Het overige nieuws

Houthalen-Helchteren - Jumping Lommel tijdens drie weekendsZoomWist u dat in Lommel zoveel ruiters en amazones hun thuisbasis hebben? Denk aan Evy & Romy Morssinkhof, Dries & Jerom Dekkers, Ines Michael & Danny Van den Bosch, Jan & Wout Vlemmix, Jens Vandenberk... Niet te verwonderen dat men er graag een jumping organiseert. Dit en volgend weekend kunt u GRATIS gaan kijken naar de Jumping Lommel, een prachtig ruiterevenement. Het is een jumpingwedstrijd op nationaal (dit weekend) en internationaal (eerste weekend mei) niveau die dit jaar voor de tweede maal plaatsvindt op de evenementenweide aan de Balendijk. Dit jaar voor het eerst op CSI 3* niveau in het tweede weekend van mei! Het volledige programma vindt u hier.

Jef Theunis overleden

Zaterdag 28 april 2012
Houthalen-Helchteren - Jef Theunis overledenDonderdag is Jef Theunis overleden, de echtgenoot van Rosa Bosmans. Hij was 76 jaar. Woensdag wordt hij gecremeerd, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van het Centrum. Dinsdag om 19 uur is er daar een avondgebed.
Houthalen-Helchteren - Met de groeten uit het NatuurhulpcentrumZoomIn het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek werden afgelopen week 113 kameleons uit Burundi opgevangen die in beslag waren genomen op doorreis naar een particulier in Tsjechië. De kameleon op de foto - vindt u zijn oogje? - is er één van. Een kameleon is een prachtig dier. Wie de pagina bij Wikipedia leest vraagt zich op den duur af of er wel twee dezelfde zijn... (Foto Natuurhulpcentrum)

René Snoekx overleden

Dinsdag 24 april 2012
Houthalen-Helchteren - René Snoekx overledenZaterdag is René Snoekx overleden, de weduwnaar van Irma Vandebeek. Hij was 85 jaar. Donderdag wordt hij begraven, na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Laak. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake.
"Waar blijven onze politici?" vroegen we ons op 8 februari af in een zeldzaam redactiestandpunt. Wel, de politici hebben de boodschap begrepen: morgenvroeg gaan de negen Noord-Limburgse burgemeesters aan Vlaams minister-president Kris Peeters een brief overhandigen waarin ze vragen de effectieve ontsluiting van Noord-Limburg in de feiten prioritair te maken in het Vlaamse mobiliteitsbeleid en eindelijk na zoveel jaren tot daden en actie op het (…) Het hele nieuwsbericht

Musica zoekt vrijwilligers

Dinsdag 17 april 2012
Musica is een impulscentrum voor muziek en organiseert vanuit Neerpelt vernieuwende culturele initiatieven voor jong en oud, zowel voor professionele muzikanten als liefhebbers. Voor projecten zoals Dag Oude Muziek, Samhain en Awakening Woods is Musica op zoek naar vrijwilligers. Tot het takenpakket behoren o.a.  tickets controleren, bezoekers wegwijs maken, zaalbewaking, logistieke ondersteuning, enz. Hebt u zin om mee te werken aan de culturele evenementen van Musica? Meld u dan aan via info[!]musica.be of via het inschrijvingsfomulier.

Alberto Leuci overleden

Woensdag 11 april 2012
Houthalen-Helchteren - Alberto Leuci overledenZondag is Alberto Leuci overleden. Hij was 58 jaar. Vrijdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Oost. Donderdag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Edgard Claes overleden

Woensdag 11 april 2012
Houthalen-Helchteren - Edgard Claes overledenVrijdag is Edgard Claes overleden, de echtgenoot van Antonie Servaes. Hij was 75 jaar. Vrijdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Houthalen-Centrum. Morgen om 19 uur is er daar een gebedswake.

Frans Boeykens overleden

Woensdag 11 april 2012
Houthalen-Helchteren - Frans Boeykens overledenOp paasmaandag is Frans Boeykens overleden, de echtgenoot van Gertrude Verslegers. Hij was 81 jaar. Vrijdag wordt hij gecremeerd na een uitvaartdienst  in de aula van het crematorium in Hasselt, Prins Bisschopssingel 67.

Maak er een mooie Pasen van

Zondag 8 april 2012
Houthalen-Helchteren - Maak er een mooie Pasen vanZoomRedactie en medewerkers van de Internetgazet wensen iedereen een mooie Pasen!

Alfons Meykens overleden

Zaterdag 7 april 2012
Houthalen-Helchteren - Alfons Meykens overledenWoensdag is Alfons Meykens overleden, de echtgenoot van Marcelle Bonnefont. Hij was 85 jaar. Dinsdag wordt hij begraven na een rouwmis (om 10.30 uur) in de kerk van Meulenberg. Maandag om 19 uur is er daar een gebedswake.

Adrien Corthouts overleden

Zaterdag 7 april 2012
Houthalen-Helchteren - Adrien Corthouts overledenIn het Jessa-ziekenhuis is donderdag Adrien Corthouts overleden, de echtgenoot van Magda Vande Loo. Hij was 69 jaar. De crematie zal in familiekring plaatsvinden. 

Morgen Jeugdolympiade in Lommel

Woensdag 4 april 2012
Houthalen-Helchteren - Morgen Jeugdolympiade in LommelMede omdat 2012 een olympisch jaar is, organiseerde Bloso van begin januari tot eind maart in samenwerking met honderden scholen, sportclubs en gemeentelijke sportdiensten de eerste fase van de Jeugdolympiade. Elke deelnemer maakte in deze eerste fase kans op een bronzen medaille in één of in meerdere van deze 10 sporttakken: atletiek, badminton, basketbal, gymnastiek, handbal, tennis, voetbal, volleybal, wielrennen en zwemmen.
Vanaf deze maand kunnen deelnemers bovendien het (…) Het hele nieuwsbericht
Limburg zet in mei een provinciaal gecoördineerde verkeersactie op om motorrijders te controleren en te sensibiliseren voor meer verkeersveiligheid. Er zullen ook gratis screenings van de motoren georganiseerd worden. Concreet hebben de Limburgse politiezones afgesproken dat ze de controles van motorrijders zullen opdrijven. Waar aanvankelijk preventieve waarschuwingen en tips zullen worden gegeven, zal er bij vaststelling van inbreuken tegen de verkeerswet ook repressief opgetreden (…) Het hele nieuwsbericht

Godelieve Leten overleden

Dinsdag 3 april 2012
Houthalen-Helchteren - Godelieve Leten overledenZondag is Godelieve Leten overleden, de echtgenote van Fiel Leeten. Ze was 60 jaar. Donderdag wordt ze gecremeerd, na een rouwdienst (om 10.30 uur) in de kerk van Helchteren. Woensdag om 19 uur is er daar een gebedswake. 
Er zijn nog geen groeten of wensen toegevoegd de voorbije dagen. Iemand jarig, een geboorte of zomaar een bedankje? Voeg uw wensen toe!
Groeten of wensen toevoegen