Tijdens de
Week van de Smaak schreef de cultuurraad een receptenwedstrijd uit.
Tonnie Linders-Bogers en kookvriendin
Annie wonnen deze wedstrijd met hun
Albicocce con gelato. Hieronder vindt u dit recept. Een echte aanrader voor de komende feestdagen!
Albicocce con gelato500 ml vanilleroomijs
150 gr Cantuccinikoekjes (Sapori)
1 dl Vin Santo (of een andere zoete dessertwijn)
2 eetlepels suiker
1 vanillestokje
1 blik abrikozen op siroop (ca 400gr)
Bereiding: neem het ijs een kwartiertje van tevoren uit de diepvries. Verkruimel tweederde van de koekjes en schep ze door het ijs. Laat opnieuw bevriezen. Breng de wijn aan de kook met de suiker, het leeggeschraapte vanillestokje en de abrikozen met siroop. Laat alles ca. 10 minuten inkoken tot siroopdikte. Serveer het ijs met de warme abrikozen en siroop en de overgebleven koekjes. Een glaasje Vin Santo (of andere zoete dessertwijn) smaakt er uitstekend bij!
De werkgroep Week van de Smaak bedankt iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen aan dit smakelijke evenement. Volgend jaar zal Frankrijk in the picture staan. Voor meer informatie:vrijetijd
hamont-achel.be.