericht

Hilda Palmers overleden

Donderdag 17 februari 2022
Genk - Hilda Palmers overledenOp 11 februari overleed Hilda Palmers, de echtgenote van Willy Colemont. Zij was 70 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (14 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt. Begroeting: vrijdag (19-20uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Philomena Geraerts overleden

Donderdag 17 februari 2022
Genk - Philomena Geraerts overledenOp 11 februari is Philomena Geraerts overleden, de weduwe van Mathieu Houben. Zij was 95 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Code geel: wind

Donderdag 17 februari 2022
Weerbericht
Genk - Code geel: wind
Het KMI waarschuwt voor code geel omwille van storm en wind. Mogelijk wordt dit vandaag nog omgezet naar code oranje.
"Tussen vrijdagmiddag en zaterdag middernacht verwachten we storm (9 Bf) tot zware storm tot zeer zware storm (10-11 Bft) op de Belgische Noordzee, met windstoten die over de noordwestelijke landshelft kunnen oplopen van 100 km/h (meest optimistische scenario) tot 130 km/u of zelfs nog iets meer (meest pessimistische scenario, aan zee) met dus kans op windschade", zegt het KMI. Ondertussen giert de wind ook vandaag al flink. 
Genk - Eendracht Termien verslaat Lille UnitedEendracht Termien heeft vanavond zijn inhaalwedstrijd tegen KVC Lille United A gewonnen met 2-0. Bram Valkeners en Jerome Kroonen maakten de doelpunten. Zondag ontvangt Eendracht Termien Racing Mechelen.

Twee fietsers gewond bij aanrijdingen

Woensdag 16 februari 2022
Vanmorgen rond 8.30 uur botsten een auto en een minderjarige fietser uit Genk in de Zuster Eduardalaan. De fietser raakte daarbij gewond. In de Berglaan raakte deze voormiddag rond 11.35 uur een 49-jarige fietser uit Genk gewond bij een aanrijding met een auto.

Lisette Knevels overleden

Woensdag 16 februari 2022
Genk - Lisette Knevels overledenMaandag is Lisette Knevels overleden, de echtgenote van Robert Leekens. Zij was 75 jaar. Begroeting: vrijdag (18.30-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Angiolina Cianci Alicanti overleden

Woensdag 16 februari 2022
Genk - Angiolina Cianci Alicanti overledenMaandag is Angiolina Cianci Alicanti overleden, de weduwe van Angelo Picerno. Zij was 87 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.
Genk - Valentijn anders (slot): distelboktorrenZoomEen koppeltje distelboktorren vierde gisteren Valentijn tussen de stekels van een distel. Een stekelig gebeuren! (Foto Pierre Rutten)

Aannemer Carlo Kempeneers failliet

Dinsdag 15 februari 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag de Genkse aannemer Carlo Kempeneers failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 15 maart ingediend worden.
Voor de wedstrijd van morgenavond tegen KV Mechelen ziet de KRC-selectie als volgt uit: Vandevoordt, Leysen, Stevens, McKenzie, Sadick, Arteaga, Juklerod, Lucumi, Preciado, Aziz, Heynen, Trésor, Geusens, Hrosovsky, Oyen, Thorstvedt, Ito, Bongonda, Onuachu en Paintsil.
Op de Europalaan werd vanmorgen rond 7.30 uur een minderjarige fietser uit Meerhout aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond.

Auto tegen vangrail: vrouw gewond

Dinsdag 15 februari 2022
Op de Westerring botste gisterennamiddag rond 16.30 uur een auto tegen een vangrail. De bestuurster, een 38-jarige vrouw uit Bilzen, raakte daarbij gewond.

Diefstal in Boterbloemstraat

Dinsdag 15 februari 2022
Dieven gingen aan de haal met geld en juwelen uit een woning aan de Boterbloemstraat. De diefstal werd gisteren vastgesteld.

Laptops en iPhones gestolen

Dinsdag 15 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Onbekenden hebben de voorbije nacht vieb laptops en drie iPhones gestolen uit een winkel aan de Grote Baan in Kuringen. Om in de winkel te geraken sloegen zij de etalageruit stuk. De totale schade wordt geraamd op zo’n 10.000 euro.

Vrachtwagen gekanteld op snelweg

Dinsdag 15 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op de E313 tussen Bilzen en Diepenbeek is deze voormiddag een vrachtwagen gekanteld. De bestuurder raakte als bij wonder slechts lichtgewond.

Louis van Dooren overleden

Dinsdag 15 februari 2022
Genk - Louis van Dooren overledenZaterdag is Louis van Dooren overleden, de echtgenoot van Lies Van Kwikkelberghe.. Hij was 80 jaar en afkomstig van Weert. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Deborre aan de Oostlaan.

René Speelmans overleden

Dinsdag 15 februari 2022
Genk - René Speelmans overledenZaterdag is René Speelmans overleden, de echtgenoot van Marie Louise Valkeners. Hij was 81 jaar en afkomstig van Genk. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de H. Hartkerk in Diepenbeek.

Urbain Piette overleden

Dinsdag 15 februari 2022
Genk - Urbain Piette overledenOp 10 februari is Urbain Piette overleden, de echtgenoot van Martha Geraerts. Hij was 83 jaar en afkomstig van Mal. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

Youth League: KRC loot Liverpool

Maandag 14 februari 2022
Voor de achtste finales van de Youth League heeft KRC Genk Liverpool geloot. Als KRC Liverpool uitschakelt, komt het uit tegen AZ of Juventus.

Genkse beloften kloppen KV Mechelen

Maandag 14 februari 2022
De Genkse beloften hebben KV Mechelen verslagen met 2-1. Geusens en John maakten de Genkse doelpunten. De Genkse beloften hebben twaalf zeges behaald in dertien wedstrijden.

Maria Hermans overleden

Maandag 14 februari 2022
Genk - Maria Hermans overledenGisteren is Maria Hermans overleden, de weduwe van de in 2008 gestorven Albert Thoelen. Zij was 90 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Carmela Picerno overleden

Maandag 14 februari 2022
Zaterdag is Carmela Picerno overleden. Zij was 73 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Jurgen Missfeldt overleden

Maandag 14 februari 2022
Genk - Jurgen Missfeldt overledenZaterdag is Jurgen Missfeldt overleden, de echtgenoot van Lieve Bergen. Hij was 70 jaar en afkomstig van Gelsenkirchen. Het afscheid vindt vrijdag (14 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur).

Marcel Thijs overleden

Maandag 14 februari 2022
Genk - Marcel Thijs overledenVrijdag is Marcel Thijs overleden, de echtgenoot van Rooske Jambon. Hij was 92 jaar. Het afscheid vindt vrijdag (11 uur) plaats in de aula van Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: donderdag (18-19 uur).
Genk - Valentijn anders (5): toon je witte billenZoomAalscholvers zijn vroege vogels. Hun broedseizoen is nu al van start gegaan en dan zijn de zwarte “waterraven” op hun mooist, met fijne witte sierveertjes rond de nek, een intens gele huid om de snavelbasis en een grote witte vlek op de dijen. Vanuit hun boomnest staren de mannen naar de overvliegende vrouwtjes en slaan ze opgewonden met hun vleugels. Zo worden hun witte dijen afwisselend bedekt en blootgegeven. Probeer daar maar eens aan te weerstaan... (Natuur en Bos - foto Mario Vanoppen)
Vandaag - Valentijn! - schiet Cupido volop liefdespijlen af, maar hij is niet alleen. Ook sommige slakken schieten met scherp. Hun liefdespijlen zijn ongeveer een centimeter lang en bevatten geslachtshormonen die de andere partij ontvankelijker maken voor sperma. Het afschieten van de liefdespijl staat volledig los van de sperma-overdracht, en is dus een voorafgaande 'steekpartij' die de kans op reproductie verhoogt. (Natuur en Bos)

Drie nieuwe spelers voor STA Genk

Maandag 14 februari 2022
Genk - Drie nieuwe spelers voor STA GenkSTA Genk heeft drie nieuwe spelers aangetrokken: Ismael Jarir, Samir Stivaletta en Steffen Denruyter van Winterslag.

Volleybal: Genk - Riemst 2-3

Maandag 14 februari 2022
In het volleybal (heren derde nationale B) heeft Genk van Riemst verloren met 2-3. Dat gebeurde na twaalf overwinningen op rij. Sets: 19-25, 22-25, 25-20, 25-19, 11-15.

Valentijn anders (3): dansmuggen

Zondag 13 februari 2022
Genk - Valentijn anders (3): dansmuggenZoomEen foto van parende dansmuggen (Chironomidae). Het mannetje heeft een prooi gevangen en geeft die als cadeautje aan het vrouwtje, met de bedoeling gemakkelijker te kunnen paren. Zal het vrouwtje dat aannemen?  (Foto Frido Van Hertum)
De KRC-Ladies hebben Woluwe verslagen met 7-1. Aan de rust was de stand al 5-0. Geraedts (3), Van Den Steen, Gielen, Duijsters en Petry maakten de doelpunten.

Twee inbraken in dezelfde straat

Zondag 13 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
In de Helstraat in Diepenbeek is de voorbije nacht ingebroken in twee woningen. De daders maakten onder meer juwelen en geld buit.

STA Genk A klopt Diepenbeek

Zondag 13 februari 2022
Genk - STA Genk A klopt DiepenbeekSTA Genk A is bij Diepenbeek gaan winnen met 1-3.

Exc. Hamont - Turkse Rangers: 2-2

Zondag 13 februari 2022
Genk - Exc. Hamont - Turkse Rangers: 2-2Turkse Rangers is op het veld van Exc. Hamont niet verder gekomen dan een gelijkspel: 2-2.
Genk - Bregel Sport - Zepperen-Brustem 0-0Bregel Sport en Zepperen-Brustem hebben vanmiddag 0-0 gelijkgespeeld. Remans pakte geel.

Boxberg B verliest van HW Zonhoven

Zondag 13 februari 2022
Genk - Boxberg B verliest van HW ZonhovenBoxberg B heeft vandaag met 0-2 verloren van Halveweg Zonhoven.

E. Houthalen - Bokrijk Sport 1-1

Zondag 13 februari 2022
Genk - E. Houthalen - Bokrijk Sport 1-1Eendracht Houthalen en Bokrijk Sport hebben vanmiddag 1-1 gelijkgespeeld.
Genk - Racing Boxberg A geklopt door Heis SportRacing Boxberg A heeft vanmiddag met 4-2 verloren op het veld van Heis Sport.

Genk VV verliest van Umitspor

Zondag 13 februari 2022
Genk - Genk VV verliest van UmitsporGenk VV heeft vanmiddag met 3-0 verloren op het veld van Umitspor Maasmechelen A.
Gisteren moest een buschauffeur in de Stalenstraat een noodstop maken voor een auto die een parking verliet. In de bus raakten daardoor twee passagiers gewond: een 59-jarige Genkenaar en een 56-jarige man uit Lanaken.

Woninginbraak in Tulpenstraat

Zondag 13 februari 2022
Bij een woninginbraak in de Tulpenstraat zijn juwelen en geld gestolen. Aan het sportcentrum gingen onbekenden met een elektrische fiets aan de haal.

Drie motoren gestolen

Zondag 13 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Uit een bijgebouw in de Dorpsstraat in As zijn drie motoren gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.
Bernd Storck heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de wedstrijd van morgen tegen Standard: Vandevoordt, De Boeck, Leysen, McKenzie, Ouattara, Arteaga, Munoz, Lucumi, Cuesta, Preciado, Tresor, Geusens, Hrosovsky, Oyen, Tjorstvedt, Ito, Bongonda, Onuachu, Paintsil en Németh.

Eendracht Termien wint in Betekom

Zaterdag 12 februari 2022
Genk - Eendracht Termien wint in BetekomEendracht Termien is vanavond met 0-1 gaan winnen op het veld van Betekom.

Zaalvoetbal: Koersel - Genk 1-6

Zaterdag 12 februari 2022
In tweede nationale B van het zaalvoetbal heeft RSC Koersel thuis met 1-6 verloren van ZVK A5 Genk.

Brand in slaapkamer

Zaterdag 12 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vanochtend ontstond brand in de slaapkamer van een woonst aan de Bevrijdingslaan in As. De brand is vanzelf gedoofd. De brandweer heeft het pand geventileerd.

Coronabarometer naar oranje

Zaterdag 12 februari 2022
Genk - Coronabarometer naar oranjeZoom                                                                           (Cartoon: Fobie)

Het stikstofkluwen

Zaterdag 12 februari 2022
Vandaag gelezen
De hoeveelheid stikstof waarover de Vlaamse regering discussieert is een illusie. Haar data kloppen niet. Het is een knoeiboel. Met de intussen vertrouwde ingrediënten: databanken die niet op elkaar aangesloten zijn, verkokering van administraties, naïeve aannames, onderbemande controlediensten, politieke laksheid, dienstbetoon aan de achterban, plooien voor lobby's.
(Karel Verhoeven in De Standaard)

Volkert Bitter overleden

Zaterdag 12 februari 2022
Genk - Volkert Bitter overledenWoensdag is Volkert Bitter overleden, de echtgenoot van Marthy Michalik. Hij was 62 jaar en afkomstig van Bremen. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.
Voor zijn rode kaart op OHL krijgt Heynen één speeldag effectieve schorsing en twee voorwaardelijke. Hij moet ook een boete van 2.000 euro betalen. Dat heeft het Disciplinair Comité van het profvoetbal vanavond beslist. Het Bondsparket had eerder twee dagen effectieve schorsing en één voorwaardelijke gevorderd.

Mariabeeld mikpunt van vandalen

Vrijdag 11 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Vandalen hebben het gezicht van het 6 meter hoge Mariabeeld op de Hesselberg in Zutendaal rood gespoten. Het beeld staat er al 60 jaar.

José Custers overleden

Vrijdag 11 februari 2022
Genk - José Custers overledenWoensdag is José Custers overleden, de echtgenote van Fernand Cleene. Zij was 80 jaar en afkomstig van Gruitrode. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: zondag (17-19 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Volkert Bitter overleden

Vrijdag 11 februari 2022
Woensdag is Volkert Bitter overleden. Hij was 62 jaar en afkomstig van Bremen. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Urbain Piton overleden

Vrijdag 11 februari 2022
Genk - Urbain Piton overledenWoensdag is Urbain Piton overleden, de levenspartner van Chris Ramakers. Hij was 81 jaar en afkomstig van Meeswijk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: maandag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

In en uit bij Eendracht Termien

Donderdag 10 februari 2022
Genk - In en uit bij Eendracht TermienEendracht Termien heeft verdediger Stef Heeren van Sporting Hasselt aangetrokken. Termien-speler Stan Croonen verkast naar Genk VV.

Materiaal gestolen in studio

Donderdag 10 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Aan de Oppelsenweg in Zonhoven is er ingebroken in een studio. Er is werkmateriaal gestolen.

Zware straf voor drugsdealer

Donderdag 10 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Zware straf voor drugsdealer24 maanden cel en een boete van 8.000 euro: dat is de straf die een dertiger uit Diepenbeek vandaag gekregen heeft voor het dealen van drugs. De celstraf is met uitstel voor het gedeelte dat de voorhechtenis overtreft. Ook de boete is voor helft met uitstel. (PG)

Brandje bij dakwerken

Donderdag 10 februari 2022
Genk - Brandje bij dakwerkenVanmorgen is brand ontstaan bij het uitvoeren van dakwerken aan wijkcentrum Dynamo aan de Noordlaan. De dakwerkers konden het vuur grotendeels blussen zodat de brandweer enkel moest nablussen.

KRC Genk niet akkoord met bondsparket

Donderdag 10 februari 2022
KRC Genk gaat niet akkoord met het bondsparket dat Bryan Heyen drie speeldagen (twee effectief en één voorwaardelijk) wil schorsen voor zijn rode kaart op OHL. Heynen verschijnt vrijdag voor het Disciplinaire Comité van de KBVB.

Valentijn anders (1): de tijgerspin

Donderdag 10 februari 2022
Vandaag gelezen
Genk - Valentijn anders (1): de tijgerspinZoom"Ter compensatie van de zeemzoete Valentijnberichten, brengen wij de komende dagen enkele opvallende wildeliefdeverhalen uit de dierenwereld. Beginnen doen we met tijgerspinnenliefde, waarbij de vrouw (foto) een echte femme fatale is.
Het is namelijk uitzonderlijk dat het mannetje het liefdesspel overleeft. Na de paring spint de bevruchte tijgerspin haar partner in, om later als voedsel te dienen. Als ultieme wraak laat het mannetje tijdens de paring één van z'n twee genitaliën in het vrouwtje zitten, wat de kans verkleint dat anderen zich nog met haar kunnen voortplanten. Van een giftige, allesverslindende relatie gesproken!"
(Agentschap Natuur en Bos)(Archieffoto Theo Stinckens)

Leonore Verhaegen overleden

Donderdag 10 februari 2022
Genk - Leonore Verhaegen overledenOp 3 februari overleed Leonore Verhaegen. Zij was 83 jaar. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Antwerp - LVL Genk 1-3

Woensdag 9 februari 2022
Genk - Antwerp - LVL Genk 1-3In het volleybal heeft LVL Genk met 1-3 gewonnen van Antwerp. Sets: 20-25, 16-25, 25-12, 17-25. In de rangschikking staat LVL Genk tweede.

STA Genk B - Bokrijk Sport 1-6

Woensdag 9 februari 2022
Genk - STA Genk B - Bokrijk Sport 1-6De inhaalwedstrijd STA Genk B - Bokrijk Sport die vanavond werd gespeeld is geëindigd op 1-6.
Genk - 'Studio 100' krijgt geen radiolicentieZoom                                                                       (Cartoon: Fobie)

U19 KRC Genk - Chelsea 5-1

Woensdag 9 februari 2022
In de Youth League hebben de U19 van KRC Genk vanmiddag thuis gewonnen van Chelsea met 5-1. Diawara (2), Geusens, Abid en Cutilla-carpe maakten de Genkse doelpunten. De Genk-jonkies staan in de achtste finales.

Motorrijder (19) gewond bij botsing

Woensdag 9 februari 2022
Vanmorgen rond 7.45 uur botsten een auto en een 19-jarige motorrijder uit Hasselt op de Hasseltweg, ter hoogte van de Zouwstraat. De motorrijder raakte daarbij gewond.

Hoge maxima

Woensdag 9 februari 2022
Weerbericht
Genk - Hoge maximaMet de aanvoer van lucht van subtropische oorsprong bereikt het kwik uitzonderlijk hoge waarden voor de tijd van het jaar. De wolkenvelden en de wind moeten we er echter wel bijnemen. Na de doortocht van koufront op donderdag, wordt het een flink stuk kouder en tijdens de nacht is er kans op nachtvorst. Overdag krijgen we wel de zon te zien. Na het weekend wordt het terug zachter, maar dat gaat gepaard met regen. 
Vandaag is het zwaar bewolkt met vooral in de ochtend kans op een drupje (…) Het hele nieuwsbericht

Honden in Vlaanderen

Woensdag 9 februari 2022
Genk - Honden in VlaanderenZoomSinds 1998 geldt er een identificatie- en registratieplicht voor honden. Alle honden moeten gechipt worden en geregistreerd zijn voor ze verhandeld worden. In Vlaanderen werden vorig jaar bijna 113.000 honden aangemeld in de hondendatabank, meldt minister Weyts. De totale teller van het aantal geregistreerde honden staat daarmee op 1.378.400. Dit zijn in theorie alle levende honden in Vlaanderen. Baasjes dienen immers ook het overlijden van hun viervoeter verplicht aan te geven in DogID, maar dit (…) Het hele nieuwsbericht

Gina Capani overleden

Woensdag 9 februari 2022
Genk - Gina Capani overledenMaandag is Gina Capani overleden, de weduwe van de in 1996 gestorven Giuseppe Polo. Zij was 87 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de Christus Koning kerk kin Waterschei. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

KRC speelt vanavond inhaalwedstrijd

Woensdag 9 februari 2022
KRC Genk speelt vanavond een inhaalwedstrijd op het veld van OHL. Daniel Muñoz pakte tegen Essevee zijn vijfde gele kaart en zit een schorsingsdag uit. Zijn vervanger is Angelo Preciado, die terugkeert in de selectie. Er voor het eerst bij: belofte Yentl Van Genechten (21), ook een offensieve rechtsachter. Ook Mark McKenzie maakt deel uit van de groep van 20. Aziz Ouattara en de herstellende András Németh ontbreken. Jay-Dee Geusens speelt morgen met de U19 in de UEFA Youth League tegen Chelsea. Doelman Brent Stevens zal in die wedstrijd tussen de palen staan. Daardoor komt Zenzo De Boeck bij de A-kern voor de match in Leuven.

Pietro Belcastro overleden

Woensdag 9 februari 2022
Genk - Pietro Belcastro overledenOp 1 februari is Pietro Belcastro overleden, de echtgenoot van Olga Ruyl. Hij was 79 jaar. Het afscheid en de begraving op de begraafplaats van Waterschei vonden in besloten kring plaats.

Roland Pijls overleden

Woensdag 9 februari 2022
Genk - Roland Pijls overledenOp 4 februari is Roland Pijls overleden, de echtgenoot van Fabienne Cornelis. Hij was 68 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-20uur) in het clubhouse van Spiegelven Golfclub aan de Wiemesmeerstraat.

Francesca Canale overleden

Woensdag 9 februari 2022
Genk - Francesca Canale overledenMaandag is Francesca Canale overleden, de weduwe van de in 2011 gestorven Antonino Randazzo. Zij was 95 jaar. De uitvaartliturgie vindt vrijdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van de Italiaanse Missie aan de Risstraat. Begroeting: donderdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Fernand Wiame overleden

Woensdag 9 februari 2022
Genk - Fernand Wiame overledenOp 5 februari is Fernand Wiame overleden, de echtgenoot van Lizette Claes. Hij was 85 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: donderdag (18.30-19 uur) in funerarium Witters en Baers in Zolder-Centrum.
Heb je een goed idee dat als basis of goede praktijk kan ingezet worden om vernieuwende, toekomstgerichte, duurzame, kwaliteitsvolle en betaalbare woonvormen te realiseren in een kwalitatieve woon- en leefomgeving? Dien dan ten laatste op 31 maart 2022 je projectaanvraag in om daarmee het aanbod aan betaalbare en kwalitatieve woonvormen in Limburg te verhogen. Meer informatie en veel gestelde vragen over deze subsidie vind je hier.

Twee falingen

Dinsdag 8 februari 2022
De Ondernemersrechtbank in Tongeren heeft vandaag horecazaak Electra en veiligheidsdienst Karakaya Yigit, beide uit Genk, failliet verklaard. Schuldvorderingen moeten voor 9 maart ingediend worden.

Wietplantage ontmanteld

Dinsdag 8 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Genk - Wietplantage ontmanteldDe civiele bescherming heeft vanavond een wietplantage ontmanteld die eerder op de dag ontdekt werd aan de Kempische Steenweg in Hasselt. Het betrof zo'n 400 planten.

Actie voor redding van de kievit

Dinsdag 8 februari 2022
Genk - Actie voor redding van de kievitZoomDe populatie van de kievit in Vlaanderen is bedreigd en het is alle hens aan dek, willen we de soort als broedvogel niet kwijtraken in de Vlaamse velden, zegt Natuurpunt. Daarom lanceert de Werkgroep voor Weide- en Akkervogels (WWA) het ‘Actieplan Kievit’ waarbij men landbouwers en vrijwilligers wil verenigen om de handen in elkaar te slaan voor de kievit in Vlaanderen.
Om zoveel mogelijk nesten van kievit in kaart te brengen, is de werkgroep op zoek naar meer vrijwilligers (…) Het hele nieuwsbericht

Botsing aan oprit snelweg

Dinsdag 8 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Aan de oprit van de E313 in Diepenbeek zijn twee gewonden gevallen bij een botsing tussen twee auto's. Het ongeval gebeurde gisterenavond.

Inbraak met koevoet mislukt

Dinsdag 8 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Dieven poogden met een koevoet binnen te dringen in een huis aan de Kempenlaan in Diepenbeek. Zij slaagden echter niet in hun opzet. De politie kreeg gisterennamiddag melding van de feiten.
Kort nieuws van bij de buren
In de Dorpsstraat in Diepenbeek is een 94-jarige voetgangster gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Het ongeval gebeurde gisterenmiddag.

Fietser (58) aangereden door auto

Dinsdag 8 februari 2022
In de Wiemismeerstraat is gisterennamiddag rond 16.40 uur een 58-jarige fietser uit Genk aangereden door een auto. Hij raakte daarbij gewond.

Anatoli Mpasiaridou overleden

Dinsdag 8 februari 2022
Genk - Anatoli Mpasiaridou overledenZondag is Anatoli Mpasiaridou overleden, de echtgenote van Angelos Oxinoudis. Zij was 76 jaar. De uitvaartliturgie vindt donderdag (14 uur) plaats in de Grieks-Orthodoxe kerk aan de Gallopinstraat. Begroeting: woensdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Maria Lieben overleden

Dinsdag 8 februari 2022
Genk - Maria Lieben overledenZondag is Maria Lieben overleden, de weduwe van de in 2015 gestorven Jef Thijs. Zij was 92 jaar. Het afscheid vindt zaterdag (11 uur) plaats in de aula van uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan.

Jef Noben overleden

Dinsdag 8 februari 2022
Genk - Jef Noben overledenOp 4 februari is Jef Noben overleden, de weduwnaar van de in 2018 gestorven Julia Neyens. Hij was 85 jaar, afkomstig van Zutendaal en woonde in Genk. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: vrijdag (19-20 uur) in Uitvaartcentrum Remans aan de Hoogstraat.
Het is maar dat je 't weet
Genk - Hoeveelheid plastic afval in zee dramatischZoomDe verwachte groei van plasticvervuiling in grote delen van onze oceanen heeft tegen het eind van deze eeuw onherstelbare ecologische gevolgen als nu geen actie wordt ondernomen om het gebruik en de productie van plastic terug te dringen. De productie van plastic zal rond 2040 naar verwachting meer dan verdubbelen, waardoor het plastic afval in de oceaan tegen 2050 verviervoudigt. Wereld Natuur Fonds.

Nieuwe vennootschap: Hot-hoef

Maandag 7 februari 2022
Sebastian Galazewski uit Anzegem en Sebastian Littwinn uit Tielt hebben de besloten vennootschap Hot-Hoef opgericht met zetel aan de Weg naar Zwartberg. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer de uitbating van hotels, motels, restaurants en tavernes en de organisatie van banketten, feesten, buffetten en salons.

Twee ongevallen met fietsers

Maandag 7 februari 2022
In de Rozenkranslaan is een 42-jarige fietser uit Genk deze voormiddag rond 9.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Vanmiddag rond 12.30 uur werd een 51-jarige fietsster uit Genk in dezelfde straat aangereden door een auto. Ook zij raakte gewond.

TV gestolen uit verenigingslokaal

Maandag 7 februari 2022
Uit een verenigingslokaal aan de Noordlaan is een televisietoestel gestolen. De diefstal is gisteren vastgsteld.

Palmyre Lowie overleden

Maandag 7 februari 2022
Genk - Palmyre Lowie overledenZaterdag is Palmyre Lowie (64) overleden, d echtgenote van Erik Maes. Zij woonde in Opglabbeek en was afkomstig uit Genk. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: donderdag (18.30-19.30 uur) in UCAS aan de Kerkstraat.

Cas Lekens overleden

Maandag 7 februari 2022
Genk - Cas Lekens overledenGisteren is Cas Lekens overleden, de echtgenoot van Jeannine Vanoppen. Hij was 76 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Volleybal: LVL klopt Michelbeke

Maandag 7 februari 2022
Genk - Volleybal: LVL klopt MichelbekeIn Liga A (dames) van het volleybal heeft LVL Genk Michelbeke verslagen met 3-0. Sets: 25-18, 25-13, 25-15.

Guido Van Berendonck overleden

Maandag 7 februari 2022
Genk - Guido Van Berendonck overledenOp 3 februari is Guido Van Berendonck overleden, de echtgenoot van Maria Estevens. Hij was 80 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: woensdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans.

Juwelendiefstal in Roerstraat

Zondag 6 februari 2022
In een woning aan de Roerstraat zijn juwelen gestolen. De diefstal is vrijdag vastgesteld.
Genk - Bregel Sport verslaat Torpedo HasseltBregel Sport is vanmiddag met 1-4 gaan winnen op het veld van Torpedo Hasselt A.

STA Genk B wint bij Zutendaal

Zondag 6 februari 2022
Genk - STA Genk B wint bij ZutendaalSTA Genk B is bij Zutendaal B gaan winnen met 0-5.

Bokrijk wint van Kabouters B

Zondag 6 februari 2022
Genk - Bokrijk wint van Kabouters BBokrijk Sport heeft Kabouters Opglabbeek B verslagen met 4-0.
Genk - Sparta Lille verliest van Turkse RangersDe Turkse Rangers hebben vanmiddag Sparta Lille verslagen met 3-1.

Wedstrijd Boxberg B ook afgelast

Zondag 6 februari 2022
Genk - Wedstrijd Boxberg B ook afgelastDe wedstrijd Umitspor B - Racing Boxberg B is als gevolg van de overvloedige regenval afgelast. Het terrein is onbespeelbaar.

Genk VV - Lanaken gaat niet door

Zondag 6 februari 2022
Genk - Genk VV - Lanaken gaat niet doorDe voetbalwedstrijd Genk VV - Lanaken is afgelast. Door de overvloedige regenval is het terrein onbespeelbaar.

STA Genk A - Kesselt afgelast

Zondag 6 februari 2022
Genk - STA Genk A - Kesselt afgelastDoor de overvloedige regenval gaat de wedstrijd niet door. Het terrein is volkomen onbespeelbaar.
Genk - Wedstrijd Racing Boxberg A gaat niet doorAls gevolg van de overvloedige regenval gaat de voetbalwedstrijd Racing Boxberg A - E. Mechelen-aan-de-Maas niet door. Het terrein is onbespeelbaar.

Termien - Lille afgelast

Zondag 6 februari 2022
Genk - Termien - Lille afgelastDe voetbalwedstrijd Termien-Lille is afgelast. Door de overvloedige regenval is het terrein onbespeelbaar.

Paraplu open en regenjas aan

Zaterdag 5 februari 2022
Genk - Paraplu open en regenjas aanZoomHet KMI voorspelt vanaf vannacht continue regen, die in de loop van morgenochtend intenser wordt. De regen zou kunnen aanhouden tot zondagavond en ook daarna kunnen plaatselijk nog stevige buien vallen. In het hele land, behalve in West-Vlaanderen geldt code geel voor regen, in de provincie Luik geldt zelfs code oranje, daar wordt de meeste neerslag verwacht. Meer info bij VRT-nieuws (Foto Sourav Mishra)

Even naar het verleden kijken

Zaterdag 5 februari 2022
Genk - Even naar het verleden kijkenZoomHet KMI voorspelt veel regen voor morgen. Ideaal dus om eens te surfen naar de website van het Gallo-Romeins Museum in Tongeren. Want dat museum toont zijn collectie ook online. Je vindt er 150 van de topstukken, met veel duiding. Zopas zijn er 5500 (!) nieuwe voorwerpen toegevoegd, waaronder 500 Romeinse munten. Die krijgen basisinformatie mee. Neem eens een kijkje! Want het is ongelooflijk wat er in onze provincie aan archeologische stukken is bovengehaald en waarvoor die voorwerpen eeeeeeuwen geleden dienden. Zoals deze dobbelsteen, volledig uit mergpijp vervaardigd, met gegraveerde ogen. Hij dateert uit de eerste eeuw na Christus.  (Foto GRM)
Genk - Zaalvoetbal: ZVK A5 Genk klopt BorgerhoutIn twee nationale B van het zaalvoetbal is ZVK A5 Genk met 1-2 gaan winnen bij FT Borgerhout.
Het duel Standard - KRC Genk Ladies, gepland voor vandaag, wordt uitgesteld tot 26 februari. Standard kampt met een corona-uitbraak.

Wisselvallige week

Zaterdag 5 februari 2022
Weerbericht
Genk - Wisselvallige weekMet een mobiele wig van hogedruk wordt het vandaag vrij zonnig. Zondag trekt een actieve storing over onze streken en krijgen we veel wind en regen. Het wordt dus een erg wisselvallig weekend. Na het weekend breekt een zachte periode aan, maar vanaf de tweede helft van de week wordt het wat kouder.
Vandaag is het best wel koud in de ochtend met minima rond of net boven het vriespunt. De zon domineert en duwt het kwik al vlug richting 8 of 9 graden. Na de middag krijgt de zon wel steeds meer (…) Het hele nieuwsbericht

Karin Ketelslegers overleden

Zaterdag 5 februari 2022
Genk - Karin Ketelslegers overledenDonderdag is Karin Ketelslegers overleden, de echtgenote van Sergio Cossero. Zij was 61 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring. Begroeting: dinsdag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Nieuwe vennootschap: Bicla

Vrijdag 4 februari 2022
Patrick Claes uit Genk heeft de besloten vennootschap Bicla opgericht met zetel aan Volmolen. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het verlenen van consultancy aan bedrijven, dienstverlenende ondersteuning bij events en de aanleg en het onderhoud van tuinen, parken en sportvelden.

Nieuwe vennootschap: EnergySafe

Vrijdag 4 februari 2022
Türker Akpinar en Songül Tekin, beiden uit Genk, hebben de besloten vennootschap EnergySafe opgericht met zetel aan de Blookstraat. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het plaatsen van sanitaire voorzieningen en centrale verwarming, elektriciteitswerken, het plaatsen van zonnepanelen en herstelling van elektrische apparatuur.

Juwelen en horloges gestolen

Vrijdag 4 februari 2022
Dieven gingen aan de haal met juwelen en twee horloges uit een woning in de Molenstraat. De diefstal werd gisteren vastgesteld.

Limburg blijft één regio

Vrijdag 4 februari 2022
Genk - Limburg blijft één regioZoomLimburg blijft één regio. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Het oorspronkelijk plan van minister Bart Somers om de provincie te verdelen in drie regio's, wordt afgevoerd. 

Bestelwagen over de kop op E314

Vrijdag 4 februari 2022
Genk - Bestelwagen over de kop op E314ZoomVanmorgen rond 7 uur ging een bestelwagen over de kop op de E314. De bestuurder liep daarbij verwondingen op. Overbrenging van het slachtoffer naar het ziekenhuis bleek noodzakelijk.

Julia Vanloffelt overleden

Vrijdag 4 februari 2022
Genk - Julia Vanloffelt overledenMaandag is Julia Vanloffelt overleden, de weduwe van de in 1996 gestorven Norino Garbuglia. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: zaterdag (16-17 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

139 schutterijen op OLS

Donderdag 3 februari 2022
Genk - 139 schutterijen op OLSZoom139 buksschutterijen uit beide Limburgen hebben zich ingeschreven voor het Oud Limburgs Schuttersfeest van dit jaar. Dat vindt op de eerste zondag van juli plaats in het Nederlands-Limburgse Meijel, waarvan de plaatselijke schutterij Sint-Willibrordus in 2019 het schuttersfeest won. In 2020 en 2021 kon het OLS niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen.

Nieuwe vennootschap: Stijn Creemers

Donderdag 3 februari 2022
Stijn Creemers (32) uit Genk heeft de besloten vennootschap Stijn Creemers opgericht met zetel aan de Turfstraat. Het betreft onder meer een onderneming in roerende en onroerende goederen. De onderneming zal zich ook inlaten met managementactiviteiten.

Marcel Kusters overleden

Donderdag 3 februari 2022
Genk - Marcel Kusters overledenIn Koersel is op 19 januari Marcel Kusters overleden, de echtgenoot van Marie Verbruggen. Hij was 83 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vond plaats in intieme kring.

Johnny Hardenne overleden

Donderdag 3 februari 2022
Genk - Johnny Hardenne overledenMaandag is Johnny Hardenne overleden, de echtgenoot van Sandra Blokken, Hij was 67 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme kring. Begroeting: vrijdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Louisa Feys overleden

Donderdag 3 februari 2022
Genk - Louisa Feys overledenMaandag is Louisa Feys overleden, de echtgenote van Maurice Gielen. Zij was 88 jaar. De uitvaartliturgie vindt zaterdag (10.30 uur) plaats in de parochiekerk van Genk-Centrum. Begroeting: vrijdag (19.30-20.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Lizette Bringmans overleden

Donderdag 3 februari 2022
Genk - Lizette Bringmans overledenOp 28 januari is in Diepenbeek Lizette Bringmans overleden, de echtgenote van Herman Nassen. Zij was 64 jaar en afkomstig van Genk. Het afscheid vindt plaats in intieme kring.

Simonne Coninx overleden

Woensdag 2 februari 2022
Genk - Simonne Coninx overledenVandaag is Simonne Coninx overleden, de echtgenote van Frans D'Helft. Zij was 79 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: maandag (19-20 uur) bij Uitvaartzorg Lantmeeters aan de Hoogstraat.

PlayStation gestolen

Woensdag 2 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Er is ingebroken in een huis aan de Langveldstraat in Zonhoven. De daders maakten er een PlayStation 4 buit.
Genk - 13 handbalclubs met meer dan 200 ledenDe Vlaamse Handbalvereniging telt zes clubs met meer dan 300 leden en 13 clubs met meer dan 200 leden. Dat blijkt uit de jaarlijkse ledentelling van de vereniging. 33 clubs hadden een stijging in hun ledenaantal, 26 een daling. 14 clubs stegen met 10 of meer leden, 13 clubs daalden met meer dan 10 leden.   
Er zijn vijf clubs die met 20 of meer leden stegen: Atomix +50, Tongeren +41, DHC Overpelt +26, Kreasa Houthalen +23, Desselgemse H.C. +20. Van de vijf grootste clubs komen er momenteel twee uit Limburg: Kreasa Houthalen telt 356 leden en Sporting Pelt 323. De Dameshandbalclub Overpelt (DHCO) is de grootste damesclub van Vlaanderen. Ze telt 184 leden. 

Gastronomie anno 2022

Woensdag 2 februari 2022
Genk - Gastronomie anno 2022Zoom                                                                        (Cartoon: Fobie)

Hoge temperaturen, maar veel wind

Woensdag 2 februari 2022
Genk - Hoge temperaturen, maar veel windLangs de noordelijke flank van een hogedrukgebied, uitgestrekt over de Atlantische Oceaan tot het zuiden van Frankrijk, wordt in een strakke westelijke tot noordwestelijke luchtstroming, vochtige en gestoorde zeelucht naar onze streken aangevoerd. Daarbij trekken regenzones op tijd en stond over onze regio en staat er flink wat wind.  
Vandaag krijgen we opnieuw erg hoge temperaturen voor de tijd van het jaar, met maxima rond 10 graden. Ook is de wind voelbaar aanwezig en de (…) Het hele nieuwsbericht

Lydia Houben overleden

Woensdag 2 februari 2022
Genk - Lydia Houben overledenMaandag is Lydia Houben overleden, de echtgenote van Jos Langers. Zij was 75 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (19-20 uur) in funerarium Rerren aan de Dijkstraat.

Nieuwe vennootschap: Artura

Dinsdag 1 februari 2022
Philip Lodewijckx uit Hasselt heeft de besloten vennootschap Artura opgericht met zetel in C-Mine in Genk. Tot het doel van de vennootschap behoren onder meer het ontwerpen en voeren van reclame- en promotiecampagnes, het ontwerpen van publicitaire teksten en slogans en grafische ontwerpen en vormgeving.

Elektronica gestolen

Dinsdag 1 februari 2022
Kort nieuws van bij de buren
Op een terrein aan de Industrieweg-Zuid in Zonhoven is elektronica gestolen. De diefstal is vanmorgen rond 8.30 uur vastgesteld.

Politie Carma beter zichtbaar

Dinsdag 1 februari 2022
Genk - Politie Carma beter zichtbaarZoomDe agenten van politiezone Carma hebben nieuwe kogelwerende vesten met reflecterende gele elementen gekregen. Zo zijn ze nu nog beter zichtbaar, ook in het donker. (Foto's Carma)
Politie Carma beter zichtbaar
Zoom

Anna Ziarczyk overleden

Dinsdag 1 februari 2022
Genk - Anna Ziarczyk overledenZondag is Anna Ziarczyk (83) overleden. Zij woonde in Houthalen-Helchteren maar was afkomstig van Genk. Het afscheid en de bijzetting in het urnenveld in Houthalen-Centrum vinden in beperkte kring plaats. Begroeting: vrijdag (18-19 uur) in uitvaartcentrum Deborre aan de Oostlaan in Genk.

Michel Baerts overleden

Dinsdag 1 februari 2022
Genk - Michel Baerts overledenOp 28 januaoi is Mathieu Baerts overleden, de echtgenoot van Julienne Leysen. Hij was 93 jaar. Het afscheid vindt plaats in intieme familiekring. Begroeting: donderdag (18-19 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat.

Juliana Vanloffelt overleden

Dinsdag 1 februari 2022
Genk - Juliana Vanloffelt overledenGisteren is Juliana Vanloffelt overleden. Zij was 94 jaar. Het afscheid vindt plaats in beperkte kring.

Vrouw (75) gewond bij botsing

Dinsdag 1 februari 2022
Bij een botsing tussen twee auto's op de Westerring in Genk is een 75-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren gewond geraakt. Het ongeval gebeurde gisterenavond rond 19 uur.

Kinderwagen gestolen

Dinsdag 1 februari 2022
In een appartement aan de Molenstraat is een kinderwagen gestolen. De diefstal is gisteren vastgesteld.

Peking is klaar voor de Spelen

Dinsdag 1 februari 2022
Genk - Peking is klaar voor de SpelenZoom                                                                         (Cartoon: Fobie)

Nicole Vanloffelt overleden

Dinsdag 1 februari 2022
Genk - Nicole Vanloffelt overledenOp 29 januari is Nicole Vanloffelt (63) overleden, de echtgenote van Eddy Geraerts. Zij woonde in Rosmeer en was afkomstig van Genk. Het afscheid vindt donderdag (12.30 uur) plaats in de aula van het crematorium in Hasselt.

Jean Geebelen overleden

Dinsdag 1 februari 2022
Genk - Jean Geebelen overledenOp 29 januari is Jean Geebelen overleden, de weduwnaar van de in 2013 gestorven Lizette Crijns. Hij was 91 jaar en afkomstig van Opglabbeek. Het afscheid gevolgd door de bijzetting van de urne op de begraafplaats van Genk-Centrum vinden in intieme familiekring plaats. Begroeting: woensdag (18.30-19.30 uur) bij Uitvaartzorg Remans aan de Hoogstraat in Genk.
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen